Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

39. - Városi harc kiképzés a sírós slaborokkal

2014.07.27. 20:26 Balazs_

Az ötödik nap ugyanaz folytatódott Hammelsburgban, mint az azt megelőzőn, de a francia regulárisokkal együtt.

 

Regulárisok: nem légiós francia szerződéses katonák. Általában csak slaboroknak hívjuk őket, de ezt nagyon utálják.

Az egyik slabor a kötél-létrán mászott be egy emeleti ablakon, majd amint elérte az ablakpárkányt, úgy döntött, hogy arról húzza fel magát. Viszont erő ehhez nem maradt benne, így magatehetetlenül lógott az 5 méteres mélység felett, és végül elsírta magát. Több oka lett volna sírni annak a kollégájának, aki alulról a létrát tartotta fekve, mert pont ráesett volna. Végül az őrmestere húzta be őt fentről, mi meg alig tudtuk visszatartani a röhögésünket.

legio-nemet3.jpgA feladat csak a slabort tréfálta meg...

Egy ilyen jelenet elképzelhetetlen lett volna nálunk, és az is, hogy ezt büntetés nélkül megússzuk. Egészen éjfélig folytattuk a gyakorlást, a sötétben katonai éjjellátóval.

A következő nap már szakasz szinten foglaltunk el nagy épületegyütteseket és háztömböket, szintén éjfélig. A hetedik nap laza volt, reggel harcoltunk, délután elmentünk vásárolni egy katonai boltba.

A nyolcadik nap szintén harcoltunk reggeltől éjfélig, másnap reggel lövészet volt a FAMAS-szal és AT4 tankelhárító rakétavetővel. Délután volt a záró hadgyakorlat, amikor mind a három század egyszerre támadta a falut, 5 óra alatt el is foglaltuk. Ekkorra már nagyjából belejöttem én is a dologba, nem lógtam ki a sorból. Másnap csapatverseny volt raj szinten: először a belső akadálypálya egyes részein kellett végigmenni, majd FAMAS-t szétszedni-összerakni a sötétben, utána futottunk néhány kilométert, végül egy lőszeres ládát cipelve végigmentünk a Bundeswehr akadálypályáján. Második helyen végeztünk, mert a slaborok direkt a versenyre összeállítottak egy rajt a legjobbakból, és velük nem is bírtunk el.

Este kimentünk a városkába, de a szakaszt egyben tartották, nehogy szabadjára engedve valami botrányt okozzunk. Én lettem a tolmács, ami érdekes volt, mert franciául még nem, németül már nem beszéltem. Szerencsére csak egy étteremben kellett rendelnem, meg az étlapot lefordítanom, azzal még elboldogultam.

legio-nemet4.jpgVárosi harc gyakorlat Hammelsburgban

A következő nap a terepen és a lövészárkokban gyakoroltunk, a rákövetkezőn meg lőttünk FAMAS-szal és AT4-gyel. Az utolsó napunkra még jutott némi harcászat, majd öt órát pucoltuk a FAMAS-t, de ez már rá is fért, nagyon mocskos volt szerencsétlen. Kitakarítottuk az épületet is, majd a bejárt útvonalon buszoztunk haza.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr526549577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása