Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

81. - „Ha tudom, hogy ez lesz Franciaországból, a nácik oldalán fogok fegyvert!”

2014.08.24. 22:09 Balazs_

Közben Nimes-ben, a 2REI városában tovább folytatódott a háború a légiósok és az arabok között. A „szürkék” most egy fiatal újoncot vertek félholtra és raboltak ki, de ezzel betelt a pohár. Hétvégén egy századnyi ismeretlen elkövető (legalábbis a rendőrség számára ismeretlen) megjelent az arab negyedben, és összevertek mindenkit, aki kicsit is barnább volt. Ez olyan jól sikerült, hogy több mint ötven arab szorult kórházi ellátásra, kettőn már az sem segített.

Utána a francia civilek sorban gratuláltak a légiósoknak, és mondták nekik, hogy ezt el is várják a Légiótól. Könnyű mindig mástól elvárni, mintha nem az ő hazájuk lenne… Erre mondta az egyik francia bajtársam nagyapja öreg korában, aki a 2. világháború alatt az Ellenállásban harcolt, hogy „Ha tudom, hogy ez lesz Franciaországból, a nácik oldalán fogok fegyvert!”.

legio-matrica.jpgFranciaország a franciáké” matrica egy tábla hátoldalán

Októberben az alapkiképzésem óta először visszatértem Castelbe, hogy letegyem a jogsit teherautóra. Az oktatóink főleg öreg caporal-chefek voltak, volt köztük egy rakás idegbeteg, de nekem szerencsém volt, az enyém nyugodt volt és korrekt. Túl sokat nem is kellett vezetnem, inkább azokkal foglalkozott, akiknek nem ment annyira.

A tanfolyamokon itt történnek érdekes dolgok, régebben volt olyan oktató, aki úgy tanította az emelkedőn elindulást, hogy a kerék mögé tette a sofőr kepijét. Így az már elég motivált volt, hogy ne guruljon vissza. Volt egy kínai tanonc is (azok a volán mögött is katasztrófák), aki a városi vezetésnél egy körforgalomban az „Előre!” parancsot szó szerint végrehajtotta, és áthajtott árkon-bokron. A búr oktatója erre kiszállt, lehúzatta vele az ablakot, majd azon keresztül verte össze a város közepén. Aznap egy szakasznyi újoncot kellett kivezényelni a körforgalom rendberakására.

Két hétig tartott a képzés, a jogsi gond nélkül meglett. Civilben 30 órát vezettem és egy órát vizsgáztam a jogsimért, a seregben ehhez elég volt három óra vezetés és öt perc vizsga…

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr106632209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása