Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

72. - Az afgán kultúra rejtelmei és a nagy fogás

2014.08.14. 23:26 Balazs_

A következő nagyobb hadművelet egy másik völgy ellen irányult, ide is éjszaka hatoltunk be, de itt másnap reggel nem akart senki ránk lőni. A helyi tálib parancsnokot már az első nap elfogtuk. Befészkeltük magunkat a falvakba, az afgánok házaiban aludtunk és közöttük éltünk, az utánpótlást is ide szállították nekünk. Így testközelből csodálhattuk az afgán „kultúrát”.

legio-fal.jpgHétköznapi díszítés a falon

legio-koran_1.jpgOlvasnivaló

legio-tyuk1.jpgCsirkék a tetőn…

legio-tyuk2.jpg…és a szobában a rádión

legio-kislanyok_1.jpgSzakállasok és a szerencsétlenebbik nem

legio-orseg.jpgÉjszakai őrségben

legio-ejjellato.jpgA hőkamera képe olykor túl részletes

A leggusztustalanabb része az volt, ahogy a kislányokkal bántak, őket a velük egykorú meg az idősebb fiúk is ütötték-rúgták minden ok nélkül, ha meg kaptak tőlünk csokit, rögtön kitépték a kezükből. Ezt azért már mi sem hagytuk annyiban, általában még a környékükről is elrugdostuk a fiúkat, amíg meg nem ették.

Míg a nőket állatokként kezelték, addig az állatokat nőként. Az éjszakai őrségben tisztán láttuk éjjellátóval, amikor a birkáikat vették kezelésbe hátulról. A nagydolgukból sem csináltak nagy ügyet, sokan ott könnyítettek magukon, ahol rájuk jött a szükség, az utcáik tele voltak ürülékkel. A fenéktörlés is csak homokkal ment, aztán csodálkoztak, hogy miért csak kesztyűben vagyok hajlandó velük kezet fogni. A kutyákat a legtöbb helyen simogatni szokták, itt verték őket. Csak úgy szórakozásból.

Amikor nem a helyi folklórban gyönyörködtünk, akkor őrjáratoztunk, őrködtünk, vagy házkutatásokat tartottunk. Ekkor jöttünk rá, hogy az afgán kertekben nem csak vetemény, hanem Kalasnyikov és rakéta is terem, szép számmal kerültek elő a föld alól.

legio-talalt1.jpgJó volt a termés

legio-talalt3.jpgA rakéták is gombamód szaporodnak

legio-talalt2.jpgA tojásgránátokat nem a tyúk tojta

Szakaszunk másik rajának még nagyobb fogása volt, megtalálta a völgyben működő tálib csapat személyi nyilvántartását, a címekkel és a kifizetett zsold jegyzékével együtt. A tolmácsaink lefordították, éjszaka meg már mentek is be értük a házaikba, ellenállni egyik sem mert.

Sikerélményük még így is volt a szakállasoknak, pokolgéppel felrobbantották az egyik egészségügyis VAB-unkat, a sofőr és az egyik ápolónő súlyosan megsérült. Ők rajtunk kívül az afgán lakosságot is ellátták, ők így hálálták meg.

legio-borult-vab.jpgA felrobbantott VAB

Egy helikopterünk is lezuhant motorhiba miatt, de a pilóta csodával határos módon megúszta egy lábtöréssel.

Egy hetet töltöttünk el így a völgyben, majd néhány napra visszatértünk a FOB-ba.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr576605071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2014.08.15. 07:16:03

LOl...ez egy népszerű posztod lesz :P

Balazs_ 2014.08.15. 15:49:31

@Rico69: Szerintem az előző részeknél már kidühöngték magukat. :)

daito 2014.08.16. 10:06:33

@Balazs_: még párszor elő fog az jönni; az ilyen "te hazaáruló vagy, mert a mocskos franciákoknál vagy"; meg a mocskos zsidóliberálusa pénzén nyomod el az otthon lévő szegény afgánt, aki csak a kecskéjét legeltetné, mint az elmúlt 1000 évben; meg a kedvencem, hogy "ezek 5000 éve háborúznak és még senki sem győzte le őket" - ilyen témában mindig előkerülnek. Max. a lőszer fogy ki egy időre, meg a kedv, hogy lőjenek a sporttársak.

Hozzáteszem, egy olyan témában, amiben a helyi lakosok is ~100 éve váltakozva, 30 éve meg fegyveresen egymást irtják, sokszor külső segítséggel, abban nekünk esélyünk sem lenne egyetérteni... :-)
Az én véleményem - ami szigorúan szvsz - a jelenlegi afganisztáni helyzet, az, hogy a különböző nato és szövetséges/baráti országoknak katonai erőket kell Afganisztánban tartani, az nagyon erősen a 2. vh utáni geopolitikai helyzet és versengés eredménye, a létező legrosszabb fajtából. Rohadtul nem a nyersanyagról, a "kincsekről" szól, sokkal több a talibánnál, a vahabitáknál, az USA-nál.
Még a polgárháború előtti 60-as években készült ez a pár kép, az akkori Afganisztán egyik arca ez volt. blogs.denverpost.com/captured/2013/01/28/podlich-afghanistan-1960s-photos/5846/

I_Isti 2014.08.19. 09:54:43

@Balazs_: Maxi respekt, hogy helyt állsz/álltál! (és külön köszönet a beszámolóért!)

geriszab (törölt) 2014.08.20. 03:44:47

ja, ez az a "más kultúra", amit a nyugati liberálisok annyira istápolnak, tolerálnak
persze addig nincs ezzel az alja "kultúrával" bajuk, amíg nem az ő lányaikat veszik kutyába

nem baj, nemsokára német, svéd, angol és francia nagyvárosokban is lehet majd ezt a kultúrát élvezni teljes valójában

Angliában muszlim környéken egy lengébben öltözve sétáló fehér nőt már most is ugyanúgy megvernek, megerőszakolnak, mintha a putri országukban lennének
köszi multikulti!

az ilyen sötét muszlim népeket tényleg nem lehet legyőzni, se meggyőzni
amelyik nép a nőket állatnak tekinti, az
utca közepén szarik, homokkal töröl segget és birkát hág, az "legyőzhetetlen", bárhol, bármit túlél ilyen állati szinten
csak maradnának ott abban a putri országban

Kronenbourg 2014.08.20. 13:25:36

@geriszab:
Nem is olyan rég a "nyugati" ember vödörbe szart, és a tartalmát kiborította az ablakon át az utcára. Az elvileg "civilizált" Ukrajnában, a jelenleg is zajló véres polgárháborúban tömegesen erőszakolják meg a nőket. A világ legfőbb demokrácia (USA) katonái halott tálibokkal készítenek szelfit vagy éppen lepisálják. Mi sem lehetünk büszkék magunkra. :)

libellule 2014.08.20. 21:26:01

@Kronenbourg: Az egy dolog, hogy a "nyugati" ember sem jobb, de azért különválasztanám azt, ami békeidőben és háborúban történik. Háborúban senki sem a legjobb arcát mutatja és bárkiből előjöhet a barbár, nemzetiségtől és vallástól függetlenül.
A geriszab által említett egyre nagyobb muszlim jelenlét Európában pedig teljesen más tészta. Harmincezres francia városban élek, az ablakból átlátni Svájcba, vagyis nem a világ vége. Viszont rengeteg muzulmán él itt. A liftben nem értem, amit a szomszédaim beszélnek egymás között és ez nem azért van, mert nem tudnék franciául. Nyugat-Európa, a nő három lépéssel a férje mögött tetőtől talpig bebugyolálva. Nagyszerű. Ezzel még semmi bajom nem lenne, ha nem várnák el tőlem ugyanezt. Kedves szomszédasszonyaim rendszeresen piknikelnek a mellettünk lévő parkban, csak az arcuk van szabadon. Ha bikiniben kifeküdnék napozni, csoportos nemi erőszak áldozata lennék. Már azért kurvának tartottak, hogy egyedül élek. Rendes nő vagy a férjével, vagy a családjával él, de nem egyedül. És nem tetszik, hogy a muszlim jelenlét miatt eléggé oda kell figyelnem arra, hogy milyen ruhában hagyom el a lakást, ha nem akarom, hogy a szomszédasszonyok véres rongyként tekintsenek rám, a pasik pedig prostituáltként kezeljenek. Pedig nem miniszoknyában, köldökig érő dekoltázzsal flangálok, hanem irodista szerelésben. Nagyon örülnék némi integrációnak.

Kronenbourg 2014.08.21. 19:09:18

@libellule:
"Ha bikiniben kifeküdnék napozni, csoportos nemi erőszak áldozata lennék." Érdekes dolgokon jár az eszed. Nekem például sose jutna eszembe, hogy közparkban napoztassam a popsimat. Igaz, nem vagyok nőnemű. Nem mintha zavarna a lengén öltözött csajok látványa, elvi támogatója vagyok B. Willis lányának a fedetlen keblek mozgalmának is.
"Már azért kurvának tartottak, hogy egyedül élek." Miért nem vágtál vissza, hogy leszbikus feminista vagy? Attól kihullott volna a szakálla.

borzimorzi 2014.08.28. 20:32:20

@geriszab: Az a nemsokára az már tegnap volt. Londonban a fiú újszülöttek névadása tekintetében évek óta toronymagasan vezet a Mohammed. A svéd Malmö városa a kontinens nemierőszak-fővárosa, az elkövetők túlnyomó többsége muszlim, bevándorlói hátterű. Rotterdamban már ők a többség, a polgármester 2009 óta Ahmed Aboutaleb. Dél-Franciaországban már több mecset van, mint templom. Tovább is van, csak hadd ne mondjam tovább.

Üdv:
b

seepheerd 2020.12.09. 10:23:53

Egy évet bogarásztam a környéken 2012-ben (Mazar-i Sharif, Seberghen, Herat), van itt azért barokkos túlzás (vagy csak egyedi eset).
süti beállítások módosítása