Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

102. - 2500 liter égő benzin és egy halott párizsi drogdíler

2014.11.14. 06:38 Balazs_

Camerone nyugodtan telt, rá két napra meg már mentünk is a következő terepre az egyik őserdei bázisra. Eredetileg 4 hetet lettünk volna itt, de az állandó visszaút módosítások után másfél hónapot maradtunk. Néhány nappal érkezésünk után egy civil küldöttség indult a tartomány egyik legtávolabbi indián falujába Guyane alprefektusának vezetésével.

Photo-0009.jpg

Photo-0013.jpg

Photo-0008.jpgHáziállat

Két fegyveres őrre volt szükségük, a mi bázisunk meg pont útba esett, és én lettem az egyiknek kijelölve. 10 órát hajóztunk a kb 30 tagú küldöttséggel, mire megérkeztünk a faluba. Ide a civilizáció még nem tette be a lábát, az államtól kapott motorokat és napelemeket leszámítva olyan állapotok uralkodtak, mint századokkal ezelőtt. A nők nagyon emancipáltak voltak, egyikük se hordott melltartót. Igaz egy szoknyaféleségen kívül mást sem.

Photo-0016.jpg Megkínáltak a helyi italukkal is, ami úgy készül, hogy a megrágott gyümölcsöket beleköpködik egy tálba, majd megerjesztik és felöntik vízzel. Inkább lemondtam erről az élményről. A lapos lepényféleségüket megkóstoltam, de ennek meg borzalmas íze volt.

IMGP1687.JPG Az itt töltött négy nap során sok dolgunk nem lett volna, így segítettünk a fahidak javításában az emiatt idehozott reguláris katonáknak.

IMGP1708.JPG

A bázisunkra visszatérve folytattuk az őrjáratokat az aranyásók zaklatására, meg is találtunk vagy egy tonna elrejtett élelmiszert meg majdnem 2500 liter benzint és gázolajat. Találtunk egy csónakot is, de motor nem volt hozzá, így ketten a hátuljába kapaszkodtunk és úszva toltuk előre, míg a sergent az orrban kormányzott. Így úsztattuk el a táborhelyünkig. Itt telepakoltuk a gázolajjal és a többi lefoglalt holmival, és felgyújtottuk az egészet. Marha látványos volt, mint egy viking temetés.

DSC02288.JPGEnnél jóval nagyobb tűz volt

Amikor nem őrjáraton voltunk, a bázist őriztük, ekkor a parancsnokság szervezett egy focimeccset a szomszéd brazil határőr katonák ellen. Technikásak voltak a brazilok, viszont erőnlétileg mi bírtuk jobban, a vége 2-2-es döntetlen lett.

Ezzel egy időben az anyaországban a 1REG egyik légiósa országos hírnévre tett szert. A kimenőjén Párizsban sétált barátnőjével, mikor egy arab drogdíler drogot kínált neki, majd a visszautasítás után egy kést előrántva akarta megszabadítani a pénzétől. A légiós nem hagyta magát, megpróbálta lefegyverezni, és közben olyan szerencsésen szúrta combon a dílert, hogy az a helyszínen elvérzett. Ezek után a légióst állították elő és tartották bent a rendőrségen majd két hónapig. Ez már sok volt a közvéleménynek, tömegesen álltak ki a srác mellett különböző fórumokon, és végül a hatóság is kénytelen volt elismerni, hogy jogos volt az önvédelem.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr76895211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kronenbourg 2014.11.14. 18:39:29

4. kép: rossz helyen lett cenzúrázva. :D

Kronenbourg 2014.11.14. 20:02:15

www.youtube.com/watch?v=TPymRr3Swxs
Itt van az a magyar származású brazil (kék-fehér csíkos felsőben, szakállas), aki ha minden igaz a 2REP-nél volt.

ukran47 2014.11.16. 11:38:34

Balázs nem kellett volna azért belépni a seregbe h roma lányokkal fényképezkedj :D

Azt a "viking temetést" megnéztem volna :)

Srácok!
Franciaországban hogyan viszonyulnak a légiósokhoz (napjainkra gondolok)?
Sok pro és kontra storyt hallottam.
Valahol olvastam ( vagy a blog hasábjain/kommentjeiben, vagy egy életrajzi könyvben) h délen nem kedvelik a fiúkat, de azt a lakosság elvárja tőlük h rendet tegyenek az arab/fekete közzöségekben. Magyarán lenézlek de védj meg. Míg Párizsban pl. szívesen fényképezkednek a franciák velük.
Kíváncsi vagyok h ti h látjátok. :)

jzf144 2014.11.16. 15:49:58

@ukran47: A fiamat kb. egy éve autóval vittem vissza Aubagne-ba (a parkolótól kb. 5 perc séta volt a laktanya), az autók kétszer is megálltak, hogy átengedjék az úton. Érezhető volt, hogy tisztelik a légiós egyenruhát.

Balazs_ 2014.11.16. 23:25:08

@ukran47: Ahogy írtad: van pro is, meg kontra is. Meg van aki tőlünk tudja meg, hogy egyáltalán létezik még a Légió.

A július 14-i párizsi felvonuláson mi kapjuk a legnagyobb tapsot, a dél-francia szórkozóhelyek nagy részéből meg ki vagyunk tiltva. Nincs egységes vélemény, emberre válogatja.

ukran47 2014.11.17. 19:07:16

@jzf144: Értem,
köszönöm h megosztatod velünk
ezt az élményt :)

ukran47 2014.11.17. 19:16:56

@Balazs_:
Tőletek tudja meg h van még légió ? :O
Az igen !

Értve, majd megtapasztalom én is, és akkor nem teszek fel hülye kérdéseket :D

Erdbeer 2021.01.28. 22:54:12

Érdekes, hogy fehér idegeneknek így engedték, hogy fotózzák őket..
süti beállítások módosítása