Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

36. - Zsidó „coming out” után „Arbeit macht frei!”

2014.07.27. 15:10 Balazs_

A negyedik hetünk volt a legnyugodtabb, ekkor tanultuk meg az aknakeresés alapjait, és a különböző muníciók és csatatéri hulladék felismerését. Ez az egy hét kiképzés volt a kiképzésben, pénteken tettünk belőle vizsgát. 20-ból 19 pontot értem el, ezzel holtversenyben én lettem a szakasz legjobbja.

legio.cp04.13.jpg

Ezen a héten volt, hogy az egyik román őrmester megunta, hogy az órákon mindenki elalszik, viszont takarodó után sokan az alvás helyett a számítógépet veszik elő, ezért betiltotta a gépezést, és ezt nyomatékosítandó néhány laptopot végigrugdosott a folyosón. A szobánkban a legérzékenyebben ez az ukrán-zsidót érintette, aki éjszakánként szinte le se hunyta a szemét. A gyerek katonaként egy nulla volt, a szekrénye meg mindig úgy nézett ki, mintha épp abban a pillanatban robbant volna benne gránát. Nála láttam egyedül csokipapírt a kepin.

Én is ott voltam, amikor megcsinálta a „coming outját”, és bevallotta, hogy ő bizony zsidó, és szívből gyűlöli a németeket. A nap végére már a német caporal is tudott a dologról, nem is hagyta megtorlatlanul. Ezt ráadásul eljátszotta már Castelben is: ott is volt német kiképzője, ott is elmondta a szövegét, aztán meg csodálkozott, hogy miért küldik mindig „Arbeit macht frei!” szöveggel a WC-t pucolni.

Az ötödik héten voltak a tesztek. Szerdán hat írásbeli tesztünk volt a különböző témakörökből, mindegyikre 30 percet adtak. Éjszakára megint volt program, kiparancsoltak minket a tanteremből, és már indult is a futás, vagy 6 kilométer, mindez korom sötétben. Hátulról világított nekünk egy jeep fényszórója, de ebből mi, elől futók nem láttunk semmit. Volt hogy úgy vettem csak észre a kanyart, hogy az előttem futó nyílegyenesen belezuhant az árokba.

A futás végén rájöttünk, hogy nem kellett volna elől futni, mert amíg az utolsó be nem ért, mi nyomtuk a fekvőket. Utána még végig kellett mennünk az akadálypályán, majd végre mehettünk tusolni és aludni.

legio.cp04.11.jpgAknatelepítés

Csütörtökön voltak a gyakorlati tesztek, ezt párban végeztük, szerencsémre a mongol páromnak volt érzéke a technikai dolgokhoz, így jó csapatot alkottunk. Még aznap este átköltöztünk leendő századunk, az 1. harci század épületébe.

Péntek délelőtt volt a záróünnepély és az eredményhirdetés: a 44-ből ketten buktak meg (a koreai meg egy kínai), én a 6. lettem. Franciául nem beszélőből csak kettő előzött meg.

legio.cp04.12.jpgMagyarok

Végre 7 hónap után befejeződött a teljes légiós alapkiképzésem, és egy harci század tagja lehettem.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr226548813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NincstelenWalter 2020.01.24. 07:22:51

Bravo, ez nem volt egyszeru. :)
süti beállítások módosítása