Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

92. - „Hülye vagyok, és lőni sem tudok”

2014.09.11. 00:51 Balazs_

Egy hétvégényi pihenő után kezdődött a kiképzésem Eryx tankelhárító rakétára. Én jelentkeztem rá. Mindig is szerettem a rakétákat, és ebben az ezredben valami komolyabbal is lőhettem, mint az otthoni vállról indíthatók. Kilencen kezdtük az öt hetes kiképzést, egyetlen caporalként végig én voltam a napos tizedes.

Az első két héten a laktanyában voltunk: elméletet és páncélosok azonosítását tanultuk, meg szimulátorral lőttünk. Minden nap végén teszt volt, a két legrosszabb fizette a sört. Az egyetlen fekete már egy hét után megbukott: lőni sem tudott, az azonosításnál meg számára az összes páncélos T55-ös volt. Harmadik héten terepen voltunk, itt sör híján a bénázóknak körbe kellett futni a táborhelyet, azt kiabálva, hogy „Hülye vagyok, és lőni sem tudok”.

legio-csapatkep.jpg

legio-fegyverek.jpg

legio-loszerek.jpg

legio-raketa1.jpg

legio-raketa2.jpg

legio-raketa3.jpg

Képek a 2 héttel későbbi lövészetről

A következő héten szünetelt a képzés, ekkor tartották az ezred hadgyakorlatát, és mindenki részt vett benne a saját szakaszával. Az első nap harcászat volt, VAB sofőrként nem volt túl megerőltető. Másnap vízi akadálypályával kezdtünk, amit egy szadista tervezhetett, mert még a jó úszóink is szenvedtek vele, nekem meg kb. a pálya felétől folyamatos fuldoklásból állt. Valahogy azért túléltem. Délután volt az akadálypálya szárazföldi változata, amin felszereléssel, fegyverrel, és egy komplett nehézgéppuskát cipelve futottunk végig. Én azért boldog voltam, hogy szilárd talaj van a lábam alatt. A napot közelharccal zártuk.

Az utolsó napunkat lövészettel kezdtük, majd a program felénél szóltak, hogy az ellenség harci gázt vetett be. Gázálarcban a 40 fokos melegben már nem volt olyan nagy élvezet futkosni. Délután a tájékozódási futás jól ment, a mi párosunk futotta a legjobb időt a szakaszban. A napot és a teljes hadgyakorlatot robbantási gyakorlattal zártuk, ott se volt gond.

legio.hadgyak1.jpgEligazítás

legio.hadgyak2.jpgA szakaszom

legio.hadgyak3.jpgElőrenyomulás BV206-tal

legio.hadgyak4.jpgEllenségre várva

legio.hadgyak5.jpgMozgásban

legio.hadgyak6.jpgA VAB-om akcióban

legio.hadgyak7.jpgA másik VAB is akcióban

legio.hadgyak8.jpgMindig résen

legio.hadgyak9.jpgA végső roham

legio.hadgyak10.jpgGyőztünk

legio.hadgyak11.jpgRajparancsnokom

legio.hadgyak12.jpgSzakaszparancsnokom a rádiósával

legio.hadgyak13.jpgGáááz!!!

legio.hadgyak14.jpgMég több gáz. Nagy élmény volt a 40 fokban...

Képek: Cch Teudean (az ezred fotósa)

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr586687653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladislav 2014.09.11. 18:31:55

Élmény olvasni a posztjaidat. Már barátnőm is olvassa, és bátorít, hogy jelentkezzek én is.
Mondjuk 30 egynehány évesen és családalapítás előtt már nem ideális a helyzet, de továbbra is figyelemmel követünk az új blogon is.

harvy666 2014.09.11. 23:01:14

@csentecsa: a hivatalos oldalon 1280 EUR/hó ahogy látom + az első 2-4 évben amíg caporal szintje jutsz ingyen ruházat és ellátás

nyilván erre még rájönnek a különböző pótlékok

Rico69 2014.09.11. 23:56:48

@harvy666:
Adsz egy linket ?
Nem találom, olyan mintha kivették volna a recrutement részt az oldalukról, van egy recrutment.-al kezdődő, de az nem hivatalos, az tuti.

Balazs_ 2014.09.12. 10:43:29

@Ladislav: Kösz!

@csentecsa:
"Mennyit lehet itt keresni?"

Közkatonaként harci században ha a különböző pótlékokat is számolom:
Franciaországban: 1400-1500 €/hó
2REP: 1900€/hó
3REI (Guyana): 2500€/hó
Külföldi misszió: 2800-3000 €/hó

"Szolgálatod alatt az összes légiós támaszponton megfordultál, vagy egy helyen kellett letölteni?"

Castel, Saint Christol, Guyana majd megint Saint Christol. Általában nem rakosgatják az embert össze-vissza.

Dobri 2014.09.12. 19:18:41

@Balazs_: Lehet, hogy ősz végén megyek le Apt-ba. Ott lakik egy munkatársam.

Dobri 2014.09.12. 20:02:18

Viszont nekem is lenne egy kérdésem! :) Ez még biztos nem volt!
Mikor OPEX-en meghalt a CDU-d, akkor hogy lett utána? Az OA-tok lett a CDU vagy hoztak valakit? Mennyi időre? Amíg le nem járt volna a két éve annak aki meghalt vagy két évig volt? Mert hát ugye CDC és CDU cserék mindig nyár közepén vannak. Ha nem teljes ideig volt, akkor utána mi lett vele? Ha pl. az OA-tok ugrott be, akkor utána kapott egy századot két évre vagy úgy voltak vele, hogy megvolt neki a CDU beosztás?

Kronenbourg 2014.09.12. 20:39:52

Engem érdekelne, hogyan férnek meg egymás mellett a különböző nációk a légióban? Pl.: az ukránok és az oroszok fegyverrel lövik egymást. Gondolom most bent sem dúl köztük a l'amour.

Balazs_ 2014.09.12. 23:40:34

@Dobri: Addigra én is visszatérek az ezredbe, letelik a Guyane utáni szabadságom. A rádiós közös ismerősünk viszont nem jön még, hosszabbított kint egy évet.

Az OA lépett a helyére, és maradt is nyár közepéig, akkor váltotta őt az új CDU. Ő meg átment egy másik századba OA-nak még egy évre, utána meg CDU-ként folytatta ugyanott.

Balazs_ 2014.09.12. 23:45:34

@Kronenbourg: Én ilyenért még nem láttam se verekedést, se tartós haragot. A zrikák mennek már jó ideje a két nép között oda-vissza, de ilyen van nekünk is a szlovákokkal meg a románokkal, pedig mi nem is lőjük egymást.
Ahhoz túlságosan egymásra vagyunk utalva bent, hogy ilyenek miatt összekapjunk.

Dobri 2014.09.13. 09:04:03

@Balazs_: Pont egy időben voltunk otthon most júliusban szabin, így találkoztunk párszor. Még nem volt a 3REI-nél egy éve, én már akkor tudtam, hogy rá fog húzni a két évre. Mondta, hogy nem hozzátok akar majd visszamenni. Mikor otthon voltam sorkatona, akkor egy surranótársam mutatott be neki, hogy tőlem érdeklődjön a cégről. Én mondtam el neki, hogy megy a felvételi, ezredek, stb. 2010-ben a lakodalmán ott volt 4 barátja tőletek( a szakállas magyar postás, Tibi az autószerelő, Laci a orvos és a másik Laci aki 2010-2012 között volt a 3REI-ben, szerintem ki fogod találni kik is ők! :) Nem akarok neveket írni )
Amúgy Dzsén-t, láttad majd vállig érő hajjal? :)

Balazs_ 2014.09.13. 17:22:13

@Dobri: Sokkot is kapnék, ha úgy látnám. :) Én már tar kopaszan ismertem meg.

Dobri 2014.09.13. 17:41:38

Balázs, na milyen így hajjal látni? :) '99 környéki a klipp, én rövid hajjal ismertem már meg. Vagy nem is tudtad, hogy énekelt?

Balazs_ 2014.09.13. 17:51:59

@Dobri: Kösz, ez új. Ezzel nem dicsekedett.

Dobri 2014.09.13. 17:58:10

@Balazs_: '98-ban megnyerték a Fila Rap Jam-et, tehát nem lehettek annyira rosszak. Van pár paksi előadó száma, amikben akkor szerepel mikor már szolgált.

Kronenbourg 2014.09.13. 20:31:01

@Balazs_:
A magyarok csak pénzért hajlandók harcolni: Mint ahogy egy ismert politológus, Szergej Grinyajev megjegyezte: „Igen jelentős Ukrajnában az idegen államok zsoldosainak jelenléte és aktív részvétele a harcokban. Ezek a martalócok nem azért jöttek ide, hogy megbékéljenek, hanem „nagy pénzt akarnak szakítani”. Lengyel, magyar és amerikai állampolgárságú zsoldosok rekedtek a különböző katlanokban, nekik tilos megadni magukat, hiszen így már elkerülhetetlen a nemzetközi botrány. Valószínű, hogy ők az utolsó töltényig harcolnak, így szokás az ilyenfajta szerződéseket kötni.”

Dobri 2014.09.13. 21:36:50

@Kronenbourg: Mennyit ittál a nevedből? :)
Nem ismerem ezt az ismert politológust, viszont ismerek pár Szergej-t. :) Hát igen, amerre háború van, ott megjelenik a világ második legősibb mesterségének a képviselői. megmondta a tutit a következő mondatban! :) Aki pénzért elmegy egy háborúba önként, azt nem érdekli a megbékélés. Nagy összegben mernék arra fogadni, hogy nincs sok magyar zsoldos ott. mind a két félre értem.

Kronenbourg 2014.09.14. 14:21:06

@Dobri:
Lemaradtál. Néhány résszel ezelőtt (mindegy mennyivel) Balázs nagy magabiztosan állította valakinek a kérdésére, hogy nem a pénz miatt jelentkeznek oda. (Attól még, hogy ő a kaland miatt jelentkezett sokan nem.) Rögtön találtam egy magyart a YouTube-on, aki a pénz miatt jelentkezett, és most egy újabb ember, aki se szavasz vagy fapapucs "Mennyit lehet keresni?"-vel indított. A Google keresőben is az idegenlégió témában az egyik legkeresetebb kifejezés a "fizetések". Mennyi bizonyíték kell még, hogy a pénz fontos szempont?

Dobri 2014.09.14. 15:36:25

@Kronenbourg: Elnézted a dolgokat! Betettél egy orosz politikus nyilatkozatát, amiben az áll, hogy magyar zsoldosok harcolnak az ukránok oldalán. Erre írtam a válaszomat, most meg te azzal jössz, hogy az idegenlégióba leginkább pénzért állnak be.
Hogy kapcsolódik az ukrános cikkedhez?
Az, hogy ki miért jelentkezik az idegenlégióban az elég vegyes. Balázs azt írta, hogy ő a kaland miatt. Én is a kaland miatt. Szolgáltam olyanokkal, akik papír miatt, pénz miatt, rendőrség elől és még szerelmi bánatossal is találkoztam. :) Igaz, mikor én jelentkeztem, akkor a kezdőfizetés is kb. 45ezer forint volt átszámolva. '96-ban se volt az a hatalmas összeg, amiért az ember háthagyja az addigi életét. Én meg egy rakás filmet láttam a jutubon, amin az illető nem a pénz miatt jelentkezett.

Kronenbourg 2014.09.14. 18:46:17

@Dobri:
Annyiban, hogy véletlenül sem a felkelők oldalán harcolnak mint önkéntesek (pl. franciák is mentek, korábban szolgáltak a 3RPIMA-ban), akik nem mellesleg a földjüket védik és a jogaikért harcolnak, hanem pusztán a pénzért inkább a kijevi terrort képviselik.
Én megértem azokat akiknek úgy alakul, hogy nincs választásuk és ezért beállnak a légióba. Rossz társaságba keverednek, vagy börtön után új életet akarnak kezdni, vagy tönkremegy a házassága és felejteni megy oda, stb. A magyar hadseregben sajnos kaland szinte nincs vagy alig valami, és sokan inkább a légióról álmodoznak, ezt is rendben találom. De, hogy valakinek van munkája és csak azért megy, hogy több pénzt keressen, vagy az otthoni munka(nélküliség) elől menekül oda, azzal nem értek egyet. Ők adják a dezertőrök garmadát!

Kronenbourg 2014.09.14. 18:52:06

Dobri, mellesleg én nem kaland miatt, sem a pénz miatt fogok kimenni. Új életet akarok kezdeni!
A sok szarságtól megszabadulhatnék, és bizony igénybe is fogom venni az anonim lehetőséget ha módom lesz rá.

Dobri 2014.09.14. 21:28:11

@Kronenbourg: Itt egy francia srác felhívása. Dolgozott pár Dél-Kelet ázsiai országban és Horvátországban. Kicsit jobboldali. ;)
Ők pl. nem fizetnek az önkéteseknek.
S.N.A./ Azov Battaillon : - Communication – Urgent -

All foreign volunteers are now welcome to join our revolution ... An International unit is now under construction in the Mariupol region - Black sea / Azov sea - with the " Bataillon Azov" under Ukrainian Interieur ministery ...

You have to understand that this is a volunteers unit . Nobody gets paid ... Including the Ukrainian ... We have a very limited budget .
You will be take care of, only on your arrival in Kiev , not before !
Please let me know your age , if you are married, kids , .... How long do you intend to stay ? A short period ( minimum 2 month ) to give training to our soldiers .... or longer ( 4 to 6 month + ) to fully join the Azov bataillon ? Do you have any obligation at home ? Family , work ...etc ?

Do you want to go in combat operation with the Azov bataillon or just give training or maybe both ?
To go to combat operation is a plus, but not an obligation for volunteers of a certain age who can provide good military training ...

So basically you need to get to Kiev when we give you the green light . You will be provide with some telephone numbers, an email address, and names of English speaking persons part of the S.N.A. ( Political wing of the Azov Bataillon) .
Just get there and they will take care of you . For sleeping, eating, basic training, basic evaluation, in our Kiev military base.. etc ... Untill you are fit and clear to be send to our base in the south East of Ukraine to join the front line . Please bring as much personal military equipment as possible.
I will give you much more infos on time ...

Please again … Remember that we are the military wing of the S.N.A. -Ukraine, associate with Pravyi Sektor - Ukraine. We are Socialist, Nationalist and Radical .
We do have strong ideas about the future of Ukraine and Europe .
Please send me basic information in order to understand who you are and what are your motivation to join us .
Let s be clear again . Do not apply if you do not have military experience. We need only foreign volunteers with a strong military experience .

For political reason only Europeenne volunteers are welcome at the moment . Only exeption are Ukrainian from the diaspora , especially if they speak both English and Ukrainian/ Russian . Nobody is getting paid, This is a revolution for idealiste and Europeenne Nationaliste ..
You will find over here, only war, adventure, maybe death or serious wound, but for sure also great memories and friends for life.

Please provide us with:

- Name , Surname
- Age
- Nationality
- Where do you live
- Military experience
- Motivation / Again > Bataillon Azov is an Nationalist Bataillon. We are Socialist , Nationalist and Radical .
- Family situation ( Married, kids …etc)
- Able and/or willing to train our soldier ?
- Willing to go in combat operation ?
- Length of stay ? For training officer – Minimum 2 month – And to fully join the Bataillon Azov minimum 4 to 6 month + .
- What language do you speak ? Again > you have to speak English in order to join us !
- If you speak English and Ukrainian&Russian / No military experience required. We need translator.

Your file will be then submitted to our commanding officer and accept or reject ..
P.S : Again. It is not an obligation for training officer to go to action. There are more than welcome to only train our boys …

Gaston Besson
Coordinator
Ukrainian International Legion / Bataillon Azov.
gastonbesson@yahoo.com

Rico69 2014.09.15. 03:14:26

@Dobri:
Baszki, ez tudtam hogy ismerős pofáról, de mintha valami nagy alkesz dumagép lenne.Azt hiszem erről mesélték, hogy egyszer elnézett Horvátország felé, utána meg fosta a katonatörténeteket.

Kronenbourg 2014.09.15. 18:42:05

@Dobri:
"Kicsit jobboldali. ;)" "Bataillon Azov is an Nationalist Bataillon. We are Socialist , Nationalist and Radical ." De csak egy kicsit.
süti beállítások módosítása