Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

80. - BAM az Alpokban rádiósként és műszaki oktatás Normandiában

2014.08.24. 12:59 Balazs_

Közben Afganisztánban a slaborok besegítettek a talibánnak, egy hadművelet alatt a fedező tüzet az ellenség helyett a 2REP ejtőernyőseire nyitották, megölve közülük két légióst. Ezzel a minket váltó francia mandátum már 16 hősi halottat vesztett, és ez volt az utolsó csepp a pohárban: a továbbiakban a veszteségeik csökkentése érdekében alig hagyták el a bázisaikat. Az általunk elfoglalt területek visszakerültek a tálibok kezébe.

A század a szabi után rögtön ment az Alpokba, a BAM-ot csináltuk, de mi néhányan az idősebbek közül csak egy hetet maradtunk velük. Ennek megfelelően intenzív volt a program, sokat meneteltünk és jó gyorsan. Egy napon keresztül a sziklafalról való leereszkedést gyakoroltuk fegyverrel és zsákkal, még éjszaka is.

Az utolsó előtti napon vittünk magunkkal rádiót, én lettem kijelölve rádiósnak a hadnagy mellé. Ez megtiszteltetésnek számított, de egy ilyen 8 kilós megtiszteltetésről lemondtam volna. A menet alatt azért nem volt probléma, végig tartottam a lépést a többiekkel, míg többen rádió nélkül se voltak erre képesek. 

Másnap visszabuszoztunk az ezredbe, majd mentünk is tovább VAB-okkal Normandiába. A műszaki tisztképző főiskola kadétjainak mutattunk be műszaki alap dolgokat (aknakeresés és telepítés, rohamcsónak szétszerelés-összerakás, sebesültmentés aknamezőről) két héten keresztül. Kényelmes életünk volt, nem dolgoztunk túl sokat, reggel sportolni is tudtunk.

legio-csonak1.jpgHáttérben a slaborokkal

legio-csonak2.jpgRohamcsónak összeszerelése

legio-csonak3.jpgMár majdnem kész

legio-csonak4.jpgFutás a csónakkal

A tájékozódási futáson második lettem a szakaszból, nyertem vele egy doboz sört (az utolsók fekvőtámaszokat nyertek).

Követkrző rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr406630825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása