Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

99. - Túlélő kiképzés kígyóevéssel

2014.10.15. 18:31 Balazs_

Hétfő reggelre maradt a „Jaguar” kollektív akadálypálya, ahol a rajnak együtt kellett végigmenni. Volt itt 50 méternyi szögesdrót alatti kúszás a sárban, ahol a lábunkkal tartottuk a drótot, amíg a másik kúszott, átkelés egy falon embergúlával, vagy átkelés egy farönkön több méter magasban, amit előtte nekünk kellett a helyére emelni. Szerencsére rajparancsnokunk értette a dolgát (korábban ő is oktató volt a dzsibuti akadálypályán), jól megszervezett minket, jó időt mentünk.

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-37.jpg

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-28.jpg

Stage-d-aguerrissement-au-CEFE-Guyane-Photo-36.jpg

Utána levetkőztettek minket egy szál gatyára és megkúsztattak a sárban, nehogy tisztán menjünk a kiképzés követkető fázisára, a „túlélésre”. Elszedtek tőlünk mindent (még a cipőfűzőt is), csak a bozótvágó kés, a csajka, a kulacs és az iránytű maradhatott. Utána felöltözhettünk, de erre olyan kevés idő volt, hogy a ruhakupacból kénytelenek voltunk valaki más ruháját felvenni.

StageIntenational_147.jpg

Motorcsónakkal vittek át az erdő egyik lakatlan részére, itt töltöttük a következő két és fél napot, természetesen munkával. Ez idő alatt a tűzrakóhelyet, mindkét raj fedezékét, vadászlest, 2 vadcsapdát, 2 halcsapdát és 2 tutajt is meg kellett építenünk és megtisztítani az ösvényt a parttól a táborhelyünkig. Enni szinte semmit nem ettünk, a napi menüt néhány kis gyümölcs és folyami rák alkotta. A kis rákokat nyársra húztuk és némi sütés után megettük, olyan ízük volt, mint a töpörtyűnek. Ezek mellé sikerült elejtenünk két nagyvadat: egy másfél méteres boát és egy angolnát, de testvériesen elosztva ezekből is csak egy 5 centis szelet jutott, ráadásul a kígyón alig volt hús. Ennek ellenére éhséget egyáltalán nem éreztem, csak azt, hogy a végén már alig volt valami erőm.

Csütörtökön, a kiképzés utolsó napján leromboltuk az épületeinket és vízre tettük a tutajokat, majd ezekbe kapaszkodva úsztunk a folyón egy órát. Utána csináltunk egy folyóátkelést és végigmentünk még egyszer a Pecarin, majd csónakba szálltunk, de most a motorok helyett mi hajtottuk őket evezővel. Partraszállás, néhány kilométer menetelés, majd gyorsan lezavartak néhány tesztet: csomózás, növényfelismerés és hasonlók.

Végül következett az utolsó próbatétel, ismét cipelhettük a hordágyat. Itt már nem volt sár, de a 2 kilométeres út tele volt emelkedővel. Végül átértünk a tábor kapuján, a kiképzők ordítottak és sípoltak mellettünk, de ez már nem érdekelt, csak az utolsó 50 méter megtétele. Ez is eltelt, leraktuk a zsákokat kiszabadítottuk a „sebesültet”...végigcsináltuk. Délutánra maradt a felszerelések és a fegyver megpucolása, meg végre ehettünk is valamit. Péntek reggel volt a záróünnepség, 14-ből 5-en buktak meg. Csak kilencünknek lett meg a jelvény.

mDMztgnPneDZvbtvrMvKu6g.jpg

Képek forrása: Google (néhány képen francia tiszti iskolások vannak, nem légiósok)

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr86790125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvsz 2014.10.17. 10:24:33

Ezekről az akadálypályákról meg időkről miért mindig ez jut eszembe: youtu.be/nUtYcqKoGTA?t=21m58s?
:D
"Most, hogy négyszemközt vagyunk Balog elvtárs, azért lehetne jobb a részidő!"

f.t.b 2014.10.18. 09:08:33

És ha valaki elvégez egy ilyen képzést akkor azért jár több pénz? És mi van azokkal akiknek nincs meg? Újra meg kell csinálni? Ez a képzés feltétele a kinti missziónak?

Dobri 2014.10.18. 11:16:34

@f.t.b:
És ha valaki elvégez egy ilyen képzést akkor azért jár több pénz?
..................
Nem. Miért járna?

És mi van azokkal akiknek nincs meg?
............
Azoknak nincs meg. :)

Újra meg kell csinálni?
.............
Nem. Mivel a CEFE tanfolyam szakasz szintű, így legközelebb akkor megy az illető, mikor megint a szakaszára kerül a sor. Külsősök és az ott lévő többi légiós századok szakaszai miatt, szerintem olyan kb. 1 CEFE/év jön ki az ott állomásozó légiósoknak.

Ez a képzés feltétele a kinti missziónak?
...............
Nem, de aki oda kerül azoknak kötelező a részvétel.

f.t.b 2014.10.18. 11:30:07

@Dobri: Köszi a gyors válaszodat! És akinek megvan ez annak legközelebb nem kell megcsinálni? Vagy ha a szakaszára jut a sor akkor ugyan úgy meg kell csinálni? Vannak olyanok akiknek Francia Guayana (renélem jól írtam) állandó állomáshelye?

Dobri 2014.10.18. 11:43:48

@f.t.b: Hiába van meg, ha megy a szakaszod, akkor megy az is aki már megcsinálta. Volt olyan lengyel tizedes kiképzőm, aki megcsinálta 3x a két éve alatt amíg ott volt.

Francia Guyana. Persze, az ott élő indiánoknak! :)
Katonák két féle mód kerülhetnek oda.
Vezénylés, ez két éves ( bár olvastam, hogy fel akarják vinni 3 évre ). Balázs is így volt ott. Ekkor a 3REI állományában vagy.
Külszolgálat, ez 4-5 hónapos. Egy franciában lévő ezred egyik százada megy erre a pár hónapra.

Viszont ha jól tudom ez is ritkább lett. Mert ez akkor volt gyakori, mikor a leépítések miatt a 3REI-nek csak egy harci százada volt (2Cie). Ekkor ment egy lövész századként egy század, meg ott volt a harctámogató század is. Pár éve ismét létrehozták a 3REI harmadik századát, így azok is állandósok. Tehát a lövész század forgása megszünt. Maradt a harctámogató század. Oda megy néha légiós műszakis szakasz és a század többi szakaszát francia légvédelmis (Mistral) szakaszok teszik ki.
Balázs majd kijavít, ha nem pontos az infóm erről.

f.t.b 2014.10.18. 13:16:08

@Dobri: Köszönöm a válaszodat!

Balazs_ 2014.10.18. 17:21:34

@Dobri: Már fel is vitték 3 évre a vezénylést ettől az évtől.

Pontos az infó. Annyival azért jobb a helyzet, hogy a 9RIMA-hoz is elkezdtek járni légiósok, és oda teljes század kell.

(A többieknek: 9RIMA= a Guyanán állomásozó francia tengerészgyalogos ezred)

Fruka1 2014.10.19. 03:14:24

Hello!
Azon gondolkodtam, hogy ezt a Francia Guyana-i rakétakilövőt elég komoly erőkkel őrzik (légió,francia haditengerészet, helik,hadihajók, komoly körbekerítettség és még ki tudja mi), de van itt valós veszély a néhány szerencsétlen aranyásón meg a bennszülötteken kívül?
Nem túlzás ez? Akarja ezt bárki is jelentősebb erőkkel megtámadni/elpusztítani? Volt már erre példa?(én nem emlékszem, de attól még lehetett)
Nekem néha az az érzésem, hogy ágyúval lőnek a verébre a franciák....

Dobri 2014.10.19. 07:57:44

@Balazs_: Miért hagytál ki a magyarázatból? :)
Kis pontosítás, a RIMa, RPIMa és RAMa ezredeknél a névben lévő utolsó "a" kicsi.

Rico69 2014.10.19. 10:49:47

@Dobri:

Na, kezdődik...Balagne- ban (szerintem már megvolt) a moniteur-ök stage-a akik a FELIN re fogják átképezni a REP légiósait.
Nem tudom miért ütik ezt annyira, egyszerűen nem indokolja semmi szerintem, hogy minden egyes gyalogost felszereljenek vele.

seggarcubarom 2014.11.04. 13:27:04

@Fruka1: hát nem is tudom...egy űrkikötőt én is védenék

Dobri 2014.11.04. 17:37:08

@seggarcubarom: Én is, de először kellene olyat építeni! :) Meg hát, mit kötnénk ki benne, ha olyan járműveink sincsenek?

R. Laller 2015.02.28. 15:35:31

Hello! A gerincferdülés és a csigolyarés szűkület kizàró ok a légióban? Köszi a segítséget!

Balazs_ 2015.03.01. 21:13:50

@R. Laller: Enyhébb gerincferdüléssel még felvehetnek. A csigolyarésekről fogalmam sincs.
süti beállítások módosítása