Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

5. rész - Az alapkiképzés: Megérkezés Castelbe

2014.07.23. 14:24 Balazs_

A marseillei pályaudvaron leszálltunk a csomagokkal a buszról, és miután a sergent elzavarta a minket fényképező turistákat, felszálltunk a Castelnaudaryba tartó vonatra, ami dél körül érkezett meg a városkába. Buszokkal szállítottak át a 4. Idegenezred (4RE) laktanyájába, az elkövetkező 4 hónapban ez lett az alakulatunk. A csoportunk egyesült az egy héttel előttünk érkezettekkel, mi alkottuk az 1. (kék) század 3. szakaszát.

legio.castel.jpgIdegenlégiós kaszárnya Castelnaudary-ban

A szakasz első parancsnoka egy román főtörzsőrmester (Adjudant, ADJ) volt, de két hét után áthelyezték a tengeren túlra, és a francia törzsőrmester (Sergent-Chef, SCH) lépett a helyére. A rajparancsnokok az őrmesterek voltak.

A kedvencem a bolgár sergent volt, kemény ember és nagyon jó katona, de korrekt. Ő is kedvelt engem. A belga sergent már túl volt az 50-en, de még mindig jó formában volt és ő volt a legjobb szervező. A fiatalabb orosz sergentot csak TGV-nek becéztük a francia gyorsvonat után. Született sportember volt és az ezred egyik legjobb futója.

Az idősebb orosz sergent a szívatások nagymestere volt, ő élvezte legjobban a munkáját. Emellett intelligens volt és jó humorú, a bokszhoz is értett, ezt előszeretettel mutatta be rajtunk. Akkor találkoztam vele először, amikor először küldtek el minket a körletünket takarítani, de nem volt hozzá felszerelésünk. A többiek ebbe belenyugodtak, de én kerestem tovább az épületben, amíg rá nem találtam az őrmesterre egy irodában. Kértem tőle seprűt, erre magához hívott, és egy jó nagyot rácsapott a tarkómra. Azt hittem, hogy valami formai hibát követtem el, ezért megismételtem a kérést, így még egyet csapott a tarkómra. Ekkor rájöttem, hogy itt seprű helyett csak verést kapok, és visszamentem a körletembe. Most már tudom, hogy ő volt akkor a század hetes őrmestere, és ő nem azért volt ott, hogy holmi seprűkért zaklassam. Szerintem már akkor elkönyvelt engem hülyének, és a véleményét szinte csak a kiképzés legvégén változtatta meg.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr616537881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roland Zsilinszky 2018.03.16. 15:09:09

Szia Balázs!

Mikor írtad alá az 5 éves szerződésed?

Balazs_ 2018.03.17. 21:53:52

@Roland Zsilinszky: már a jelentkezésem másnapján.