Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

66. - „Engem nem a mosolygásért fizetnek”

2014.08.08. 14:00 Balazs_

A következő napokban konvojokat kísértünk, biztosítottunk vagy őrjáratoztunk, legtöbbször néhány lövést megeresztettek felénk, de tűzharcban nem vettem részt, a szakaszomat közvetlenül nem támadták. Amikor nem mentünk ki, akkor vagy készenlétet adtunk, vagy pihenőnap volt.

legio-afgan1.jpgVédőállás

Néha őrjáratoztunk a FOB melletti kisvárosban is, ez egy abszolút értelmetlen misszió volt: a civil kapcsolatosaink (CIMIC) találták ki a helyiek szimpátiájának megnyerésére. Ezt úgy kívánták elérni, hogy mi megszálltuk szinte a teljes várost, ők meg vásárolgattak a helyi bazárban, meg kezet szorítottak minden civillel aki szembejött.

Egyszer engem is megtalált egy tiszti rangú CIMIC-es nő (valószínűleg egy pályát tévesztett óvónéni), és számon kért, hogy miért nem mosolygok a helyiekre, és miért az iszlámban tisztátalannak számító bal kézzel intek nekik. Meg sem fordult a fejében, hogy azt már a farmon belénk verték, hogy a jobb kéz a fegyver használatára és nem holmi integetésre való, és engem különben se utasítgasson egy szoknyás slabor semmire, de csak annyit mondtam neki, hogy „engem nem a mosolygásért fizetnek”. Csak annyit mondott rá, hogy „Légió”, és fejcsóválva továbbment.

legio-afgan2.jpgA főút és teherszállító forgalma

legio-afgan4.jpgElőször huncutul figyelmeztető...

legio-afgan5.jpg...majd „kedvesen” fenyegető afgán kisgyerek

legio-afgan3.jpgEgy átlagos afgán „ház”

A helyiek is valószínűleg ugyanígy hülyének nézték, egy olyan országban, ahol 30 éve folyamatosan háború van, és az egyetlen amit értenek, az az erőszak. A civileknek általánosan két féle típusa van: az egyik némi baksisért még az anyját is eladná, ezért hízelgett nekünk, a másikon meg látszott, hogy legszívesebben elvágná a torkunkat, csak nem meri megtenni.

A városaiktól sem voltam jobban elragadtatva, úgy néztek ki, mint nálunk a cigánysor. Szegénység, kosz, nyomorult vályogviskók és kátyús földutak minden mennyiségben.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr506581543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meuro 2014.08.08. 17:24:29

magam is jártam arrafelé, tökéletesen jellemzi a helyzetet minden, amit leírsz.

borzimorzi 2014.08.28. 20:50:59

Csak tudnám, miért nem lehet ezt az egészet alaposan megszőnyegbombázni párszor, ha már nem lehet otthagyni a fenébe, ami talán jobb lenne mindenkinek. Az én szülővárosom 10-nél is több szőnyegbombázást szenvedett el a II. VH-ban, pedig nem ilyen "jólnevelt" gyerekekkel meg terroristákkal volt tele...

Ahogy a külföldi haderő kivonult Irakból, ott is polgárháború lett. Ha így folytatják, tizedére csökken a lakosság. Európának jó lesz, mert lesz hová eltanácsolnia az összeférhetetlen és beilleszkedni nem akaró muszlimjait. Afganisztán is bőven jó lenne erre a célra...

Üdv:
b

Balazs_ 2014.08.29. 12:05:56

@borzimorzi:
Egy ilyen szőnyegbombázástól kapna sírógörcsöt az összes otthoni jogvédő meg széplélek. Anno a németeknek volt kint egy kicsit több áldozatot követelő bombázásuk, azért is hónapokig ment a hiszti. A Nyugat legkomolyabb ellensége a saját hátországa.

Ezekkel az összeférhetetlen muszlimokkal meg az a legnagyobb baj, hogy utána vissza is jönnek kiképezve, és itt akarják folytatni a dzsihádjukat.

borzimorzi 2014.08.29. 13:16:49

@Balazs_: Azt hiszem, ahogy a mostani események haladnak előre, lassan fel se tűnne egy-két szőnyegbombázás Afganisztánban. A hivatásos hisztizők csak kapkodhatják a fejüket, hogy ma épp miért hisztizzenek. Ha pedig Putyin et. elzárja a gázt télire, akkor az egekig fog hallatszani a visítás a jóléthez, télen meleg szobához szokott nyugaton.

Nézd csak meg a mai nap híreit. Szudánban éhínség várható. Szíriából 3 millió ember menekült el. Akik maradtak, azoknak a sorsát 18 év alattiaknak és gyengébb idegzetűeknek inkább nem kéne megtekinteniük. Konkrétan ilyen sorsra számíthatnak: www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481
Jordánia és Libanon már fuldoklik a menekültek özönétől, kaja nincsen elég. Csak idő kérdése, hogy mikor ugranak egymásnak a fogyatkozó élelemért és vízért.

Észak-Afrikában is ropognak a fegyverek, különösen Líbiában. Ahogy jön a tél és nem lesz elég kaja, Egyiptomban is egymás torkának fognak esni, mert a turisták zöme nem tért vissza, nem volt belőlük bevétel évek óta. Gázában is bombázás és romok.

Nyugat-Afrikában Ebola és mindenféle törzsi viszályok, Közép-Afrikában és Nigériában Boko Haram és Al Shabaab viselt dolgai. Dél-Afrikában irtják a fehéreket, bár ez nem újdonság.

Ázsiában Észak-Korea mocska szintén ismert. Indiában és Pakisztánban 10+ éve használják a magzati diagnosztikát arra, hogy nemek szerinti diszkrimináció alapján döntsenek az abortuszról. A lánymagzatok a küretkanálban végzik. Eredmény: sokkal kevesebb a nő a tizen-huszonévesek közt. Egymást érik a nemi erőszakok és a visszautasított udvarlók által elkövetett savtámadások.

Gyakorlatilag a barbarizmus és a kegyetlenség elöntötte a világot.

Ha ez így megy tovább, januárban egy-két szőnyegbombázás Afganisztánban jó eséllyel apróbetűvel szedett, mínuszos hír lehet csak a lapok leghátsó oldalain. :-(

Üdv:
b

Bloodscalp 2018.02.18. 23:55:01

@Balazs_: szerintem csak bejöttél a csajnak és ismerkedni akart veled ☺
süti beállítások módosítása