Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

7. rész - Szívatás Castelben

2014.07.23. 15:18 Balazs_

Az első napok a különböző tesztekkel és a szakasz összekovácsolásával teltek. Az összekovácsolás alatt általában a verést értették. Verés az szinte mindenért járt: ha valaki megfogta a falat, nem ült egyenesen, elkésett a sorakozóról, elrontotta a számolást franciául, a mellette álló rontotta el a számolást, és így tovább… Az olyan főbenjáró bűnökért, minthogy valaki nem borotválkozott, vagy megpróbált extra ételt szerezni az étkezőben, úgy elverték a delikvenst, mint a lovat. Viszont korrektek voltak a kiképzők, arra vigyáztak, hogy csak fájdalmat okozzanak, sérülést ne.

Ekkor ismertük meg a „couloir” fogalmát is: ez a folyosón összehívott sorakozó volt, amit általában akkor hívtak össze, ha valaki hibázott valamit, és már nyomtuk is a fekvőket mindannyian. Előtte viszont meg kellett számolni magunkat: a sor első tagja elkezdte, és a többiek folytatták a számsorozatot. Hogy izgalmasabb legyen, egy caporal sétált előttünk az öklét lengetve, és aki elrontotta a sort vagy túl lassú volt, azt gyomron vágta. Hatásos módja volt ez a nyelvtanulásnak: ha volt valami szabadidőnk, akkor önként összeálltunk kis csoportokba, és számoltunk. A hatás fokozása érdekében betiltották az összes idegen nyelvet, aki nem franciául szólalt meg, az verést vagy valamilyen más büntetést kockáztatott.

legio.fekvo.jpg

Felállították a binom rendszert is: egy franciául beszélőhöz 2-3 nem beszélőt rendeltek, neki kellett tanítania őket. Erre azzal is motiválták, hogyha az idegen nem értette meg a parancsot, a franciát is büntették. Nekem nagy szerencsém volt a binomommal: egy kongóit kaptam, aki ugyan nem volt valami sportos, de nagyon segítőkész és értelmes volt, és főleg anyanyelvi szinten beszélte az angolt és a franciát is, így mindent le tudott nekem fordítani (ha ilyen célból beszéltünk angolul, azt elnézték a kiképzők). Rajtam kívül még egy románt és egy ukránt osztottak be hozzá. Volt egy kevés elméleti oktatás is, a századindulót és a Becsületkódexet kellett megtanulnunk kívülről, amikből legtöbben egy szót sem értettük, és leírni is csak fonetikusan tudtuk őket.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr956538065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása