Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

85. - Gasztronómiai újítások és az első banán a Caporal képzőn

2014.08.29. 11:35 Balazs_

Az 5. hét első felét egy lőtéren töltöttük, a második felét és a 6. hetet szintén a farmon. A lőtéren végre megcsináltam az első banánomat, amikor elszámoltam a céltáblákat, és a szomszédomét lyuggattam ki a sajátom helyett. Jutalomként majd két órát rohangáltam fel-alá a lőtéren.

Utána még lőttünk sokat Famasszal és pisztollyal, majd jöttek a lövészet tesztek, az enyém 85%-os lett. Lehetett volna jobb is, ha nem szúrom el a pisztollyal. Ezért marha dühös voltam, mert a gyakorlás alatt csak egyszer lőttem vele mellé, erre a teszten képes voltam 5-ből csak 3-szor találni.

A farmra visszaérve folytatódott a harcászat a leendő őrmesterekkel. Az evésre ekkor már nagyon szűk időkeretek voltak, és sokszor teljes felszerelésben és álcafestékkel az arcunkon kellett enni. Született néhány gasztronómiai különlegesség is: rájöttünk, hogy a rizseshús konzerv ehető vaníliaöntettel, és gyorsabban is lehet így enni, mert jobban csúszik. Büntetésként már nem csak a farönkkel rohangáltunk, hanem toltuk utána a P4 jeepet is, és vittük utána hordágyon a napos tizedest (ez mindig közülünk került ki).

A 6. héten megírtuk az elméleti teszteket és megvolt az akadálypálya végső tesztje. Ekkor már napi 2-3 óránál nem aludtunk többet, mindig volt valami esti program. Futottunk, jelentést írtunk, fegyvert pucoltunk, vagy tömegesen őrködtünk. Ennek köszönhetően napközben többen elaludtak, ezeknek megfogták a két lábát, és fejjel lefelé belelógatták őket egy vödör vízbe.

Az elmélettel most se volt gondom, nem úgy az egyik nagypofájú brazilnak, aki lebukott puskázással, és 6 hét után kirúgták a képzésről. A hétvégénk szabadon telt, mindenki kimehetett, ez volt az egyetlen ilyen a két hónap alatt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr886647697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre apó 2014.09.01. 18:07:33

Jól bírod :) meddig tervezed a légiós életed? Könyvet nem akarsz írni?

Balazs_ 2014.09.02. 19:27:13

@Imre apó:
Két és fél év alá van még írva, és szerintem utána is folytatom.
Könyvet meg miért venne valaki, ha itt elolvashatja ingyen? :)

bközép 2014.09.02. 22:13:43

Megvettem a jegyemet Marseillbe 3 hét múlva indulok :) De lenne még egy utolsó kérdésem, tudom nem nagyon szeretik ha ilyenekkel jönnek a kérdezők hogy "mit vigyek magammal?", de ezen az oldalon: fr.legion-recrute.com/mdl/info_seul.php?id=6&idA=59&block=20&idA_SM=0&titre=administratives
van egy ilyen rész: "Se munir de toute pièce administrative utile : titre de séjour, photocopie de livret de famille, certificat de mariage, certificat de divorce, extrait d'acte de naissance, etc…)" -mivel nem tudok franciául google fordítóba lefordítottam és hát nem teljesen értelmes, de a születési anyakönyvi kivonatot említi meg. Az érdekelne, hogy azt most magunkkal kell vinni? Gondolom amikor te jelentkeztél nem kellett mert írtad volna, de nem tudod az újonnan érkezőknek kellett ilyet felmutatni jelentkezésnél?
Egyébként akik kérdezni szokták, hogy cipőt, gatyát stb. vigyen-e magával, az előbbiekben leírt oldalon megtalálható minden szóval hasznos.

Balazs_ 2014.09.03. 05:16:05

@bközép:
Igen, ez a születési anyakönyvi kivonat. Amikor jelentkeztem, még nem kellett ilyet magunkkal vinni, de azóta kérték többször is.
Elmész annak a városnak/kerületnek az okmányirodájába, ahol születtél (amelyikben a kórházad volt), és 2000 forintért adnak egy ilyet, ott helyben kiállítják. Franciául is rajta van minden alapból, így nem kell fordítgatni.

Kronenbourg 2014.09.03. 20:46:57

@Balazs_:
Megszűnik a születési, házassági és halotti anyakönyvi kivonat
hvg.hu/itthon/20130527_Megszunik_a_szuletesi_hazassagi_halotti_a

KonDocs 2015.03.12. 16:09:54

@Balazs_: Balázs, sokat jelent ha egy tandem ugró, egy búvár meg egy vadász bizonyítványt is viszek magammal?:)

Dobri 2015.03.12. 18:25:27

@KonDocs: Ha már te is nevetsz a kérdéseden, akkor szerinted a felvételiztető mennyire fog, mikor meglátja a vadász bizonyítványodat?
Az első kettőnek sincs szinte szerepe. Mire olyan beosztásbe kerülnél, ahol ezeket használni is tudnád, már az is búvár vizsgával rendelkezhet, aki a légióban tanult meg úszni.

KonDocs 2015.03.13. 19:33:41

@Dobri: Nekem egyik sincs:) Csak érdekelt hogy érdemes-e ilyennel bajlódni:)

laposember 2015.09.28. 05:29:39

@Balazs_: „Könyvet meg miért venne valaki, ha itt elolvashatja ingyen? :)”

Üdv Balázs. És mit szólnál ahhoz, ha lefordítom neked angolra? Az amerikaiak imádják az ilyet. Egy kis mellékes a légiós nyugdíj mellé? Az e-könyvkiadást meg a terjesztést el tudom intézni.
Ha érdekel, küldj egy üzenetet. Addig is a legjobbakat!

Balazs_ 2015.10.03. 01:59:16

@laposember: most legalabb 1 honapig nem lesz netem, majd utana irok.
süti beállítások módosítása