Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

98. - Derékig a mocsárban egy "sebesülttel"

2014.10.08. 11:03 Balazs_

Csütörtök reggel a folyón keltünk át egy kötéllel. Itt az első úszó dolgozik sokat, ő úszik át biztosítás nélkül és rögzíti a kötelet a túlparton, mi utána csak felfekszünk a vízre és áthúzzuk magunkat a kötélen.

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-25.jpg

Utána jött az oktatás a rögtönzött hordágyról, ami gyakorlatilag egy farönk, amire rákötözzük a sebesültet. Délután ennek a hatékonyságát teszteltük le, ez a kiképzés fizikálisan legkeményebb része.

Teljes felszereléssel és vállunkon a sebesülttel kell végigmenni egy pályán, ahol a sár derékig ér, és még különböző akadályok is nehezítik az előrejutást. Ennél már csak a sebesültnek rosszabb a helyzete, aki meg se bír mozdulni, a feje többször a sár alá kerül, és egy rakás kőnek és farönknek nekicsapjuk út közben. Sokszor a gyakorlat végére tényleg sebesült lesz. Nem sikerült a rajunknak a 105 perces szintidő alatt teljesíteni a pályát, az utolsó 20 méter hiányzott. De ez nem a szintidő hibája volt, az utolsó 10 percben képtelenek voltunk előrehaladni. A raj fele bezuhant a sárba, és nem bírt talpra állni, bennünk állva maradókban meg már annyi erő sem volt, hogy őket kihúzzuk, nemhogy a hordágyat vigyük. Engem ez a délután úgy kifacsart erőnlétileg, mint a citromot, sokáig csak árnyéka voltam önmagamnak.

 Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-29.jpg

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-30.jpg

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-16.jpg

Péntek reggel lövészet volt a dzsungelben és a rohamcsónakból, délután meg a „Liane” akadálypályán mentünk. Ez különböző magasságban kifeszített kötelekből áll, ezeken kellett vagy felmászni, vagy áthúzni magunkat, vagy átlendülni. Neken nem okozott gondot átmenni az akadályokon, a gyorsaság viszont igen. Akárhogy erőltettem, az időm csak alulról verte a közepest.

 0.jpg

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-27.jpg

Szombaton újra meneteltünk az erdőben az altisztek után, délután meg ismét ráküldtek minket a Lianera.

Vasárnap fel-alá futottunk az őserdőben teljes felszereléssel, majd jött a nap lazább része. Bemutatták a dzsungelben használt különböző fedezékeket, vadászleseket, csapdákat és tutajokat, a különböző növényeket, ehető és ehetetlen gyümölcsöket. Ezeket néhány napon belül a gyakorlatban is megtapasztaltuk. Ebédre végre nem konzerv volt, hanem sütöttek nekünk kajmánt, halakat és egyéb erdei dolgokat.

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-23.jpg

Képek forrása: Google (néhány képen francia tiszti iskolások vannak, nem légiósok)

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr766764425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dobri 2014.10.08. 20:49:38

Mikor a CNAM-on pár órára én voltam a sebesült, azt élveztem. Szikrázó napsütés, vakító hó, 2000m feletti magasság és a meleg hálózsákomban feküdtem egy szánkón amit a többiek húztak. :)

Rico69 2014.10.11. 06:58:05

@Dobri:

De itt a sárban kibirnád röhögés nélkül, ha a két csávó igy kikötözve beleejtene :P

Kronenbourg 2014.10.11. 18:47:57

@Rico69:
Fejed a víz alatt, kezed és lábad lekötözve. Hogyan jelzed, húzzanak ki, nem kapsz levegőt? :)

Balazs_ 2014.10.12. 20:40:04

Egy technikai probléma miatt most a blog nagy részéből eltűntek a képek.
Majd visszatöltögetem őket, de egy ideig még ilyen lyukas marad.

Rico69 2014.10.14. 11:52:37

@Kronenbourg:
Ez az.
Kell egy pisztoly, amivel a hátsó tökére célzol, az motiválja majd, hogy ne dugjanak be a viz alá.
Itt a képen a sárban, elég szoás lenne egy botlás-
süti beállítások módosítása