Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

19. - Horogkereszt és egyéb kedvességek

2014.07.24. 21:53 Balazs_

Pénteken volt a tájékozódási-futás, a binomjainkkal egy csapatban, térképpel a kezünkben kellett végigjárni az ott bejelölt pontokat, kb. 20 kilométeres útvonalon. Mi, akik nem vittünk melegítőt, még egy több kilós követ is kaptunk a hátizsákunkba. Előtte megjelölték festékszóróval, nehogy útközben ki tudjuk cserélni egy könnyebbre. Mivel a nepáli caporal osztotta a köveket, az én zsákomba került az egyik legnagyobb. A csapatom nem volt valami gyors, de egy híján megtaláltuk az összes térképen bejelölt pontot.

Este az orosz őrmester megkérdezte, hogy kinek van valami egészségügyi gondja. Persze sok jelentkező volt, mert másnap volt a menetgyakorlat. Az őrmester sorba állította őket, megkérdezte, hogy kinek mije fáj, majd bejelentette, hogy a festékszórójának gyógyító ereje van, és minden sérült testrészt (volt akinek a fejét) befújt vele. A következő kérdésre, hogy fáj-e még valakinek valamilye, egyikük sem mert igennel válaszolni, így mindenki alkalmas volt a másnapi menetre. Végül május 8. (a 2. világháború vége) alkalmából az őrmester egy hatalmas horogkeresztet fújt a német útlevéllel érkezett orosz gyerek hátára, és ezzel befejezte aznapi gyógyítói tevékenységét, mehettünk aludni.

Másnap 25 kilométert meneteltünk 800 méter szintkülönbséggel, de nem volt gyors az iram. A hegycsúcs 2300 méter magas volt, a tetején hóval, le is fényképezkedtünk rajta egy szál pólóban. Vasárnapra egy levezető futás maradt kényelmes tempóban, de az előző napi megpróbáltatások miatt kidőltek néhányan. A délután folyamán takarítottunk, összepakoltunk, majd hétfőn visszabuszoztunk Castelbe, véget ért a „vakációnk”.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr446542189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása