Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

69. - Öt napos hadművelet baráti tűzzel és 20 kiló marihuánával

2014.08.11. 19:55 Balazs_

A tálibok még nem tértek magukhoz az elszenvedett veszteségekből, ezért a parancsnokság úgy döntött, hogy addig üti a vasat, amíg meleg: öt napos hadműveletet indítottunk az egyik fellegváruk, egy völgy ellen. A támadást pont a születésnapom éjszakáján kezdtük, és a tálibok is küldtek ajándékot, amikor beszálltunk a VAB-ba: 15 méterre előttem csapódott a falba az egyik rakétájuk. Látványos volt és jó hangos, de sok kárt nem okozott, erős volt a fal.

legio.hadmuvelet3.jpgTálibokra várva

legio.hadmuvelet4.jpgMár nyugodtabb környezetben

Utána megindultunk, éjjellátóval beszivárogtunk a falujukba, és elfoglaltuk a stratégiailag fontos épületeket. A helyiek nem sokat vettek észre a dologból (aki meg észrevette, azt nem engedtük kommunikálni), a tálibok egyébként sem aktívak éjszaka, mert ők nem látnak a sötétben. Amikor felvirradt, már észbe kaptak a szakállasok, de akkor nekik már késő volt, mi voltunk kedvezőbb pozícióban.

A tűzharc ennek ellenére egész nap tartott kisebb-nagyobb intenzitással, a mi épületünket a slaborok véletlenül megsorozták golyószóróval, a táliboktól meg RPG-t kaptunk, de a vastag falak jól bírták a strapát. Az egyik reguláris őrmestert tőlem néhány méterre lőtték vállon, őt kivitte a helikopter.

Másnap már nem voltak ennyire harciasak a tálibok, a falvaik a mi kezünkben voltak. Megkezdődött a házak átkutatása, az ellenség által használtakat a különleges erők a levegőbe repítették.

A rajunk átkutatta azt a dombot pokolgép után, ahol a századosunk hősi halált halt, a sziklákon még mindig látszott az alvadt vér, rajta néhány Korán-idézetes papírral, gondolom azokkal ünnepelték a sikerüket, vagy csak minket akartak bosszantani. Ránk is lőttek, de jócskán mellé mentek a sorozatok. Találtunk még egy pokolgépet, ezt a tűzszerészeink hatástalanították.

legio.hadmuvelet1.jpgEgy népszerű afgán szállítási eszköz

legio.hadmuvelet2.jpgEllenőrzés alatt álló ház

legio.hadmuvelet5.jpgAfgán építészet

legio.hadmuvelet6.jpgTalált tárgyak osztálya (részlet)

legio.hadmuvelet7.jpgA Korán-idézetek a merénylet helyszínén

legio.ravatal.jpgA századparancsnok ravatala az ezredben

Utána még néhány házat kutattunk át, de 20 kiló marihuánán kívül nem találtunk semmi érdekeset. A slabor századosnak az az elmés ötlete támadt, hogy égessük el az egészet a helyszínen. Erről szerencsére sikerült lebeszélni, különben beszívtunk volna mi is, meg a fél falu.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr746596053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2014.08.12. 16:30:43

@Q-in-Law:
Na, ez is egy hatásvadász f.sz.
Egyrészt olvashatna figyelmesebben,nem egyszer le lett irva, hogy a blog nem valós idejű.

Másrészt a Nóvé úr írása nem maga a tanulmány, hanem a kutatásai hátterének leirása.
Amit nagyrészt egy volt "zsoldosnak" egy magyar történésznek köszönhet, meg az '56- os magyar légiós diaszpórának, akik között van olyan "kalandor" akinek az emlitett Szűcs nevű zászlós is leverné a vigyázzt.

Az tény, hogy a fent emlitett kutató (Nóvé Béla) könyve meg filmje, ha egyáltalán kiadják, mert amennyire tudom sajnos nagyon tréül áll a projekt anyagilag, a legpontosabb leirása lesz a korszaknak, magyar szempontból.

harvy666 2014.08.12. 16:35:02

Amúgy csupán kiváncsíságból, miért létezik az Idegenlégió? Nincs elég francia katona? Legalábbis elég hülyén veszi ki magát amikor több posztban is meg van említve hogy mennyire nem tud franciául senki a légióban, nehéz elhinni hogy így megfelelő lehet a kiképzés. :D

Balazs_ 2014.08.12. 18:32:59

@harvy666:
Egyrészt mivel sokkal több az önkéntes, az emberanyag jobb minőségű lesz, mint a regulárisoknál. Másrészt velünk olyan dolgokat megtehetnek, meg olyan dolgokat adhatnak parancsba, amitől egy reguláris sírva rohanna feljelentést tenni.

Rico69 2014.08.12. 18:42:42

@harvy666:

Ma már kevés praktikus oka van, de talán van még.

- Presztizs alakulat, növeli a francia hadsereg imázsát,
sok külföldi VIP jár látogatni, a történelme, tradiciói folytán különlegesség.

- Sokkal jobb emberanyagból válogathatnak, mint a slaborok.
A francia fiatalok nem arról hiresek, hogy bakaként akarnak kúszni-mászni a sárban. Lehet őket állomásoztatni a világ nem túl komfortos pontjain.

- Nagyobb fegyelmet lehet tartani a külföldi önkéntesek között, sokkal kiszolgáltatottabbak, ha valaki meghal szolgálat közben, egy mongol szülő nem fog rohanni és 2 oldalas cikkben elpanaszolni a veszteségét a Le Monde-ban, a közvélemény se fog ráugrani annyira.

- A légiósok jó katonák, en bloc, lásd az emlitett KOlwezi-t.

Ilyesmik.
Igazából nincs már oka, nincsennek gyarmatok.
Kb. annyi, amennyi Indiának, GB nek, meg Szingapurnak a gurkhákat, vagy a spanyoloknak a saját Légiójukat.

- A franciák büszkék a Légióra, Kolwezi óta a légiósokra is nagyjából. Politikai tőkét lehet belőle kovácsolni.

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2014.08.12. 21:07:00

Lehet, hogy volt sz róla korábban és elsiklottam felette, ha így van ne haragudj, de engem az érdekelne, hogy a dezertőrökkel mi lesz ha nem tudják elkapni őket? Kitoloncolás az országból, priusz vagy valami más?

Kronenbourg 2014.08.13. 19:12:56

@Balazs_: "Légiósok! Ti a Halálnak szánt katonák vagytok és én a halálba küldelek titeket!" (Francois Oscar de Negrier tábornok Indokínában)

Kronenbourg 2014.08.14. 13:31:23

@Rico69: Rico, remélem nem haragszol a Te blogodból ollóztam. Bocs, a forrás lemaradt: legiokultura.blogspot.hu/

Rico69 2014.08.14. 21:32:53

@Kronenbourg:

Hali

Persze,nyilván én is valahol olvastam, vagy a netről vettem...örülök ha valaki olvasgatja, azért irogattam.
Mostanában nincs nagy kedvem hozzá.

Indokinában mondta akkor, erre nem is emlékeztem, de nyilván nem a 2 VH után, hanem az 1800 években.
Volt amugy egy másik Francois Négrier tábornok is, de ő meghalt 1848 ban.

Balazs_ 2014.08.14. 21:38:45

@vwpolo:
Ha egy hónapon belül visszamennek, akkor megússzák fogdával és visszaveszik őket általában.
Ha a rendőrség talál rájuk, akkor van egy kis jogi herce-hurca, esetleg néhány hónap fogház, és többet nem jelentkezhetnek. Külföldre senki nem megy utánuk.
Már nem veszik a dolgot olyan komolyan, mint régen.
süti beállítások módosítása