Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

47. - BSM síkiképzés egy vérbeli légióssal

2014.07.30. 18:05 Balazs_

A Katonai Síelő Kiképzésre (BSM) a valloire-i sípályákon került sor a Magas-Alpokban. Ugyanabban a hegyi vendégházban voltunk elszállásolva, ahol a hegyi kiképzés alatt.

legio.bsm1.jpgSorakozó a sítúra előtt

Franciaország legjobb és legdrágább sípályáin tanulhattunk meg síelni, ott ahol az olimpiai csapatuk is készül.  

legio.bsm2.jpgSítúra a Magas-Alpokban

A főoktatónk egy francia sergent-chef volt, egy vérbeli légiós: kiváló katona, top sportember, ugyanakkor botrányt botrányra halmozott már korábban is, a fogda volt a második otthona, és töménytelen mennyiségű alkoholt képes volt meginni. Habár francia volt, gyűlölte a franciákat, elpuhult homokosnak tartotta az összest, ezt általában a szemükbe is mondta. Utált mindent, ami civil, még a barátnőit is a reguláris katonalányok közül válogatta. Fegyelmezésre általában az öklét vagy a síbotját használta, viszont ha látta az emberen, hogy fegyelmezett és szeretne tanulni, segítőkész volt.  

legio.bsm3.jpgA verekedős Chef beolvad a tájba

Még tizedesként Castelben összevert egy hadnagyot, majd már őrmesterként szintén egy fiatal hadnagy volt a célpontja (őket nem minden altiszt tartja sokra, mert az iskolapadból kerülnek be közénk, míg az altisztjeinknek végig kell járniuk a ranglétrát alulról kezdve): a Chef szerint túl hosszú volt a haja, és kétszeri felszólítása ellenére sem vágta le. Harmadszor már megragadta, felnyomta a falra, és személyesen nyírta meg egy nullásgéppel.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr596560173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barany 2015.08.25. 19:54:15

Kedves Balázs! Egy törzsőrmester "megfegyelmez" egy hadnagyot, mert hosszú a haja? Ezt én - már elnézést- nehezen tudom elhinni. Akinek van valami fogalma a katonaságról, az tudja, hogy a föld egyetlen hadseregében sem lehet egy tiszthelyettes egy tiszt főnöke. Békeidőben legalább is nem.

Dobri 2015.08.25. 20:54:50

@barany: Miért ne lehetne? Csináltam olyan kiképzést a légióban, ahol az oktató altiszt volt és mivel az egész szakasz részt vett rajta, így a hadnagyunkkal is úgy beszélt mint a kutyával. Meg ha valami bajod van egy tiszteddel, akkor nyugodtan kihívhatot egy bunyóra. Mindketten leveszik a rendfokozatot és mehet a matek. Ha megvered, nem fog utána ezért hátrány vagy fenyítés érni. Simán van olyan altiszt aki ilyet mond egy hadnagynak.

Balazs_ 2015.09.02. 09:01:21

@barany: De lehet. A hegyi kiképzésen a kiképző adja a parancsot a képzésen résztvevőnek, rendfokozattól függetlenül.
süti beállítások módosítása