Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

75. - A nagyobb tűzharcok és a lábvesztések időszaka

2014.08.18. 10:06 Balazs_

Rá három napra újra kezdődött a nagyobb tűzharcok időszaka. Egy faluban kutattunk át házakat, amikor ránk támadtak a tálibok. Fedezékbe vonultunk, és azonnal visszalőttek azok a szerencsések, akik látták az ellenséget. A tűzharc tíz méterre mellettem folyt, de a röpködő nyomjelzős lövedékeken kívül nem láttam semmit belőle, mert egy fal választott el tőle. Én a rajommal a fal másik oldalán lévő nyílt területet biztosítottam, de a mi szektorunk elé nem jött senki.

legio-fal_1.jpgLőállás a falak mentén

Az egyik regulárist mellbe lőtték, de megúszta egy kék folttal, jól bírta a strapát a golyóálló mellény. A táliboknak viszont nem volt mellényük, fűbe is haraptak néhányan, a többi meg elinalt, amint megjöttek a helikopterek.

legio-eszetlen.jpgElvesztette az eszét

legio-heliko.jpgÉrkezik az erősítés

legio-puska.jpgA házakból muzeális példányok is kerültek elő

legio-kereses.jpgPokolgép felkutatása

legio-pokolgep.jpgAki keres, az talál!

legio-zold.jpgA zöldellő növényzet kitűnő rejtekhelyet biztosít

Nem sokkal később egy tábornok látogatott el hozzánk, ő is részt vett az egyik őrjáratunkon. Túl sok harctéri tapasztalata nem lehetett, mert a golyóálló mellényt is két tisztnek kellett ráadnia. A két tisztnek sem, mert azok először fordítva adták rá a mellényt, mi meg alig tudtuk visszatartani a röhögésünket.

Az őrjáraton nem volt semmi különös, csak az egyik kutyás caporal vesztette el a kutyáját, azóta se tudjuk, mi lett vele. Djiboutiban egy így elveszett kutyának a fejét a helyiek visszaküldték egy dobozban a francia helyőrségnek, nem hiszem, hogy pont az afgánok bántak volna vele emberségesebben.

Az utolsó másfél hónapban rendszeressé váltak a kisebb-nagyobb tűzharcok, de a tálibok igyekeztek minél gyorsabban visszavonulni, tanultak az előző hibáikból. Az IED-ket telepítették rendületlenül, a nagy részük nem okozott gondot, de egy felrobbantotta a tengerészek egyik VAB-ját, egy halott volt, és a többiek is megsérültek kisebb-nagyobb mértékben, kettőnek a lábát tépte le egy elszabadult páncéllemez.

A mi regulárisaink közül is két nap alatt ketten léptek aknára, mindketten elvesztették egy lábukat. (Az egyikkel rendszeresen találkoztam a konditeremben, rendes srác volt. Az eset után azt mondta, inkább fél lábbal beül egy irodába, de nem fogja otthagyni a hadsereget.) Az ellenállók a kimentésükre érkező helikoptert is tűz alá vették, még egy sebesült.

Lehetett volna még egy jó napjuk a táliboknak, de az egyik gyalogsági őrjárat útjába rakott pokolgépüknek csak a detonátorát sikerült felrobbantaniuk, a három hozzá kapcsolt aknagránát már nem lépett működésbe. Nagy szerencsénk volt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr376613041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél 2014.08.18. 15:53:22

Kiváló a blogod, csak így tovább. Vigyázz magadra és minden jót!

Kronenbourg 2014.08.18. 18:41:16

A második kép jó, nini egy szétlőtt tálib... :)

Krisz11 2014.08.18. 21:13:03

Elolvastam elölről. Arra kiváncsi lennék, ha valaki tudja, hogy az ilyen őrjáratokkor van valami detektor, vagy az csak teljesen a vakszerencse, hogy aknára lépsz-e vagy sem?

phaszfej 2014.08.19. 02:53:17

Szégyen, hogy egy magyar a rokon és baráti afgánokat pusztítja pénzért a saját hazájukban. Persze, győzzön, akinek győznie kell.

Bicepsz Elek 2014.08.19. 03:59:16

@Kronenbourg: Lehet csak egy falusi rossz idoben, rossz helyen...

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.08.19. 06:17:17

Jó ez a blog. Várom a következő posztot!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.08.19. 06:18:50

@phaszfej: Ez hülyeség. Zsoldos katona. Az hogy ki a barát, ki az ellenség, véleményes. Ő katona, teszi a dolgát.

hamisnero 2014.08.19. 08:27:36

@phaszfej: neked rokonod, meg neked barátod, egyébként sem az afgánokat pusztítja, úgy általában, hanem a tálibokat. de ha ennyire komálod őket, költözz oda családostul.

szvsz 2014.08.19. 08:36:15

@phaszfej: "a rokon és baráti afgánokat pusztítja pénzért"
lehet, hogy neked barátaid és rokonaid, én az ilyen rokont simán letagadnám. Barátnak meg akkor inkább egy krokodil.

geriszab (törölt) 2014.08.19. 09:19:56

ilyen ez a háború, akinek van légiereje, az azt használja, akinek meg IED-re futja, az azt telepítgeti
a háború normális dolog, pláne Afganisztánban

@phaszfej:
nem rokon
vagy ha a pashtun vagy hazara rokonod, akkor ennyi erővel az indiai meg a kínai is rokonod, Ádámról Éváról leszármazva ugye mindenki mindenkinek a rokona...
nem szégyen, mondjuk nem is dicsőség
ez is egy munka, amiért fizetnek, meg kaland
hidd el, a tálib is menne Európába harcolni a hitetlenek ellen, ha tehetné
fog is menni, akkor majd lehet a kebledre ölelni őket
olyan egyébként sincs, hogy afgán, bár én is leírom néha így, de ott jó néhány nyelv és nép keveredik
a tálibok meg nem is helyiek leggyakrabban, hanem pakik, szaúdiak, kitudja milyen fanatikusok

én sose szégyenkeztem más magyarok miatt, akármekkora disznóságot csináltak otthon, vagy külföldön (a magyar ne lopj feliratot is leszartam Bécsben, én nem loptam előtte sem, úgy vettem, ez nem nekem szól)
ez egy magyar betegség, hogy mindent magunkra veszünk, ami nem is a mi dolgunk, nem tudjuk helyén kezelni a dolgokat
senkinek nem kell más miatt szégyenkezni, a magyar származású légiósnak meg nem kell más erkölcsi mércéjének megfelelnie
hát ennyike

élvezet a blogot olvasni, nekem ennyi, se büszkeséget, se szégyent nem érzek miatta, csak egy szuper betekintés egy érdekes életbe
amúgy a tálibok, ISIS és mások is blogolnak, videózzák az akcióikat, twittereznek, instagramoznak ma már, kell a propaganda nekik is, szóval a muszlimok is olvasnak erről a konfliktusról, csak másik szemszögből

sargarigo 2014.08.19. 11:24:13

Figyelmesen vég olvastam a blogodat.Szerencsés vagy, nem vitás.Részemről a kepi előtt leléptem.Nagy döntés volt mert ez volt az életcélom,egy szál kolbásszal léptem meg otthonról csak ,hogy beálhassak.Aztán egy nap, visszahoztak egy magyart Guyana-ból.Elmondta, hogy ha van eszünk nem öletjük meg magunkat ennyi pénzért.Semmi hab,semmi mese,logikus volt, és megértettem.

Imre apó 2014.08.20. 17:35:56

@phaszfej: ez a nikk találó :))))))))))))))))

Balazs_ 2014.08.21. 15:05:46

@Krisz11:
Van fémdetektor, műszaki alakulat lévén mi kezeltük őket. Meg volt eszköz a mobilok blokkolására is, hogy ne tudják a közelünkbe felrobbantani távirányítással a pokolgépet.
süti beállítások módosítása