Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

38. - Az 1. századdal Németországban

2014.07.27. 20:11 Balazs_

Másfél hét elteltével indultunk el Németországba két hetes városi harc kiképzésre. Az első éjszakánkat egy német határ menti laktanyában töltöttük Elzászban. Még mindig látszott a tartományon, hogy néhány évtizede Németországhoz tartozott: az utcákon se bevándorló se szemét nem volt, a falvak tiszták és rendezettek voltak. A franciák szerint Elzász gyakorlatilag nem is Franciaország, és semmi pénzért nem laknának ott, mert mindenki utálja őket.

Láttuk a Maginot-vonal hatalmas maradványait is, ami turistalátványosságként sokkal több hasznot hoz a franciáknak, mint amit erődként valaha is hozott. Másnap délután érkeztünk meg a Német Hadsereg (Bundeswehr) hammelsburgi kiképzőközpontjába Frankfurt mellé, itt csatlakoztak hozzánk a francia hegyivadászok is, akikkel együtt gyakoroltunk a következő két hétben.

Hammelsburg egy nagy kiképzőbázis laktanyákkal, lőterekkel, kiépített lövészárkokkal és kiserődökkel, de legnagyobb nevezetessége mégis az utcai harc gyakorlására felépített falu.

legio.nemet2.jpgHammelsburg, a Bundeswehr kiképzőközpontja

Ez tényleg egy komplett falu, berendezett házakkal, rendes út- és csatornahálózattal, templommal, polgármesteri hivatallal, megerődített és romos épületekkel. Még a 30-as években építette fel a Wehrmacht, azóta is Európa legnagyobb és legprofibb kiképzővárosa. Egy számunkra kiürített német barakkban aludtunk, és enni is a németeknél ettünk, nagyon jó minőségűt. Egyedül a szenegáli muzulmán caporal nem volt vele megelégedve, mert a németeknél nincs muszlim menü, és mindent disznóhússal esznek, ezért ő két hétig levesen és süteményen élt.

Az első délutánunk a kipakolással telt, másnap reggel kezdődött a kiképzés. Az első két napon az épületek megközelítését, megrohamozását és szobáról-szobára való elfoglalását gyakoroltuk.

legio-nemet1.jpgBehatolás előtt

Amilyen jó voltam a CP04-en, olyan rosszul folytattam Németországban: nem értettem meg a parancsokat, rosszul helyezkedtem, körülményes voltam, és úgy mozogtam, mint egy robot. A magyar sergent-chef azt mondta, hogy majd belejövök, de akkor ezt nem nagyon tudtam elképzelni. Negyedik napunkon előkerültek a kötelek meg a létrák is, ezekkel hatoltunk be az emeleti ablakokon.

legio.nemet.jpgA parancs köteles végrehajtása

Végigmentünk egy városi harc akadálypályán is, ez érdekes volt: teljes fegyverzettel kellett a tetőről leereszkedni, ablakokba kötélen bemászni, csövekben, kis nyílásokban és koromsötét labirintusban kúszni majd egy órán keresztül.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr486549539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása