Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

28. - „Maffia Bazdmeg” és az angol-magyar háború

2014.07.26. 04:30 Balazs_

Saint Christolban elkezdtünk megismerkedni az itteni magyarokkal is, barátságosan fogadtak minket, kopaszokat. Ez egész eddigi ittlétem alatt jellemző volt a magyarokra, a miénk a legösszetartóbb közösség, a külföldiek csak „Maffia Bazdmeg”-nek hívnak minket.

Meglepően sokan voltak közülük Guyane-ban (Francia Guyana), ez a Légió legkeményebb helyőrsége, igazi vadnyugat: kemény dzsungelkiképzés, állandó hőség, magas páratartalom, olcsó nők és még olcsóbb kokain. Itt volt az a véres corvée quartier, ami miatt a francia széplelkek óriási hisztit csaptak, röpködtek is érte a börtönbüntetések. Persze a nagy emberjogi harcosok afelett szemet hunytak, amit előtte a feketék műveltek ott, és ami joggal verte ki a biztosítékot a légiósoknál.

legio-commando-guyane.jpg

legio.gayana-jungle.jpgIdegenlégiósok Francia Guyanán (Fotó: José Nicolas)

A magyaroktól hallottam, hogy a ’90-es években még angol-magyar háború is volt Guyane-ban. Az egész egy bárban kezdődött (hol máshol?), egy magyar és egy angol légiós összeveszett egy nőn, a magyar lecsapta az angolt, erre az valamilyen engedély nélkül tartott fegyverrel lábon lőtte őt. A környéken tartózkodó magyarok erre végigverték a bárban lévő angolokat. A következő hétvégén az angolok már szervezetten jöttek ki, és a kettes-hármasával sétáló magyarokon torolták meg a sérelmeket. Most a magyarokon volt a sor, és ők biztosra mentek: ellepték a várost, és aki a „Do you speak English?” kérdésre igennel válaszolt, már ütötték is.

A helyzet olyan súlyos volt, hogy az ezredparancsnok ezred sorakozót hívott össze, és felszólította a legmagasabb rangú angol és magyar altisztet, hogy mindenki előtt fogjanak kezet. Persze ezek kézfogás közben összeszólalkoztak, és mindenki előtt egymásnak estek. A konfliktus csak akkor ért véget, amikor a résztvevőknek lejárt a guyane-i két évük, és visszatértek az anyaországba. De ott is jaj volt annak az angol újoncnak, aki a háborúban résztvevő magyar altiszt kezei alá került, és ez fordítva is igaz volt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr616545629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odabas 2017.04.20. 14:38:42

Ez egy nagyon örömteli információ volt, köszönöm. A fosmédiában, ahol mindig a külföldi munkavállalást reklámozzák (direkt nem írom ide a nevét), mindig az megy, hogy külföldön a magyarok a legszemetebbek a magyarokkal. Mindig gondoltam, hogy ez is a szokásos magyarellenes marketing része.

ErtesiAkos22 2020.08.20. 13:25:43

Amúgy a katonák Guyaneból mennek missziókra a légiósok?

Dobri 2020.08.20. 16:57:38

@krake000: a 3REI-ből nem szoktak menni, kivétel mikor a környékén van valami. A legjobb tudásom szerint, amióta az ezred ott állomásozik, csak 1x voltak külföldi hadműveleten. 2004-ben Haitin a második század. Meg persze a szokásos trópusi viharok utáni rendrakásban szoktak besegíteni a környező országokban.

ErtesiAkos22 2020.08.20. 21:45:33

@Dobri: Aha, köszi a választ, ezt is jó tudni. :) És amúgy melyik az az ezred amelyik legtöbbet jár misszióra, nyilván a 2REG-en kívül, amit Balázs említett.

Dobri 2020.08.20. 23:23:54

@krake000: A kettő db műszaki ezrednek kellene, de szerintem szinte egyformára jön ki. Vannak helyek ahova csak valamelyik lövész ezredből mennek(2REI, 2REP, 13DBLE), vannak ahova csak műszakis szokott (1 és 2REG). Hadműveleti külszolgálatnál egy dandár szokta adni a csapatot. Ezekben mindig van mind a 4 fegyvernemből valamennyi. Ha pl. az eje dandár megy, abban csak 1 lövész légiós ezred van és a dandárban rajtuk kívül még 3db lövész ezred. Pár század szokott menni, tehát rotációs rendszerben néha légiós lesz. Ha a 27-ik hegyi dandár, ott csak a 2REG van, tehát tőlük mindig megy valaki ha a dandár megy. A 6-ik könnyűpáncélos dandárban van 3 lövész ezred, ebből 2 a légiós, van 2 harckocsizó ezred és ebből 1 a légiós és a dandár műszaki ezrede is légiós. Tehát műszaki mindig légiós lesz, harckocsizó csak minden második alkalommal, míg lövésznél szintén rotációs alapon forog.
süti beállítások módosítása