Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

40. - Élet a harci században és a hegyi hadgyakorlat

2014.07.28. 04:36 Balazs_

Visszatérve Saint Christolba a megszokott élet folytatódott a századnál. Reggel sport volt, a nap többi részében meg tanulás, gyakorlatozás, vagy munka. Meg nekünk, újoncoknak még két héten keresztül énekóra az éjszakában.

legio.szazad2.jpgAz 1. század épülete

Takarítanom már szerencsére nem kellett sokat, mert mindig volt néhány banános, akinek bérelt helye volt a takarító csapatban. Az egyik a koreai volt, a másik egy elefántcsontparti fekete, aki nagyon hasonlított a casteli binomomhoz, ő is alkalmatlan volt mindenre. De beszélni ez is tudott, egyszer a fákat ültette az alakulótéren, amikor telefonált egy nőnek (már ez is szigorúan tilos, de nem látták meg), és azt mesélte neki, hogy épp Afganisztánban hatástalanítja a pokolgépet. Ekkor lépett oda hozzá az egyik magyar srác, és beleordította a telefonba, hogy „Hozzad már azt a lapátot, ma még el kell ültetnünk az összes fát!”. A fekete vörös fejjel tette le a kagylót, aztán napokig rajta röhögött az egész század.

Már ezelőtt is szerzett magának hírnevet, mert mikor a CP04-ét végezte, ott is élen járt a szívásban, ezért elment a katonai rendőrséghez feljelentést tenni „rasszizmus” címen. Ezzel csak azt érte el, hogy a következő közelharckiképzésen az oktató román sergent rajta mutatta be a boksztudását, a feketét úgy kellett a végén kihúzni a ringből, a saját lábán nem tudta elhagyni.

legio.szazad3.jpgA parancsnokság (Legio Patria Nostra – A Légió a mi hazánk)

November közepén volt az ezredünk éves hadgyakorlata a környező hegyekben. Én voltam az egyik rádiós, így a teljes menetfelszerelésem mellé még az összesen 10 kilós rádió is jött, a zsákomat alig tudtam felemelni. Este 8-kor indultunk, és egészen reggel 6-ig meneteltünk a sötétben. Ekkor letáboroztunk és aludhattunk négy órát, a rádiósoknak nem kellett őrködnie.

Utána felderítettük a kijelölt terepszakaszokat, estére rá is találtunk a talibánra (ők főállásban az ellátó századunk caporal-chefjei voltak), és rohammal megsemmisítettük őket. Utána még meneteltünk néhány órát, majd teherautókon bevittek minket az ezredbe, ekkor már hajnalodott.

Aznap este volt a chilei haverom búcsúbulija a caporal-képző (két és fél hónap kemény szívás) előtt, másnap reggel meg a 10 kilométeres ezred futóverseny. Fordított sorrendben jobb lett volna.

legio.szazad1.jpgA futóversenyen

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr946550511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2014.07.28. 21:19:46

"aludhattunk négy órát"
Valamiért a világ összes hadseregében azt gondolják megfelelőnek, ha a katona folyamatosan fáradt, álmos. Ha véletlenül ennél többet lehet aludni, akkor is igen fontos az 5-kor, 6-kor történő kelés, természetesen akkor is, ha nincs semmi teendő utána csak unatkozás 2 kapura.

csodatévő dzsagodar 2014.07.28. 22:19:11

Milyen egy fekete vörös fejjel?

efi 2014.07.29. 19:47:14

@csodatévő dzsagodar:
Gondolom hasonló, mint a sápadt albinó.

Balazs_ 2014.07.30. 15:07:05

@efi:

Itt kiképzésen alap, hogy fáradt vagy, éhes, és végig szívatnak. De a háború se valami nyugodt és kényelmes dolog, és ezzel akarnak ahhoz hasonló légkört teremteni.

Viszont egy átlagos napon 18 órakor véget ér a munkaidő, és reggel 6-ig azt csinálsz, amit akarsz. Akár aludhatsz is.

efi 2014.07.30. 20:31:20

@Balazs_:
Az lehet, de az egész arra a hamis feltételezésre épül, hogy a kevés alvást ugyanúgy meg lehet szokni (vagyis a szervezet azt tekintené normálisnak), mint mondjuk a 30 kiló teher cipelését. Nos, amíg az utóbbit igen (nőnek az izmok, meg az állóképesség), addig az előbbit soha. Ha meglehetne, előbb-utóbb eljutnánk az ideális állapotig, hogy 1 percet sem kell aludni :)
Az egész csak arra jó, hogy az állandó fáradtság miatt a katona lassabban fejlődjön és rosszabbul teljesítsen.

Lovag Mihály 2014.08.02. 14:36:06

@efi: nem feltétlen az a célja, h megszokd, hanem azt, h alkalmazkodj az extrém körülményekhez + le kell építeni a személyiségedet, h újat építsenek fel a kiképzőid (ez is csak pár szempont)
süti beállítások módosítása