Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

27. - Marseille, légiós szálló és a corvée quartier

2014.07.26. 04:22 Balazs_

Saint Christol egy kis falucska az Alpokban, Marseille-től kb. 100 kilométerre északra, 840 méter magasan. A faluban nincs szinte semmi, az egyetlen nevezetessége mi vagyunk, a 2. Hegyi-műszaki Idegenezred (2REG). A legközelebbi város, ahova érdemes is kimenni vásárolni (Apt) tőlünk 30 kilométerre van, a legközelebbi nagyváros (Avignon) 70 kilométerre.

A Koenig marsallról elnevezett laktanyánkba este 9 körül érkeztünk meg, utána elfoglaltuk az átmeneti szállásainkat, majd egész éjszaka vasaltunk a másnapi kihallgatásokra. Pénteken kihallgatáson voltunk az ezredparancsnoknál és a papírmunkát intéztük, majd délután 2-kor jött a parancs, hogy öltözzünk át civil ruhába, hétvégére szabadok vagyunk. Először el sem akartam hinni, azt hittem csak ugratnak. De fél négykor megindultak velünk az ezred buszai Avignon felé, majd onnan fél óra vonatozással már Marseille-ben voltunk.

Azért választotta szinte mindegyikünk Marseille-t, mert itt van a légiós szálló, ahol napi 9 Euróért alhatunk teljes ellátással. A várostól már nem voltam ennyire elragadtatva, ez az ország egyik szemétdombja, tele mocsokkal meg bevándorlóval. A középosztály már rég átköltözött az innen 30 km-re északra lévő Aix-en-Provance-ba, itt meg el lehet képzelni, kik maradtak.

legio.marseille.jpgMarseille, városközpont, Rue d'Aubagne (Fotó: Michel Setboun)

Ráadásul nincs a városban olyan szórakozóhely vagy diszkó, ahova beengednék a légiósokat (ez egész Dél-Franciaországra jellemző). Ebben mi is ludasak vagyunk, a kollégák részegen művelnek érdekes dolgokat, volt hogy egy ejtőernyőst egy kitépett stop-táblával egy ágyban alva találtak meg a szállón. A verekedés sem ritkaság, nem egy bárnak semmisült már meg így a berendezése. A leglátványosabb dolog a corvée quartier (eredeti jelentése laktanya- vagy körlettakarítás), ez a megtorló akció azután, ha a bevándorlók megvernek egy bajtársat. Ekkor legalább 30 légiós kivonul az adott negyedbe, és végigvernek mindenkit, akit érnek.

Ez már szinte az összes helyőrségi városban lejátszódott legalább egyszer, néhány éve a mieink az apti arabokat verték össze. Guyane-ban (Francia Guyana) ez olyan véresre sikerült, hogy még a magyar TV-híradó is beszámolt róla.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr216545627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonia5 2015.08.30. 10:27:49

Szia Balázs! Segítséget kérnék- 3 éve Saint Christolban lévő (2 Reg) fiamról másfél éve nem tudok semmit. Tudsz segíteni? Köszönöm.

Rico69 2015.09.01. 09:12:17

Szia Balázs
Észak, Észak-nyugat felé (ha jól tájékozódom a gmapon) követed az utat a parabola antennák felé, az addig mind a laktanyához tartozó terület ?Jó nagy, ezt körbefutni van vagy 10 km.

Rico69 2015.09.01. 09:12:57

A ruszkik leszopták volna magukat örömükben, ha annak idején van google maps :)

Balazs_ 2015.09.02. 08:56:58

@Sonia5: Ha valami baja történt volna, arról már értesítettek volna. Ha nem akarja felvenni veled a kapcsolatot, az az ő döntése. Ezt nektek kell egymás közt lerendezni, én nem adok ki infókat a társaimról. Esetleg küldd át a nevét privátban, én meg szólok neki személyesen, hogy keresed.

@Rico69: Igen, az antennákig mind a mienk. Még egy volt reptér is van bent.
Az antennák úgy látszik már kevésbé titkosak, sokáig csak egy fehér folt volt a helyükön a google mapsen.

Rico69 2015.09.03. 14:56:52

@Balazs_:
A mappen most sincs, de a google-s kocsi befényképezte utcaképbe :)
süti beállítások módosítása