Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

25. - Jelentkezés a hegyi-műszaki alakulathoz (2REG)

2014.07.26. 04:07 Balazs_

Az utolsó előtti héten, a tesztek befejezése után mentünk kihallgatásra a szakaszparancsnokhoz, és elmondtuk neki, hogy melyik ezredet akarjuk választani. Ekkor a tesztek alapján kialakult egy rangsor, és minél jobb volt a helyezésünk, annál valószínűbb volt, hogy oda kerülünk, ahova kérjük. A 2REG-et (hegyi-műszakiak) kértem, és rögtön rá is bólintott a sergent-chef. Ide volt a legnagyobb a túljelentkezés, de a helyezésemmel oda mehettem volna, ahova akartam.

 

2reg.mini.jpg

Amikor beléptem a Légióba, akkor még az ejtőernyősökhöz (2REP) szerettem volna menni, de a farmon gyorsan megváltozott a véleményem: nem akartam, hogy még hónapokig folyatódjon a casteli bánásmód, meg a sérülésveszély is nagy volt. Sokáig gondolkodtam a gyalogság (2REI) és a 2REG között, végül a több külföldi küldetés és az ex-2REG-es szlovák caporalom hatására az utóbbi mellett döntöttem.

A magyarok közül székely szobatársam, egy intelligens és nagyon jó fej srác, aki a legjobb helyen végzett a magyarok közül, a 2REP-et választotta, vele később Guyanán találkoztam. A másik székely velem jött a 2REG-be, sokáig egy szakaszban voltunk ott is. A harmadik székely is velünk akart jönni, de őt átirányították a 2REP-be. Ez ügyben sietett kihallgatásra, leesett a lépcsőn, kitörte a bokáját, és azóta sem jött helyre, ő hat év után leszerelt. A kaposvári haverom is a 2REG-be akart jönni, de őt is az ejtőernyősökhöz rakták. Ott valahogy mégis elintézte, hogy hozzánk kerüljön, sokáig az ezred támogató századában volt (akiket mi csak traktorosoknak becézünk), és végül egy szép, tíz éves karriert hagyott maga után.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr846545615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erna Varga 2015.08.25. 00:25:28

Az index cikkben találtam a linket, ami elvezetett Hozzád... Mindig is érdekelt, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Ennél jobb olvasmányt, leírást még nem találtam :) Tömör, lényegretörő, vicces ès magával ragadó! Nem lehet abbahagyni! Köszönöm, hogy megosztod velünk, alig várom hogy holnap tovább olvashassam :)
süti beállítások módosítása