Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

3. rész - Tesztek és a Gestapo

2014.07.23. 04:35 Balazs_

Akik egészségügyileg alkalmasak voltak, azok mehettek a másnap reggeli sporttesztre. Itt az első rész a Luc Leger ingafutás volt: egy 20 méteres szakaszon kellett futni oda-vissza egyre gyorsuló ütemben. Aki a sípszóig nem érte el a vonalat, kiesett. 11-en kezdtük a tesztet, a végére már csak ketten ingáztunk egy kínaival. A sporttiszt odaállt a sávom mellé és hangosan biztatott, vagy mert szimpatikus voltam neki, vagy mert nem szerette a kínaiakat. Azokat itt egyébként senki sem szereti, mert sokan közülük csak a munkavállalási papírért jönnek, gyenge a fizikumuk, nem képesek megtanulni a nyelvet és egyetlen céljuk az, hogy a konyhára kerülhessenek (a velem futó kínai viszont pont nem ilyen volt).

legio.luc.leger.jpgA Luc Leger ingafutás (Kép: legion-recrute.com)

Végül mégis 2 hosszal többet futott nálam a kínai, de így is jó eredményt értem el. Utána volt a húzódzkodás, itt én lettem a legjobb 13-mal. A végén még fel kellett mászni a kötélre, de ez mindenkinek sikerült. Öten mentek haza a sportteszt után, mi hatan pedig egyből mentünk az orvoshoz.

legio.kotel.jpgKötelező kötélmászás (Kép: legion-recrute.com)

A tesztek számomra a következő héten folytatódtak, egy napon volt a motivációs beszélgetés és a pszichológus. A motivációs beszélgetés kb. fél órán keresztül tartott, tolmácsot biztosítottak hozzá. A szokásos dolgokat kérdezték: miért jöttem, mit szeretnék itt csinálni, mivel foglalkoztam civilként. A pszichológus hasonlókat kérdezett, de ő lezavarta a beszélgetést 10 perc alatt angolul.

Másnap voltam az utolsó teszten: két és fél órán keresztül vallatott a katonai rendőrség, becenevén a Gestapo. A nagyobb nyomásgyakorlás érdekében a katonai rendőr angolul kezdte a beszélgetést, de szerencsére én jobban beszéltem nála, így behívta a magyar caporalt tolmácsnak. Le kellett írnom neki az eddigi életutamat, és arról tett fel kérdéseket.

A klasszikus rendőrségi módszereket alkalmazta: többször rákérdezett ugyanarra a dologra, ujjlenyomat-vételnél megjegyezte, hogy ezt rutinosan csinálom, biztos volt már dolgom a rendőrséggel. A drogtesztnél ingatta a fejét és felszólított, hogy még most mondjam el, milyen drogokat használtam, meg arra is rákérdezett, nem vagyok-e homokos (azokat itt nem szeretik). Egyébként néhány évvel előttem volt egy lengyel önkéntes, aki erre a kérdésre azt válaszolta, hogy már próbálta, de nem jött be neki. Ekkora őszinteségtől még a katonai rendőr is majdnem lefordult a székről. Természetesen nem vették fel a srácot.

Következő rész: Itt

Kérdések és válaszok a felvételiről: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr136536701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztián Sztankó 2016.02.20. 00:13:36

@Balazs_ Üdv! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a luc legernél hány hossz van ritmusváltások között?

Sancti 2016.02.22. 20:34:48

Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő múlva van lehetősége az újoncnak életjeladásra a felvétel után? A fiam 2016.01.19-én jelentkezett a légiónál és azt reméltem 4 hét múlva hallok róla. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem napközi, ahova be lehet telefonálgatni a gyerekkel kapcsolatban, de jó volna tudni valamit. Köszönettel várom a válaszát.

Dobri 2016.02.22. 21:55:56

@Sancti: Nagyon remélem, hogy nem lett annyira családbarát az intézmény, hogy 4 hét után tudjanak jelezni!
Felvételi kb. 3 hét, utána a 4 hetes farm a kiképzés elején, amire lehet, hogy 1 hetet vár. Tehát olyan kicsivel több, mint 2 hónap után tud jelezni.

Sancti 2016.02.23. 03:32:51

Köszönöm a gyors válaszát.

Fenor 2016.03.04. 22:42:00

Üdv Balázs! A fiam 2015. december 03 óta van kint. közel három hónap után a múlt héten már tudtunk telefonon értekezni. Sok a kérdésünk nyilván sok a történés amit mesél. Kérdezni szeretném, hogy a kiképzés vége, majd a vizsgák után első ízben hová várható, hogy helyezik a friss katonákat. Van ennek rendje, vagy véletlen szerű. Én úgy tudom, hogy egy évig nem viszik ki az országból Vagy téves az infóm. Nekem a fiam a 13 ezredet emlegette, de azt úgy tudom, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban van. Ott milyen feladatot látnak el? Elnézést ha túl sokat kérdeztem, de Te biztosan tudsz kérdésemre válaszolni. Hálás köszönettel!

Dobri 2016.03.04. 22:56:54

@Fenor:
Kérdezni szeretném, hogy a kiképzés vége, majd a vizsgák után első ízben hová várható, hogy helyezik a friss katonákat
...............
99% hogy valamelyik harci ezredbe és ott valamelyik harci századba. Szinte mindig kap pár embert mindegyik ezred. Persze ahova több kell, oda többen mennek. :)

Én úgy tudom, hogy egy évig nem viszik ki az országból Vagy téves az infóm.
....................
Téves infó, de az esetek nagy részében abba a századba kerülnek az újak, akik nemrég jöttek vissza külszolgálatról. Ismertem olyan srácot, aki kiképzés után Nimesbe került, majd 3-4 hétre rá elment 7 hónapra az Öböl-háborúba. :)

Nekem a fiam a 13 ezredet emlegette, de azt úgy tudom, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban van.
................
Jól tudod és a fiad is jól tudja! Viszont amit nem mondott, hogy pár hónap múlva az az ezred Franciaországba fog költözni. Most olyan 200-250 fő alkotja az ezredet és ezt fogják 2018 végéig feltölteni 1200-1300 fősre. Tehát két évig sok újonc fog oda kerülni. La Cavalerie falucskába.

Ott milyen feladatot látnak el?
.........
Inkább egy kirakat ezred szerepét, és franciába költözése után gépesített lövész ezred lesz belőle. Pont olyan mint a 2REI.

Fenor 2016.03.04. 23:05:45

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Ha nem tartasz tolakodónak, arra lennék még kíváncsi, hogy meddig van lehetősége egy katonának visszalépni,ha még kiképzés alatt van ? Mert ugye menet közben rajzolódnak ki az elvárások...Bár a fiam nagyon lelkes, de a szülő mindig aggódik. Köszi még egyszer!

Dobri 2016.03.05. 07:49:43

@Fenor: Én 20 éve csináltam a kiképzést, az akkori rendszert le tudom írni, viszont azóta lehet, hogy változtattak a dolgokon. Majd pontosítanak, ha téves dolgot írtam.
Ha nem változott a rendszer, akkor addig van lehetőség leszerelést kérni, amíg meg nem mondják, hogy melyik ezredbe osztanak be. Kiképzés után visszavisznek mindenkit Aubagne-ba, hogy megkapják a beosztást. Egyesével bemennek egy tiszt irodájába és közli, hogy melyik ezred. Itt még mondhatja az illető, hogy inkább leszerel. Ez az utolsó alkalom.

Fenor 2016.03.05. 17:16:25

Köszönöm a választ.

ElteresiMate 2022.02.22. 11:52:12

Amúgy azt olvastam hogy a Luc Léger-t minimum a 7.szintig kell csinálni, ez körülbelül mennyi hossz? Én mosg valamelyik nap mértem 0 készüléssel és 60at csináltam, az jó?
süti beállítások módosítása