Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

119. - Pokolgépek, fegyverek és dühös rendőrök

2017.02.09. 22:20 Balazs_

Ebben az időszakban egy másik rendőrség vs külvárosi patkányok összecsapás sokkal tragikusabb eredménnyel ért véget, és országos hírnévre tett szert. Október 8-án Viry-Chatillonban, Párizs elővárosában egy arab-afrikai horda felgyújtott két rendőrautót és eltorlaszolták az ajtajaikat, két rendőr életveszélyesen megégett. A média először kezdett no-go zónákról beszélni, amit a belügyminiszter persze tagadott, de senki nem hitt neki. A jobboldalon Sarkozy és Fillon rögtön a kampánya részévé tette a témát. A támadásnak lett még egy következménye, az utcákra vonultak a dühös rendőrök (policiers en colere), akik csuklyában és szolgálati fegyverükkel az oldalukon követelték a belügyminiszter leváltását, az életszerűtlen fegyverhasználati szabályok módosítását és a nevetségesen alacsony büntetéseket kiszabó bírók eltávolítását. A tüntetések még mindig tartanak.

bfmtv_com.jpeg

(fotó: bfmtv.com)

December elején mentünk vissza az ezredbe, nekem kezdődött is a két hetes robbanószer felderítői (EOR) kiképzésem. Ez a tűzszerész képzés legalacsonyabb fokozata. Épületeket vagy egy területet vizsgálnak át, az ott talált robbanószerekről és veszélyforrásokról jelentést tesznek a tűzszerészeknek, de magukhoz a robbanószerekhez nem nyúlnak. Az a specialisták dolga. A két hét alatt agyban ott kellett lenni és sokat kellett tanulni, de érdekes volt. Tesztek sorozata zárta a kiképzést, fel kellett deríteni csatateret és légitámadás sújtotta területet, pokolgép készítő műhelyt és lőszerraktárat is. Ehhez jött még az elméleti teszt és a lőszerfelismerés teszt. Sikerrel teljesítettem a képzést, valószínűleg jó eredménnyel, de ezt nem tudom biztosra mondani, mert a teszteredményeket nem kaptuk kézhez.

1.JPG

Munka közben

5.JPG

Pokolgép készítő műhely

3.JPG

Elhagyott lőszerraktár

2.JPG

Tájkép légitámadás után

croquis_21dec_apresmidi.JPG

És a vázlat a róla készült jelentésben

A képzés utolsó napja december 23. volt, így szerencsére megúsztuk az összes karácsonyi herce-hurcát. Az ünnep nem volt egy nagy élmény, túl kis termet kapott a vacsorához a századunk, úgy összezsúfolódtunk, mint a heringek. Utána kaptunk két hét szabit kipihenni a fáradalmainkat.

Visszatérve az újoncokat elvitték síkiképzésre, én meg egy fegyver ellenőrző tanfolyamra (MAT5) mentem a slaborokhoz. Először nagyon nem is értettem, hogy kerültem oda, mert rajtam kívül csak fegyvertárosok voltak különböző más ezredekből, nekem meg semmi hasonló előéletem nem volt. Aztán mint kiderült, tőlünk az egyik specialista nem tudott elmenni, a helyét meg megkaptam a szakasz-parancsnokomtól kvázi ajándékba. Maga a tanfolyam érdekes volt, szétszedtük-összeraktuk az összes francia kézifegyvert meg néhány külföldit is, és megtanultuk, milyen részeket kell rajta ellenőrizni, ami után szerelésre küldhetjük. Igaz a gyakorlatban továbbra sem én fogok ezzel foglalkozni.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr3512243768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iknebli 2017.02.10. 11:39:53

Balázs, kíváncsi vagyok: nem érdekelt volna egy hosszabb távú fegyvertáros/fegyvermester beosztás? Vagy ez unalmas, ők csak a fegyvereket bizgerálják egész nap, nem vesznek részt bevetéseken?

JanaJ 2017.02.10. 11:42:06

Valami nagyon nincs ott rendben, ha ilyet tudnak tenni a majmok fegyveres rendőrökkel.
A EOR képzést te szeretted volna? Célod ezen a vonalon tovább menni?

RoBear 2017.02.13. 13:53:12

Szia Balazs ! Mar egy ideje nézegetem/olvasgatom az oldalad . Nagyon érdekel a légió ! - mint fizikailag es mint szellemileg . Igazából kérdezni szeretnek - hogy érettségi mennyire szükséges a Légióhoz ?? - most per pillanat egy kéttannyelvu suliba járok, szvll nyelv az megyeget

Balazs_ 2017.02.13. 18:40:14

@iknebli: ez a része soha nem érdekelt. De van rá elég jelentkező nélkülem is.

@JanaJ: A századnak fenn volt tartva valamennyi hely, és a százados engem javasolt az egyikre. De örültem neki.
Ennél távolabbi terveim viszont nincsenek a dologgal.

@RoBear: nem feltétel, de előnyt jelent a felvételinél. Meg később majd neked is jól jön, a Légió után is van élet. Más fegyveres testülethez például nem mehetsz át nélküle.

RoBear 2017.02.13. 18:55:19

Es a fizetésről tudnál írni egy pár sort, napjaidban ?

Dobri 2017.02.14. 18:57:29

@Balazs_: Az oldal jobb oldalán lévő keresésnél kellett volna csak beírni a fizetés szavunkat, és ki is dobta volna a választ. :D

2017.02.16. 07:18:09

@RoBear: ne viccelj már hogy nem fejezed be a sulidat! Csináld meg rendesen az érettségit, hozzá 1-2 nyelvvizsga valódi tudással. Utána menj el valami infós/műszakis/természettudományos BSc-re, és csinálj diplomát. Abszolút ráérsz még a légióra, és egy megfelelő diplomával, mögötte valódi tudással, akár a légióban akár máshol sokkal de sokkal több lehetőséged lesz az életben. Ne cseszd el a dolgaid fiatalkori álmodozások miatt.

mortX 2017.02.17. 00:25:25

Lehet, velem van a baj, de egyáltalán nem értem, mi a fasz csábító van egy fiatal számára a légióban? Mert ha elmegy katonának, oké, megértem, hogy lőni akar, meg keménynek hinni magát, tartozni valahová, elhinni, hogy értelme van a munkájának, de elhúzni külföldre és beállni öt évre a légióba...? Ezt én nem tudom sehová se tenni.

bDávid 2017.02.18. 18:44:03

@mortX: Az előbb írtad le.....

gigabursch 2017.09.25. 13:19:12

Biztos volt már róla szó, de nem találom sehol.

Mi alapján dől el, hogy kiből lehet tiszt?
Mi ennek a folyamata? Az a szamárlétra hogyan zajlik?

Ha volt erről konkrét írás, akkor bocs a kérdésért, de a segítenétek egy linkkel.., azt előre is megköszönöm.

szaniszlo95 2017.09.25. 17:02:55

@gigabursch: Tisztek általában a franciák akik kijöttek az iskolából. Neked külföldinek nem lehetetlen viszont nagyon nehéz elérni azt a rangot. Altiszt az véleményem szerint elérhető. Persze ez csak az én véleményem az ilyen dolgokra nem volt valami nagy rálátásom, majd Dobri kijavít ha valami hülyeséget irtam.

Dobri 2017.09.25. 18:47:15

@gigabursch: Jónak kell lennie és önként kell ezt kérni. :)
Külföldiek csak az után mehetnek felvételizni a tiszti suliba, hogy megkapták a francia állampolgárságot. Ha jól tudom, max. alezredesig mehetnek.
Van egy tiszti suli, ahova a már egy ideje szolgáló altisztek és tisztesek(kb. 7-8 éve már ők is) mehetnek. Ide az egész szárazföldi haderőtől mennek. 2 éves majd utána még 1 évig egy gyakorló suliban vannak hadnagyi rendfokozatban. Ez után kerülnek harci ezredbe.
Hirtelen tudok párat, akiket szolgalatom alatt ismertem meg, vagy leszerelésem után lettek azok. Egy horvát, egy osztrák, két francia(egyik őrmesterem volt) egy román(szintén őrmesterem volt). Július közepén az utolsó cikkhez tettem be egy linket egy volt légiós srácról, aki idén lett tiszt.
Most nyáron a volt ezredembe került 3 friss hadnagy, akik a harctámogató századhoz kerültek. Kettő már előtte is katona volt, szerintem ki lehet találni, hogy kik. :) www.facebook.com/2eREIofficiel/posts/1646563922081797

gigabursch 2017.09.26. 08:52:45

@Dobri: @szaniszlo95:
Félreértés ne essék.
Még csak légiós sem szeretnék lenni, csak kíváncsi voltam erre a kérdéskörre.
Köszönöm a válaszokat.

Tehát ha jól értem, akkor a Légió dönti el, hogy alkalmas lehetsz-e tisztnek és ha igen, akkor irány az ottani katonai akadémia, és ha ottt sikeresen teljesültek a feltételek, akkor utána irány vissza a légió?

Dobri 2017.09.26. 18:43:52

@gigabursch: A légió nem dönt el semmit. Vagy magadtól jön az ötlet vagy ha látják rajtad, hogy van benned ilyen téren fantázia, akkor rákérdeznek, hogy nem akarod-e a dolgot? Ha felvételizni akarsz, akkor segíteni fognak a felkészülésben. Pont a betett cikkben van az, hogy a srác olyan szakirányba megy tovább, ami nincs a légióban. Légió előtt pár évig elektronikai vonalon volt egyetemen. Pár év után abba hagyta, hogy jelentkezzen a légióba. Most, hogy tiszt lett, meg rádiós szakra megy. Tehát utána valamilyen rádiós ezredhez fog majd menni. Ezért szerintem ez ritka. Törzsőrmesterek, zászlósok mennek leginkább ebbe a tiszti suliba, tehát már van mögöttük 8-10-12 év szolgálat egy fegyvernemnél. Légióban van 3, lövész, műszaki és harckocsizó. Tehát a nagyon nagy részük marad a fegyverneménél. Ami érthető. Meg szerintem a nagy része a légióhoz megy vissza és nem valamelyik francia ezredhez a fegyverneméből. Nem tudom, hogy az mennyire gyakori, hogy francia ezred után egy friss hadnagy a légióba kéri magát.
süti beállítások módosítása