Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

73. - Időjárási viszontagságok és a futball helyi szabályai

2014.08.15. 15:46 Balazs_

Még kétszer egy hétre tértünk vissza a falvaikba, a program a szokásos volt, de amíg megszállva tartottuk, a völgy teljesen biztonságos volt. Egyszer sem lőttek ránk, pedig korábban meleg helynek számított, az előző mandátum katonái két halottat vesztettek itt.

legio-hazban.jpgHáz átvizsgálása

A szomszéd völgyben volt csak egy kis tálib aktivitás, itt RPG-vel eltalálták a regulárisok egyik VAB-ját. Meglett a negyedik halottunk, egy másik katonának meg leszakadt a karja. Ráadásként lemészárolták az egyik helyi informátorunkat családostól, egy rendőrt meg felakasztottak egy falu főterén. Ezen kívül csak a pokolgép telepítés maradt nekik, de a nagy részét megtaláltuk, mert nem volt sok idejük az álcázásra. Amik felrobbantak, azok sem okoztak sok kárt.

legio-ablak.jpgŐrhely

legio-magas_1.jpgMagaslati pozícióban

legio-famas_2.jpgA FAMAS szigorúan figyel

legio-vadi.jpgMég a szárazabb időszakban

legio-falu.jpgFalusi környezet

legio-novendek.jpgNövendékek

Legnagyobb bajunk az időjárás volt, az addigi szárazságot egy hónapnyi eső váltotta fel, sokszor úgy esett, mintha dézsából öntötték volna. A vádik megáradtak, derékig kellett bennük gázolni az átkeléshez, többeket elsodort a víz.

Amikor a FOB-ban voltunk, és volt szabadidőnk, néhányan elkezdtünk lejárni focizni az afgán tolmácsokkal és boltosokkal. Játszottam már néhány helyen, de ilyen játékélményben még egyszer sem volt részem: minden gól és szabálytalanság után percekig vitatkoztak és alkudoztak, mintha a bazárban lettek volna. Mindegyik ott próbált csalni, ahol tudott. Még a végeredményt is vitával döntötték el.

A családi életükből is kaptunk egy kis ízelítőt, amikor egy súlyosan sebesült afgán nőt hoztak volna be az orvosi rendelőnkbe, de már a kapu előtt elvérzett. Kiderült, két testvér szólalkozott össze otthon, és mind a kettő fegyvert rántott. A húguk közéjük rohant, hogy szétválassza őket, erre az egyik balfék véletlenül lelőtte a saját húgát. Az esetnek semmi következménye nem lett, végül is csak egy nő volt az áldozat…

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr906606811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberlord 2014.08.16. 00:15:04

Szia Balázs!
Én arra lennék kivánics, hogy hogyan tudattad a családtagokkal, legalábbis a szüleiddel, hogy kimész a légióba. Nekem ez lenne a legnehezebb dolog, úgyhogy kiváncsi vagyok, hogy te hogy csináltad.
Ja, és még arra lennék kiváncsi, hogy ha fogszabályzó kell. (Mert 2 fogam görbén nőtt ki.)
Akkor nem vesznek fel?
Előre is kösz a választ!
Várom már az új részeket!
Attila.

Zendorr 2014.08.16. 01:06:36

Érdemben nem tudok nyilatkozni, de mivel nem vadászpilóta leszel, így szerintem a kutyát sem érdekli, hogy milyenek a fogaid. Max kihúzatják a tömött fogaidat - de hogy őszinte legyek, ezt sem hiszem. De majd Balázs megmondja :)

Zendorr 2014.08.16. 02:09:20

Attila, esetleg meg szabad kérdezni, hogy milyen indíttatásból mennél ki, illetve, hogy hány éves vagy?

Nem tartom racionális döntésnek, amikor családot hátrahagyva megy ki valaki. Ha viszik a házat, a kocsit, és tényleg nincs egy utolsó utáni rokon sem, ahova be lehet avászkodni asszonnyal, gyerekkel, akkor megértem, hogy valaki a légiót választja. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen helyzetben van, aki kimegy! Pusztán úgy gondolom, hogy aki nincs ilyen szinten sarokba szorítva, annak nem hinném, hogy megéri a légió. Brahiból meg kár kimenni - szerintem... Épp elegen alszanak már késsel a párnájuk alatt.

Amúgy ne haragudj, hogy ezt mondom, mivel nem ismerlek jogom sem lenne hozzá, de mivel ez egy fórum, így megosztom a - saját, szubjektív - véleményem...

Abból a pár sorból amit írtál, úgy érzem, hogy hezitálsz. Tulajdonképpen egyszerűbb lenne azt mondani Neked, hogy kizáró ok a két ferde fog. Nem tudom milyen indíttatásból mennél ki valójában, de azt hiszem először magadban kell elrendezned ezt a kérdést. Kicsit úgy hangzik amit írtál, mintha bizonyítási vágyból akarnál kimenni, de érzed, hogy Te valójában nem vagy oda való. Viszont megnyugvásra lelnél, ha azt mondanák neked, hogy "nem fognak felvenni", viszont te elmondhatnád magadról, hogy "én megpróbáltam". Ha viszont ilyen kétségek közepette hozol meg egy ilyen horderejű döntést (hogy kimész), akkor azt később - valószínűleg - meg fogod bánni. Hiszen ha a döntés alapja egy rossz indok (bizonyítási vágy), akkor rossz a döntés (belépek a légióba).

Úgy gondolom, ha Te eldöntötted volna, hogy mit akarsz, akkor nem azon gondolkoznál, hogy hogyan tálald ezt a szülőknek, és a családnak, és nem azon aggódnál, hogy két fog miatt felvesznek-e. Vagy pusztán túl fiatal vagy ehhez. Ha még el sem indultál de már kétségek gyötörnek, akkor nem vagy oda való. Bizonyítani ezer más módon is lehet bárkinek, nem feltétlenül a légió a legjobb választás erre.

Aztán persze lehet, hogy tévedek. Sőt, ahogy előbb is írtam, egyrészt nem ismerlek, másrészt ki vagyok én, hogy eldöntsem, hogy alkalmas vagy-e légiósnak, vagy sem.

Én nem bírálni akartalak, és amit írtam nem ellened irányult, ne érts félre. Tisztellek azért, hogy egy ilyen célt tűztél ki magad elé.

tomasnm13 2014.08.16. 10:51:08

Helló Balázs!
A 6. képen, ha jól látom a katona egy m417-est tart a kezében. Ő is közületek való? Ha igen, kik kaphatnak ilyen fegyvert?

Köszi a választ

Rico69 2014.08.16. 12:22:32

@tomasnm13:

Hali

Bocs, hogy belevauzok.
Igen, az egy HK nak néz ki.
A franciák rendszeresitették több ezredüknél és az afgán missziós alakulatok is kaptak belőle,amennyire tudom a REG is,úgyhogy a képen simán lehetnek ők.Valószinűleg azok is, nyilván azért tette be :)

Éppen az engem is érdekelne, utána mi lett velük, maradtak-e az ezrednél, vagy vissza kellett adni.

Amugy ez elég érdekes kérdés, mert elméletben még most a két fő gyalogsági fegyver a FAMAS, meg az FrF2 (illetve a Minimi meg a romboló puska)de kiemelt ezredeknél van minden, M4-től a SIG en át az FN-ekig, többek közt HK-k is.
AMennyire tudom az összes CRAP alakulat is HK kat kapott, és azt hallottam valakitől, hogy a légiós ezredeknek van lehetőségük, meglehet félhivatalosan, pár fegyvert beszerezni specifikus használatra, pont ez a kérdés csenget le egyszer egy másik platformon, akkor megkérdeztem mert éredekelt, pld a REP nél is volt pár M24 raktáron, ha hirtelen szükség lett volna rá valahol.

cyberlord 2014.08.16. 13:44:18

@Zendorr: Üdv!
Attila vagyok. Én nem hezitálok a légiűval kapcsolatban. Csak szeretnék leérdeklődni mindent mielőtt csatlakozom. Én jelenleg 17 éves vagyok.
Kérdésedre a válaszom! A család elég jűl áll. És nem azért megyek a légiűba, mert falhoz vagyok szotitva.
Hanem azért, mert nem 4 fal közt egy irodában akarom leélni az életem. És tudod mivel magyarországon nincs olyan ezred (a bocskai-n kivül) ahol az elithez tudnék csatlakozni. Én már 13 éves korom óta légiós akarok lenni. A nagyapám egyik barátja is ott volt. Rengeteg helyen járt. A fél világot bejárta. És én is szeretnék minél többet látni belőle. A légióban oda juthatok el, ahová egyébként soha sem sikerülne. Még ha azok háború sulytotta települések is. A bizonyitási vágyról meg annyit, hogy igen, bizonyitani akarok. Caskhogy nem neked, nem a szüleimnek, nem a barátnőmnek, hanem magamnak. Eddig úgy éltem az életem, hogy semmi olyat nem csináltam amit élveztem volna. Jó ezt ne értsétek félre, élvezem az életet meg fiatal vagyok. Szeretem az életet, csak hogy eddig nem voltam szabad. A légióban pedig rengeteg olyan dolgot tudok csinálni, amit itthon nem. És még 1x mondom kedves Zendorr.
A kérdéseimet csakis azért teszem fel. Hogy minél jobban meg legyek győződve arról hogy érdemes kimennem, hogy nem lessz hiába. Mert én nem csak 5 évre szeretnék a légióban maradni. És én Balázs válaszát szerettem volna olvasni. Aki jelenleg is a légióban szolgál. Nem egy olyan emberét, aki nem szolgál, és gondolom soha nem is fog szolgálni a légióban. Ne vedd sértésnek amit mondtam. Csak szerettem volna felnyitni a szemed, hogy miért is szeretnék én csatlakozni a Francia Idegenlégió-ba.

Tisztelettel : Attila
Új felh.nevem:cyberlord

cyberlord 2014.08.16. 13:46:56

(Bocs a helyesirási hibákért, siettem. :) )

Imre apó 2014.08.16. 17:17:24

@cyberlord: Gondolom átolvastad Balázs összes írását?... mert akkor nem kérdeznél semmit, túl sokat hezitálsz. Miért nem indulsz el, vagy még nem vagy magadban biztos?
Nem a játszótérre mész azt tudod ugye :):):)

Zendorr 2014.08.16. 23:33:22

@cyberlord:

Megértem, hogy nem az én válaszomat szeretted volna hallani... ami meg azt illeti, tényleg nem terveztem sose, hogy légiós legyek, ugyanis alkalmatlan vagyok - legalábbis jelen állapotomban biztos. Továbbá ahogy írtam is, én csak a saját szubjektív véleményemet osztottam meg Veled, bízva abban, hogy talán a javadat szolgálja. Bizonyítanod nekem végképp nem kell, nem is kértem, de még csak nem is utaltam rá.

Megkérsz, hogy ne vegyem sértésnek amit írsz. Nem veszem annak, hiszen nem sértő, amit leírtál. Erre két sorral lejjebb betolsz egy ilyen "felnyitni a szemed" dumát, na ez egy kicsit erős volt. Egy 17 éves srác ne akarja felnyitni a szemem, köszi. Biztosan él nem egy olyan gyerek a Földön aki 17 évesen felnyithatná a szemem sok dologgal kapcsolatban, de úgy érzem ez nem az a beszélgetés.

(Végül, a helyesírás nem nagyon érdekel, számomra az a fontos, hogy megértsük egymást, nem az, hogy ugassak pár elgépelés miatt:) )

Imre apó 2014.08.17. 09:12:15

Balázs jelentkezz :)

Rico69 2014.08.17. 10:49:31

AZért minden szarság ellenére, Afganisztán k.va szép hely lehet...jók ezek a képek is,ügyes vagy ha te csináltad mind.

Balazs_ 2014.08.17. 21:59:39

@cyberlord:
Eléjük kell állni, és megmondani. A te életed, nem az övék. Kitörő örömöt azért ne várj tőlük!
Fogak: csak akkor gond, ha lyukasak, vagy 40% hiányzik.

@tomasnm13:
Igen, a reguláris hegyivadászoktól. A misszió előtt szerelték fel a mesterlövészek (TP) nagy részét ezekkel valamelyik reguláris ezredből. Misszió után vissza kellett adni a fegyvereket, és vehették újra elő az FRF2-t.

@Rico69:
Nekem is tetszett. Van ott minden, 5000 méteres hegyek, sivatag, többezer éves városok. Turistaparadicsom lenne, ha nem lenne egy rakás taposóakna, meg 40 éve háború.
Nem mind az én képem, egy jó adagot begyűjtöttem a társaimtól is.

cyberlord 2014.08.18. 16:29:58

@Zendorr: Elnézést a szóhasználatért. :)
Balázsnak köszönöm a válaszát!
Zendorr tőled elnézést kérek a tiszteletlen viselkedésem miatt. :D

Imre apó 2014.08.18. 18:29:35

Balázs!
Hogy írod a blogod, vagy is a számítógéped milyen? Mennyire tudod feldolgozni a halottakat, mert már biztos volt velük találkozásod.

A családod idehaza beletörődött abba, hogy beálltál a légióba? Ha írnál róla megköszönném. Ja meg hogy tudod a netet használni.
Kösz :)))

Balazs_ 2014.08.21. 15:01:55

@Imre apó:
Van szinte mindenkinek laptopja meg mobil internet, engedélyezik.
A család meg soha nem gördített elém akadályt, már azelőtt beletörődtek, hogy kimentem.

Imre apó 2014.08.21. 19:59:31

@Balazs_: Kösz, gondoltam. Vigyázz magadra, sokáig szeretném a történeteid olvasni.

borzimorzi 2014.08.28. 22:12:44

@cyberlord: Csak egy gondolatot szeretnék megosztani veled, és az nem a Légióról szól, amihez nem értek, hanem a családról, amihez konyítok.

A biológiai siker mérőszáma az élő unokák létszáma. Mérő László (is, Richard Dawkins nyomán) jól fogalmaz, amikor azt mondja, hogy elsősorban a saját genetikai állományunk túlélőgépei vagyunk. Nem mi számítunk, hanem a DNS-ünk továbbadása. Ha vannak heteroszexuális testvéreid, és ők akarnak gyerekeket, akkor a szüleidnek lesznek unokái. Ha viszont egyke vagy, és netán olyan sérülés ér, amitől nemzőképtelen leszel, vagy elhalálozol, akkor a szüleid minden szeretete és gondoskodása, minden energiája, pénze és küzdelme, amit az utódállításba, konkrétan beléd fektettek, kárba vész.

Nézd, én soha nem voltam a szirupos, meghatós nyavalygások híve. Kérlek, gondold végig, mennyi munkaórát öltek a szüleid a te felnevelésedbe, beleértve azt az időt is, amit nem veled töltöttek, hanem az érted való munkával, hogy neked mindened meglegyen. Ha a középosztályhoz tartoznak, akkor nagyjából és átlagosan az ébrenlétük idejéből 30-40%-ot neked áldoztak, mióta csak élsz. 1 éves korodig nagy valószínűséggel az alvásidejük egy jó részét is. Ha egyke vagy és meghalsz, akkor a szüleid ezt mind kidobták az ablakon. Ha túl öregek ahhoz, hogy új gyermekük születhessen, akkor a kártétel jóvátehetetlen. Ha olyan helyre mégy kalandvágyból, ahol meghalsz, azzal konkrétan a kukába dobod a szüleid elmúlt 17 évének 30-40%-át, kb. 5-7 évüket. Plusz a fájdalom.

Tudom, vannak, akik egyszerűen katonának születnek, ez egy komoly hivatás. 800 évig szinte minden generációban legalább egy ilyen volt a családom apai ágában. De ők nem voltak egykék soha! Ha nagy ritkán előfordult, hogy csak egy fiú volt egy generációban, azt nem engedték sem katonának, sem papnak. Ez sokat segített abban, hogy az 1300-as évek eleje óta biztosan itt vagyunk. (Azelőttről nincsen dokumentáció.)

Kérlek, a fentieket vedd figyelembe a döntéshozatalnál. Köszi.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása