Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

70. - Hadművelet a hidegben és 11 napos „nyaralás” a tengerészgyalogságnál

2014.08.12. 18:49 Balazs_

A hadművelet harmadik napján is a házban maradtunk készenlétet adva, de nem kellett kimennünk, a tálibok a faluban már nem mertek mutatkozni. A negyedik nap visszavittek minket a bázisra, ez volt a szakaszunk pihenőnapja.

legio-hadmuvelet2-1.jpgAfgán szobabelső

legio-hadmuvelet2-2.jpg„A légiósok már a spájzban vannak!”

legio-hadmuvelet2-3.jpgIdeiglenes otthonunk

legio-hadmuvelet2-4.jpgHálószoba

legio-hadmuvelet2-5-jav.jpgŐrszem a ház tetején

legio-hadmuvelet2-6.jpgA lőállásban várakozva

legio-bazis1.jpgHoldbéli tájon

legio-bazis2.jpgŐrtorony a bázison

Másnap újból éjszaka hatoltunk be, feltörtük az ajtókat a kijelölt házakban, és védelmi állást foglaltunk el bennük. A tálibok beszivárgását kellett volna megakadályozni, de felénk egyik sem akart szivárogni, így nyugodtan telt a napunk. Gondunk csak a hideggel volt, mert ekkor már nyoma sem volt a korábbi őszies időjárásnak, éjszaka -10 fok alatt volt a hőmérséklet.

Este számunkra is véget ért a hadművelet, visszatértünk a bázisra. Nekem még maradt izgalom, mert a sötétben az egyik lábammal beleléptem a vizesárokba, a Famaszom csöve viszont fennakadt a kis fahídon, így a puskatus marha nagy erővel az arcomba vágódott. Ha néhány centivel arrébb talál el, eltöri az orromat, így viszont megúsztam egy kisebb sebbel.

Három nap pihenő után elindultunk a tartomány déli részén lévő bázisba, ahol főleg a francia tengerészgyalogság (hagyományos ellenségeink) állomásoztak, de most szinte mind kint volt közülük egy hadműveleten, így mi őriztük a bázist, és adtuk a készenlétet. Utunk a fővároson, Kabulon keresztül vezetett, itt a civilek sokkal barátságosabbak voltak, mint vidéken, és állandóan integettek nekünk. Nem is csoda, marha sokat szenvedtek a táliboktól, és a városi embereknek valahogy nem jön be egy olyan rendszer, ahol még a kazettás magnó, a borotválkozás és a foci is tilos.

A bázison összesen 11 napot töltöttünk, ez olyan volt, mint valami nyaralás. Nem riadóztattak minket, nem ért semmilyen támadás, egész nap csak edzettünk, meg néha bokszoltunk.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr126598657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása