Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

76. - Az utolsó afgán misszió és Bin Laden halála

2014.08.19. 16:00 Balazs_

Nem sokkal később került sor az egyik legkeményebb menetelésünkre. Egy hegycsúcsra mentünk fel a mesterlövészeket és a rakétásokat (Milan) fedezni, és ellenőrizni, hogy van-e ott akna. A hőmérséklet délben már 56 fok volt, menet közben többen is kidőltek, a golyószórósunknak is problémája volt, úgyhogy félúttól még az ő fegyverét is én vittem. Kora délután hagytuk el az állásainkat és jöttünk le a hegyről.

legio-felszerelesben_1.jpgTeljes menetfelszerelés

Amikor átmásztam az egyik vályogkerítésen, az összeomlott alattam, estem egy nagyon látványosat, de nem lett bajom. Ezt a menetet egy hét múlva megismételtük, akkor már a legelején szétosztottuk a golyószórósunk felszerelést: nekem jutott a lőszer, a kongóinak meg a fegyver. Legalább most már megérte felmenni, mert páholyból nézhettük az alattunk kibontakozó tűzharcot, meg ahogy mellőlünk indították a rakétákat.

legio-heliko_1.jpgHelikopter a hegyről

legio-fust.jpgKilátás a páholyból

legio-helikok.jpgHelikopterek a földről

legio-vabok.jpgVBCI-k készenlétben

legio-harckocsi.jpgAfgán T62 harckocsi a bázison

legio-mesterlovesz.jpgPózolás mesterlövész puskával és afgán tartálykocsival

Az utolsó nagyobb missziónkat az amerikaiaknak köszönhettük, akiknek az egyik helikopterét lelőtték egy völgy fölött. Jelentős erőkkel gyorsan benyomultunk kihozni a pilótákat (az egyiket sikerült, a másikat csak holtan), és ha már ott voltunk, tisztogattunk is egy kicsit. Az én rajomnak ehhez nem sok köze volt, minket csak a völgy szájáig küldtek, meg készenlétet adtunk. Az amcsi légierő rendezett egy látványos tűzijátékot a völgyben, mindenkit lőttek és bombáztak, aki élt és mozgott, úgyhogy a tálibok nem minket támadtak, hanem igyekeztek túlélni a dolgot.

Egy hét múlva megünnepeltük Camerone-t, majd kezdődött az utolsó hetem, ahol már nem mentünk ki, csak a FOB-ban adtuk az őrséget, összepakoltunk, és megpucoltuk a felszereléseinket. Valaki még így is képes volt lesérülni, az egyik slabor egy előretolt bázison elaludt őrség közben, kiesett az őrtoronyból, és összetörte magát. Az amcsik ekkor jelentették be, hogy lelőtték Bin Ladent, és az iszlám temetkezési szabályokat figyelemben tartva megetették a halakkal, de nálunk ennek nem érződött semmi hatása, a tálibok nyugton maradtak.

legio-box.jpgMegy a boksz a FOB-ban

legio-huzo.jpgFontos a sport…

legio-konditerem.jpg…és a jó kondíció

legio-napozo.jpg„Napozóhely”

legio-dupin.jpgTisztelgés a halott bajtársak előtt

Az utolsó előtti napunkon az értünk küldött helikoptereket vártuk estig, ekkor közölték velünk, hogy azok csak másnap jönnek. Az utolsó napunk ugyanígy telt, de akkor este legalább megjöttek a helikopterek. A magunk mögött hagyott tartomány már nagyrészt a mi kezünkben volt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr396613085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Quelle est la fonction d’un chef d’engin blindé ? 2017.03.06. 04:13:51

Les engins blindés ne sont pas forcément l’apanage de la Cavalerie, donc un jeune engagé peut postuler à devenir assez rapidement chef d’engin blindé, aussi au sein d’un régiment de l’armée de Terre… Les images de ce reportage vidéo montrent les étapes…

Trackback: Un véhicule blindé de combat de l’infanterie, vu de l’intérieur 2016.02.08. 04:16:37

Aux commandes de son véhicule blindé de combat de l’infanterie, un pilote explique en vidéo comment s’effectuent le contrôle, et les déplacements de l’engin… La curiosité est grande lorsqu’on se situe à l’extérieur d’un engin blindé, de visiter l’intér…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2014.08.28. 20:05:13

Atyaúristen, az a menetfelszerelés mégis hány kiló? Az ember alatta úgy 70-80 kilós lehet. De a cucc is kinéz minimum 40 kilónak. Ha rám rámpakolnák a testtömegem felét málhában, megmozdulni alig tudnék, nem még menetelni!
Gratula és kalap le!
Legközelebb jöhetsz velünk túrázni, az egész csapat hátizsákjait rád pakoljuk, még mindig a leggyorsabb leszel! ;-)
Üdv:
b

Balazs_ 2014.08.29. 11:58:12

@borzimorzi:
Kb 40 kiló volt rajtunk, csak a mellény 16 kilót nyomott. A golyószórósokon volt 50 is.

borzimorzi 2014.08.29. 13:02:34

Uhh.
Ez elég döglesztő lehetett, pláne melegben.
Köszi a választ!
Üdv:
b
süti beállítások módosítása