Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

34. - CP04: Rohamcsónak szerencsétlenség, sebesültmentés és vaddisznó fogás

2014.07.27. 14:47 Balazs_

A második hét hétfőjén a gyakorlatban is kipróbáltuk a rohamcsónakokat, sajnos ez lett a kiképzés legemlékezetesebb napja: két hajó összeütközött, és az egyik hajócsavar bedarálta a svéd barátom fejét. Amikor a partra hajtottak vele, a csónakban már annyi vér volt, mintha disznót vágtak volna benne. A srácot helikopter vitte egy marseille-i kórházba, ahol megmentették az életét, de csak 9 hónap múlva jött rendbe teljesen.

Az előttünk lévő kiképzéseken is történtek balesetek (volt hogy a teherautóból estek ki emberek, meg volt aki felrobbant), de ebbe már a román szakaszparancsnok belebukott: őt nyugdíjazták, és egy fiatal francia hadnagyot kaptunk a helyére, aki sokkal rendesebb volt. Másnap egész nap robbantottunk plasztikkal, de most nem robbant fel senki.

legio.cp04.04.jpg

legio.cp04.05.jpg

A harmadik hetünket terepen töltöttük egy dél-francia kiképzőtáborban, ekkor volt a legnagyobb a szívatás, de legalább a programok érdekesek voltak. Volt sebesültmentés aknamezőről gyakorlat speciális ruhában, sokat lőttünk, aknákat telepítettünk, és az étel is jó volt.

A sebesültmentési gyakorlaton a bokaficamos horvát játszotta a sebesültet, a végén már nem kellett játszania, mert tényleg az lett: az egyik csapat leejtette a hordágyról, és betört a feje.

 legio.cp04.06.jpg

Amikor a géppuskát tanultuk összerakni, aki nem tudta fejből a súlyát, egy életre megjegyezhette: a 38 kilós fegyverrel a hátán kellett körbe-körbe futnia. Amikor lőttünk, az egyik srác csinált valami bakit, ezért végigkúsztunk a 300 méteres lőtéren, ráadásul az összes tüskés gazon átkúsztattak minket. Amikor a harckocsi aknát telepítettük, a német caporal kitalálta, hogy a dél-afrikai újonc játssza a tankot. Ezt a gyakorló-akna úgy fenéken lőtte, hogy aznap nem tudott ülni.

Egyik éjszaka a caporalok kitalálták, hogy vacsorára kerti parti lesz, vaddisznót fogunk enni. Persze ehhez először fogni kellett vaddisznót, ezért ásattak egy marha nagy gödröt a sziklás terepen a szakasz felével. Ide szerencsére azokat válogatták be, akiket nem szerettek, így míg azok ástak, mi nyugodtan lehettünk a szobánkban. Vaddisznót természetesen nem sikerült fogni…

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr866548765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergo17 2020.11.27. 15:28:40

Szia Balázs,

az érdekelne, hogy így frissen bekerülve az ezredbe még gyenge francia nyelvtudással mennyire vetted könnyen az akadályokat, amikor pl.: robbantani vagy aknát telepíteni kellett?
Abból kiindulva, hogy volt aki említésed szerint felrobbant mennyire figyelnek oda a kiképzők rátok, hogy ne csináljatok kopaszként hülyeséget?
Nem tudom milyen sűrűn fordulnak elő halálos kimenetelű balesetek az ilyen jellegű képzéseken de durva ezt olvasni, hogy valakinek sikerült kinyírnia magát, vagy más hibája is közrejátszhatott?

Balazs_ 2020.11.28. 13:59:22

@Gergo17: így kétszer olyan nehéz volt, mert volt egyrészt maga a tananyag, másrészt a felét nagyon nem is értetted. Viszont aki odateszi magát, az idegenként is érhet el jó eredményt, nekem is sikerült összehoznom a 6. helyet.
A kiképzők odafigyelnek, nekik is érdekük, hogy utána ne vegyék elő őket a balesetek miatt. Ennek ellenére ez mindig benne van a pakliban, ez egy ilyen szakma.
süti beállítások módosítása