Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

28. - „Maffia Bazdmeg” és az angol-magyar háború

2014.07.26. 04:30 Balazs_

Saint Christolban elkezdtünk megismerkedni az itteni magyarokkal is, barátságosan fogadtak minket, kopaszokat. Ez egész eddigi ittlétem alatt jellemző volt a magyarokra, a miénk a legösszetartóbb közösség, a külföldiek csak „Maffia Bazdmeg”-nek hívnak minket.

Meglepően sokan voltak közülük Guyaneban (Francia Guyana – a Szerk.), ez a Légió legkeményebb helyőrsége, igazi vadnyugat: kemény dzsungelkiképzés, állandó hőség, magas páratartalom, olcsó nők és még olcsóbb kokain. Itt volt az a véres corvée quartier, ami miatt a francia liberálisok óriási hisztit csaptak, röpködtek is érte a börtönbüntetések. Persze a nagy emberjogi harcosok a felett szemet hunytak, amit előtte a feketék műveltek ott, és ami joggal verte ki a biztosítékot a légiósoknál.

legio-commando-guyane.jpg

legio.gayana-jungle.jpgIdegenlégiósok Francia Guyanában (Fotó: José Nicolas)

A magyaroktól hallottam, hogy a ’90-es években még angol-magyar háború is volt Guyaneban. Az egész egy bárban kezdődött (hol máshol?), egy magyar és egy angol légiós összeveszett egy nőn, a magyar lecsapta az angolt, erre az valamilyen engedély nélkül tartott fegyverrel lábon lőtte őt. A környéken tartózkodó magyarok erre végigverték a bárban lévő angolokat. A következő hétvégén az angolok már szervezetten jöttek ki, és a kettes-hármasával sétáló magyarokon torolták meg a sérelmeket. Most a magyarokon volt a sor, és ők biztosra mentek: ellepték a várost, és aki a „Do you speak English?” kérdésre igennel válaszolt, már ütötték is.

A helyzet olyan súlyos volt, hogy az ezredparancsnok ezred-sorakozót hívott össze, és felszólította a legmagasabb rangú angol és magyar altisztet, hogy mindenki előtt fogjanak kezet. Persze ezek kézfogás közben összeszólalkoztak, és mindenki előtt egymásnak estek. A konfliktus csak akkor ért véget, amikor a résztvevőknek lejárt a guyanei két évük, és visszatértek az anyaországba. De ott is jaj volt annak az angol újoncnak, aki a háborúban részt vevő magyar altiszt kezei alá került, és ez fordítva is igaz volt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr106545629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odabas 2017.04.20. 14:38:42

Ez egy nagyon örömteli információ volt, köszönöm. A fosmédiában, ahol mindig a külföldi munkavállalást reklámozzák (direkt nem írom ide a nevét), mindig az megy, hogy külföldön a magyarok a legszemetebbek a magyarokkal. Mindig gondoltam, hogy ez is a szokásos magyarellenes marketing része.