Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

111. - Visszatérés Guyanára

2015.11.17. 17:03 Balazs_

Augusztusban megkaptuk a nyári szabadságunkat, onnan visszatérve meg már a guyanei kiküldetésre készültünk: összecsomagoltunk, megkaptuk az oltásokat meg a papírokat intéztük.

A repülő szeptember 23-án szállt le velünk a cayennei reptéren. A 9RIMa (tengerészgyalogos ezred) kisebbik laktanyájában szállásoltak el minket a városközpontban, ami elég lelakott volt. Mondjuk sok időt nem töltöttünk itt. Az első két nap előadásokkal telt az itt ránk váró nehézségekről meg feladatokról. Előadott egy jogvédő slabor csaj is, aki mindenféle diszkriminációkról meg zaklatásokról beszélt, majd rátért a nők diszkriminálására. Ekkor már senki sem értett semmit, mert nálunk nincsenek is nők, de erről szerintem neki nem szóltak. De ezt még tudta fokozni, amikor arra váltott, hogy ha valamelyikünket zaklatják homoszexualitása miatt, az nyugodtan forduljon hozzá. Ekkor már nagy volt a morgás és röpködtek a beszólások, úgyhogy a százados felállt, és rövidre zárta az előadást azzal, hogy az ilyen problémákat majd ő személyesen lerendezi.

Másnap vettünk még fel némi felszerelést, majd indult a szakasz a Premiforra, itt így hívták az őserdei alapkiképzést. Négy és fél napos volt. A légiós SIVFE-vel ellentétben itt nem volt szívatás, viszont fárasztóbb volt. Hosszabb is volt másfél nappal és jó sok programot belezsúfoltak. Nekem nem volt sok újdonság, az erdei szállás felhúzását, tűzrakást, csomózást, rögtönzött hordágyat és folyón átkelést csináltam már eleget. Nem is hibáztam semmiben.

dscf2030.jpg

Azoknak nem ment ilyen gördülékenyen, akik először voltak erdőben, többen leestek a függőággyal az első estén. A lengyel srác kifordult belőle és fennakadt a szúnyoghálóban, ott lógott tehetetlenül, mint egy hálóba akadt hal. Miután abbahagytuk a röhögést, ketten alig tudtuk visszatuszkolni a 90 kilós testét. Az egyik orosz mellett egy kígyó kúszott el, amikor ebédelt, ő előrántotta a bozótvágó kését, de a saját kezét vágta vele végig. A kígyó megijedt, és bemenekült egy farönk alá, de nem kerülhette el a sorsát. Ketten odaugrottak és feldarabolták.

A tanfolyam utolsó feladata a Mangrove-akadálypálya volt, ahol egy vízzel elárasztott árokban kellett menetelni 40 percet zsákkal és fegyverrel, ami tele volt mindenféle gyökerekkel, jól végig is rugdostuk őket sípcsonttal. Ezt is jó idővel teljesítettük, ahogy a legtöbb feladatot. A szakasz a legjobb, 5/5-ös osztályzatot kapta.

20151024_121119.jpg

20151024_121137.jpg

Ő vajon mit kereshetett egy kis guyanei faluban?

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr208086744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balazs_ 2015.11.17. 17:14:08

Csütörtökön megjöttünk az őserdőből, így a másnapi támadásról én is rögtön értesültem. Ez itt minket csak annyiban befolyásol, hogy lehet hogy tovább fog tartani a missziónk, mert késni fog a váltás. Meg minket is 2 órás készültségbe helyeztek, de ennek nincs sok jelentősége. Francia Guyana az egyik utolsó hely, ahol az iszlamisták támadnának.

iknebli 2015.11.18. 11:22:46

Ha a slaborok ilyen jogvédő süketeléssel vesztegetik az idejüket, akkor Franciaországnak annyi, lehet lehúzni a rolót és leoltani a villanyt.

Kronenbourg 2015.11.18. 18:27:34

Gearoid O'Colmain alternatív véleménye a párizsi terrortámadásról:
www.youtube.com/watch?v=82TZvqhGimk

2015.11.18. 22:09:40

@Kronenbourg: sejtettem, hogy a gyíkemberek állnak az egész mögött, és az Új Világrend. Mostanában egyre nyíltabban lépnek fel. Már csak a szürkékben bízhatunk:(

Ezzel az elmélettel alapvetően csak egy baj van: azt implikálja, hogy a kontrollálhatatlan bevándorló csürhével valójában minden oké, és teljesen ártalmatlanok, sőt egy táborba tartoznak velünk, mert ugyanúgy csak bábok egy sokkal nagyobb játszmában. Valójában ennek az ellenkezője igaz. Végtelenül kártékonyak és nem kompatibilisek semmilyen emberi civilizációval, még ha valaki használja is őket politikai célok érdekében.

Ezeknek a konteóknak azért biztosan van igazságmagjuk, ettől is annyira virulensek. Például tényleg sosem tudjuk meg pontosan, miért és hogy történnek az ilyen terrorakciók, még a 9/11-ben is rengeteg rejtély van. De akik a NWO elméletet terjesztik, nagyon nehezen elválaszthatók a klinikai értelemben tébolyultaktól, pl. David Icke. Ezért aki felszáll erre a vagonra, az könnyen kompromittálhatja magát ilyen társaságban.

iknebli 2015.11.19. 09:15:51

@retrovírus: A vicc az, hogy ha felteszed az egyszerű "Kinek áll érdekében?" kérdést (Cui bono?), akkor ennek a faszinak az elmélete és válasza jóval logikusabb és összefüggőbb, mint a hivatalos maszlag.

2015.11.19. 23:14:48

@iknebli: az könnyen lehet, és nem is vonom kétségbe a figurát a videón. Csak azt mondom, hogy a mérsékelt, racionális kételkedőkre is rátelepszer hardcore konteósok, és nagyon képlékeny a határ, sőt talán nincs is.

2015.11.19. 23:22:42

Viszont más kérdés a szakemberekhez: hogy lehet, hogy ez az ostrom hét órán át tartott egy előzőleg kiürített épületben? És hogy lehet, hogy a találati arány annyira rossz, hogy 5 emberre 5000 golyót kellett kilőni, és ebben már benne voltak a gránátvető lövedékei is? Ilyen elképesztő túlerővel és ilyen nehéztüzérséggel szemben hogy tudja magát tartani fél napon át egy pár kalasnyikovos buckalakó?

És ebből adódik a következő kérdés: mi lenne, ha ezek a biztonsági erők egy sokkal komolyabb, jobb stratégiai pontokon elhelyezett, több emberből álló és nagyobb tűzerőt birtokló sejttel találják magukat szembe?

Nem kétségbe vonni akarom a felkészültségüket, csak nem értem az arányokat.

tra lala 2015.11.20. 11:23:31

@retrovírus: Ha tippelnem kene, akkor azert, mert nem siettek sehova es toltenyuk is volt eleg. Mivel tuszokat allitolag nem kellett menteni, igy mindkettot tudtak pazarolni azert cserebe, hogy ok nagyobb biztonsagban legyenek.
En tudatlankent ugy gondolom, hogy ongyilkos merenylokhoz, robbantgatos terroristakhoz nem egy eletbiztositas bemenni, mert tobbnyire nem menekulni akarnak, hanem a pillanatra varnak, hogy minel nagyobb pusztitassal vegezhessenek (magukkal). Ures szobaban ugysem fognak robbantani, megvarjak, mig bemegy valaki.

Dobri 2015.11.20. 11:44:37

@retrovírus: Az eset estéjén meghívták az egyik francia tv híradójába a részt vevő rendőri behatolók parancsnokait. RAID és BRI. RAID parancsnoka mondta, hogy elszámolták magukat. Úgy robbantották be a bejárati ajtót, mert egy megerősített volt. Meglepetés erejével akartak élni. Viszont kevés anyagot használtak, így az ajtó a helyén maradt, meglepetés elmaradt és azonnal kapták a kala lövedékeket. Az elején ők kint, akikért jöttek meg bent és ment a lövöldözés. Csak miután a beküldött robbanószer kereső kutyájukat lelőtték mentek be. 04:20 körül kezdődött a műsor, szünet és 07:30 körül ment be a kutya. Utána még egy kis lövöldözés és ennyi. Nem maga a lövöldözés tartott olyan sokáig. Utána még át kellett vizsgálni az lakást, ami szinte életveszélyes állapotba került.

Rico69 2015.11.20. 13:06:35

@Dobri:
Jó, azért a francia kommandók (ne kezdjük a vitát megint, az mi :P) nem nagyon villognak mostanában. Volt fogalmuk kihez mennek, 5000 ! kilőtt lőszernél, urbánus civil területen jobb lett volna ha beküldenek egy bazuka gránátot az ablakon, vagy thermo+bazinagy puska kombóval kilövik őket.

Az SAS nek nem szokott gondot okozni a behatolás :P (lásd Princes Gate) Gondolom van az az ajtórugdosó töltet, ami beviszi tokostól a legjobb ajtót is, anélkül, hogy statikailag megbillentené az épületet. Legalábbis nem jobban billenti, mint amikor sivatag rózsája megnyomta a gyosliften a Paradicsom gombot.

Rico69 2015.11.20. 13:11:39

Dobri
Szerintem a kép csak illusztráció egy régebbi légiós vigipirate-ról, de milyen fokozatnál kerül be tár a fegyverbe ?
www.lefigaro.fr/actualite-france/2015/11/16/01016-20151116ARTFIG00008-attentats-terroristes-en-france-2015-annus-horribilis.php

Dobri 2015.11.20. 18:16:30

@Rico69: Pár éve megváltoztatták a fokozatokat. Addig volt kb. 5 és most meg csak 2. Fogalmam sincs. Én 2x voltam. '97 a spanyol határon a Barcelona-ba menő autópályánál. '98-ban Párizsban a foci vb előtt pár héttel. Emlékeim szerint csak Párizsban volt a tár a fegyverben. Minden ilyen alkalomnál és laktanya őrségnél a fegyver a felhúzó karnál le van plombálva, hogy lehessen látni játszott-e a katona. :)

2015.11.20. 20:53:57

@Dobri: ez így is azt jelenti, hogy egy terroristára átlagban 1000 lövést adtak le, mire elérték a kívánt hatást, hogy a célszemélyek egészsége leromoljon. Én csak videojátékban éltem át tűzharcot, ezért nem számít a véleményem, de nekem nem tűnik kiemelkedően jónak ez a találati arány. Főleg olyan emberektől, akik egész életükben erre készülnek. Oké, hogy a hétórás csatába beiktattak pihenőket, de azt gondolná az ember, hogy ekkora túlerővel percek kérdése földre vinni a buckalakókat.

Nem értem, a kutyát is miért kellett feláldozni, hiszen nyilvánvaló volt, hogy lelövik, és nem jelentett taktikai előnyt a halála. Gondolom, vannak mindenféle drónjaik is.

A tavalyi rajtaütést is sokan kritizálták a charlie hebdo után, mikor az áruházban likvidálták az utolsó terroristákat. Az ajtóban tolongtak vagy ötvenen, egymást taposva, mint valami banda. Semmi alakzat, semmi elképzelés, hogy ki merre, és mi a feladata. Totálisan kaotikusnak látszik a jelenet — lehet, hogy valójában persze nem az. Youtubeon vannak fent videók, az egyik kirohanó terroristát közvetlenül maguk mellett lövik le, egészen a kijáratig jutott ebben az elképesztő golyózáporban. Belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha gránát van a terroristáknál. 2-3 rendőr így is komolyan megsebesült.

Kronenbourg 2015.11.21. 13:44:16

A párizsi terroristák drogot és alkoholt fogyasztó liberális anarchista barbárok voltak, azaz HITETLENEK! O'Colmain meglátása helytálló, hogy kinek lehetett érdeke a párizsi akció. Korábban is olvastam (pl.: orientalista.hu), hogy a dzsihadisták Szíriában rendszeresen fogyasztanak drogot. Allah helyett a Sátánt szolgálják. Az oroszok jelen pillanatban is bombázzák a sátánfajzatokat, a pokol várja őket, ahogy a megbízóikat is!

Rico69 2015.11.21. 15:01:02

@Dobri:
Amúgy az nem egy hülye ötlet, a Honvédségnél én is mindig az AMD-t babráltam őrségben unalmamban, volt hogy lent az őrpk. kutyapicsázott a torony aljában, én meg akkor raktam össze azt a sz.t :)

Bár azért a légiósok iránt több bizalmat várnék.:)

sweey01 2015.11.21. 16:19:33

Hello Balázs, a kezdetek óta olvaslak, és meg kell mondjam imádom a blogod! Izgalmas és tekintélyparancsoló.
Lenne egy kérdésem, ami Dobrinak is szólna.
A légióból átlehet kerülni a különlegesekhez?
A special Force-ra gondolok, vagy az Armée de Terre-re.
És esetleg valaki elmagyarázná hogy a Franciáknál hogy is van ez a különleges kommandó, mert több különleges alakulatról is olvastam.

Eéőre is köszönöm!

Dobri 2015.11.21. 18:05:52

@sweey01: A francia hadseregnek van egy különleges feladatok parancsnoksága ( COS ) és ez fogja össze a 3 fegyvernem különlegeseit.
Szárazföldiektől: 1RPIMa, 13RDP és 4RHFS. Az első rajtaütő, a második felderítő, míg a harmadik egy helikopteres ezred. Ők viszik a srácokat dolgozni.
Haditengerészettől: a 7 db commandos marine
Légierőtől a CPA10, egy szállító repülős század és egy helikopteres század, akik a lelőtt pilótákat és hasonlókat szednek össze.
Tehát ők a különlegesek.

A szárazföldieknél, az összes ejtőernyős ezrednek van egy "különleges" szakasza ( GCP) . Az összes műszaki ezrednek van egy "különleges" búvár szakasza/fél szakasza ( PCG) Ők csak édesvízben dolgoznak. Az összes ezrednek a 27.-ik hegyi lövész dandárból van egy "különleges" hegyi kommandós szakasza/fél szakasza ( GCM ). Az összes tüzér ezrednek van egy "különleges" célfelderítő és tűzvezető szakasza. És van még a felderítő dandár is.
Légierőtől CPA20 és CPA30
Ezeket másod vonalas különlegeseknek tekintik. Szükség esetén be tudnak segíteni a ténylegeseknek, és apróbb feladatokat meg is csinálnak egyedül.

Tehát ha a légióban a 2REP-ben vagy valamelyik REG-ben szolgálsz, akkor van arra esélyed, hogy a "különleges" szakaszába kerülj.
A szárazföldi különlegesekhez lehet egy sima francia ezredből is jelentkezni, nem csak az utcáról. Hogy egy légiós jelentkezhet-e az nem tartom igazán lehetségesnek. Bár ha francia és már valamelyik légiós "különlegesben" van és nagyon jó, akkor ki tudja. Vagy 18 évesen irány a légió, amint megkapod az állampolgárságot leszerelsz és jelentkezel a francia hadseregbe a különlegesekhez.

sweey01 2015.11.21. 18:14:17

@Dobri: Köszönöm a választ! Valahogy igy tervezem. 18 évesen jelentkezem, és onnan majd meglátjuk.
Azt megkérdezhetem hogy te hány évesen jelentkeztél.
És ha megkérlek, mondanál pár légiós storyt, még a szolgálat alatt?

Dobri 2015.11.21. 18:21:17

@sweey01: 18 éves voltam. A francia szárazföldiekhez max 28,5 évesen lehet jelentkezni, igazádól a dossziédat beadni, mert 4-5 hónapig is eltarthat az elbírálás. 29 év a max. Nem kell ezen álmodoznod, mert semmi esélye.
Nem fogok mesélni. Olvass vissza, szerintem megosztottam már eleget.

Kronenbourg 2015.11.21. 18:51:44

@Dobri: "Vagy 18 évesen irány a légió, amint megkapod az állampolgárságot leszerelsz és jelentkezel a francia hadseregbe a különlegesekhez."

Vagy sokkal egyszerűbb, ha itthon egyből jelentkezik a Bercsényi különlegesekhez. Sőt már a németekhez hasonló "Kampfschwimmer" különleges alakulatunk is van.

Gabor.b 2015.11.29. 18:31:39

Nem tudjátok, hogy most túljelentkezés van e? Amikor érdekelt volna a dolog akkor több helyen arról értesültem, hogy úgy is el elutasítanak mert annyian jelentkeznek. Mostani helyzet érdekelne mert kb ez meg egy két apróság van aztán indulnék is jelentkezni.

Dobri 2015.11.29. 22:02:45

@Gabor.B.93: Mindig túljelentkezés van, olyan 9x-es. Maradj a fenekeden!

Gabor.b 2015.11.30. 09:30:43

@Dobri: Ennyire nincs esély?): Mondjuk én nem mint utolsó esély mennék. Sport eredményeim is elég jók. Vagy csak olimpikonokat várnak?:D A franciám elég gyenge alap szinten épphogy tudok társalogni. Mondjuk jó pár francia barátom van akik biztos segítenének. Azért megpróbálom még ha naiv is vagyok. Ha a maradj a fenekeden kívül van tanácsod azt mondjuk szívesen hallanám. (:

Kronenbourg 2015.11.30. 13:25:29

@Gabor.b: "Ha a maradj a fenekeden kívül van tanácsod azt mondjuk szívesen hallanám."
Felnőtt embernek tanácsot kell adni? Nekem azt mondta 18 évesen apám: Fiam, felnőtt ember lettél, innentől kezdve bármit csinálsz tied a felelősség!

Dobri 2015.11.30. 19:07:59

@Gabor.b: Nem vagy egy határozott egyén. Ha magadban se hiszel, akkor hogy fogod a felvételiztetőket meggyőzni? Egészséges, határozott, átlagos testalkatú (vagy egy kicsivel sportosabbat, elnézve a mostani fiatal srácokat. :) ) srácok kellenek nekik.

Sárga hóból nem eszünk!

ukran47 2015.12.01. 15:43:16

Sziasztok!
Elképzelhető h egy légiós(honfitársunk 12év szolgálattal), halálos lövést kapott a Párizst érő terrorban?

Kronenbourg 2015.12.01. 18:53:29

Jövőre, azaz 2016-ban 1700 embert terveznek felvenni. A 2REP-ben létrehoznak egy sivatagi hadviselésre szakosodott századot. A németek 1200 katonát küldenek Szíriába, és jövő év végéig biztosan maradnak. A franciák egyenlőre nem terveznek szárazföldi hadműveleteket, de elgondolkodtató a létszámnövelés. Katonai szakértők abban egyetértenek, hogy csak a légi erő bevetésével nem győzhető le az Iszlám Állam, és mindenképpen szükség lesz a szárazföldi csapatok bevetésére.

Attila94 2015.12.01. 19:14:52

Ha nevetni szeretnétek egy jót :)

További háttér információk derültek ki a tegnapi házkutatás kapcsán. B. István vármegyés vezető feleségének azt mondták, hogy terrorizmus miatt folyik nyomozás, és ezt nyomatékosítva a következő dolgokat foglalták le: Airsoft köridő mérő szirénát, airsoft optikai segédeszközt, szilveszteri petárdát, és születésnapi, tortára tehető csillagszórót.

szentkoronaradio.com/blog/2015/12/01/folytatodik-tragikomedia-nevetseges-bizonyitekokkal-zaklatjak-tovabb-varmegyeseket/

Dobri 2015.12.01. 22:48:46

@Kronenbourg: Jövőre, azaz 2016-ban 1700 embert terveznek felvenni
.......................
Mindenki tudja, hogy jövőre 2016 lesz! :) Idén is ennyi embert vesznek fel.

A 2REP-ben létrehoznak egy sivatagi hadviselésre szakosodott századot.
..................
Linket erről lehet kérni?

A franciák egyenlőre nem terveznek szárazföldi hadműveleteket, de elgondolkodtató a létszámnövelés.
.....................
Nem kell ezen gondolkodni! Majd az összes harci ezredben létrehoztak egy új századot és a 13DBLE-őt is fel kell tölteni kb. 1000 fősre. Ehhez pedig kell ember, tehát többet vesznek fel.

Katonai szakértők abban egyetértenek, hogy csak a légi erő bevetésével nem győzhető le az Iszlám Állam, és mindenképpen szükség lesz a szárazföldi csapatok bevetésére.
..................
Elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki az ellenkezőjét állítsa! :)

Reykon 2015.12.01. 23:37:42

Lehet kicsit buta kérdés lesz,meg nincs is nagyon jelentősége,de a légiósoknak van saját dögcédulájuk? Mert még sehol sem láttam.

Dobri 2015.12.02. 10:08:49

@Reykon:Ha úgy érted, hogy olyan amit csak ők használnak, akkor nincs. Olyat használnak, mint a többi francia katona.

Kronenbourg 2015.12.02. 13:36:02

@Dobri:
On 20 November 2015, the 5th Squadron of the 1st Foreign Cavalry Regiment (1er REC) was recreated. The same day, the 4th Company of the 1st Foreign Engineer Regiment (1er REG) was established. We also know, according to the latest REP INFO bulletin, [b]that within the 2nd Foreign Parachute Regiment (2e REP), the new 5th Company, “Desert Company”, is to be established.[/b]

foreignlegion.info/2015/11/30/foreign-legion-new-units-establishing/#more-7086

Dobri 2015.12.02. 18:56:45

@Kronenbourg: Erről nem is tudtam! Eddig is volt 5.-ik százada, de akkor most az megváltoztatta a nevét.

2rep.legion-etrangere.com/mdl_media/doc/4/repinfoautomne2015bd.pdf

Kronenbourg 2015.12.02. 20:58:28

@Dobri: Nincs benne semmi meglepő, a 2REP századai specifikusak, mint a különleges erőknél, pedig semmi közük hozzá.

1. század specialitása: városi hadviselés
2. század spec.: hegyi hadviselés
3. század spec.: kétéltű hadviselés
4. század spec.: mesterlövész és robbantás
5. század spec.: sivatagi hadviselés

Gondolom, mivel összes századnak van 1 parancsnoki és 4 harci szakasza, ez az 5. századnál is így lesz.

Forrás: Wikipedia

Dobri 2015.12.02. 22:07:17

@Kronenbourg: Ezt most miért külted el nekem? :) 3 nap múlva lesz 19 éve, hogy kiképzés után a 2REI-be osztottak be. Tehát majd 19,5 éve, hogy kiképzésen megtanultam a REP századainak a specialitását. Bár már tudtam a Szűrös kényvéből.

Kronenbourg 2015.12.03. 14:18:08

@Dobri: A 2REP 1cie badge-ján bagoly látható, azt hittem az éjszaki hadviselés miatt. Átalakult éjjeliről-városi hadviselésre? Vagy a bagoly az éles látása miatt került fel a badge-ra?

Dobri 2015.12.03. 20:31:47

@Kronenbourg: Lors de la spécialisation des compagnies au REP au début des années soixante, l'entraînement de la 1ère compagnie est essentiellement consacré au combat antichar et nocturne mais, au fil des années, l'unité se spécialise dans le combat en localité.

Levente Lakatos 2015.12.05. 21:56:06

Ha volt mar rendőrségi ügyed es netalán be is csuktak azt a felvételinél köteles vagy bejelenteni?És ha el is mondod az okát is közölni kell?

Bizzare 2015.12.06. 19:30:00

Sziasztok! Jelentkezésnél az orvosin ha forditott harapásod van az kizáró ok lehet?A fogak rendben vannak. Előre is köszi

Bizzare 2015.12.07. 17:53:49

Ez biztos? Ennyi miatt el küldhetnek? :/

Dobri 2015.12.07. 18:09:14

@Bizzare: Miért nem itt teszed fel a kérdésed? Nem tudom, nem felvételiztető orvos voltam! Azért ha használod a fejed, pár kizáró tényezőt magad is kitalálhatsz!

Bizzare 2015.12.07. 18:36:31

Értem. Köszi a választ.

Balazs_ 2015.12.10. 05:28:17

@Levente Lakatos: Nem vagy köteles. De rákérdeznek, és meg is próbálják kiszedni belőled.
süti beállítások módosítása