Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

  • Ancsi Messenger: @Dobri: a köszönet neked szólt, nem magamnak . (2019.06.17. 15:52) 134. - A búcsú
  • kvadrillio: ...HÁÁÁÁÁT...MEGÚSZTAD ! :) (2019.01.23. 13:01) 125. - Skorpiók és pokolgépek
  • Dobri: www.facebook.com/100013433679118/videos/591346177989833/ '89-es riportfilm a légióról. (2019.01.17. 21:39) 133. - Díszszemle a Champs-Élysées-n
  • hummingbird025: Sziasztok! Ha bárki tud hiteles információkat adni nekem légióval kapcsolatos néhány kérdésre, ak... (2019.01.17. 17:01) 2. rész - Felvételi
  • Márk0317: @Dobri: Igen, ez még azóta sem változott, most is ezt a 0-20 pontig tartó rendszer van. Habár,... (2018.12.07. 14:57) 132. - Hétköznapi terrorizmus

42. - Egy magyar bajtárs halála és a zsidóverő érkezése

2014.07.28. 05:22 Balazs_

Amikor visszaértünk a laktanyánkba, akkor fogadott a hír, hogy a század egyik magyar légiósa, amíg otthon volt szabadságon, meghalt autóbalesetben. A srác az egyik legjobb barátom volt, többször gyúrtunk és bokszoltunk együtt. A felettesei nem rajongtak érte, de a bajtársai szerették, egy kemény és jószívű magyar gyerek volt. Ő is tagja volt a Trianon cukrászdába berontó csapatnak. Én fordítottam le a gyászlevelet az apjának.

A halála napját a szobatársa is megjegyezte egy életre. Amikor megtudták a hírt, a század parancsnoka, a helyettese, a század-adjutáns és négy katonai rendőr bementek a szobájába, hogy összegyűjtsék a holmiját. Az ajtó zárva volt, de kinyitották a pótkulccsal. A szobában találták a francia szobatársat letolt gatyával, az egyik kezében a telefonjával (pornó ment rajta), a másikban a farkával. Épp akció közben lepte meg őt a teljes tisztikar. Több katonai rendőr kirohant a folyosóra, és eldőlt a röhögéstől. A francia még az ezred-parancsnoknál is volt kihallgatáson, végül két hét fogdát kapott a szolgálati rend megsértése miatt (ugyanis szolgálati időben kapták el). Utána hetekig ő volt a téma még a tiszti étkezében is.

Ekkor raktak át a szakaszunkba a 3. századból egy öregebb román srácot, akivel gyorsan összehaverkodtam. Erdélyből jött, szerette a magyarokat, a barátnője is magyar volt, emellett jó katona és sportoló is volt. A századával ment volna Djiboutiba, csak az utolsó hétvégi kimenőjén a szerb haverjával egy marseillei bárban összeverekedtek két zsidóval, és kegyetlenül elverték őket. Az egyik zsidó kést rántott, de az is benne kötött ki. Ez még nem is lett volna baj, de a szerb a helyszínen felejtette a katonai igazolványát, a rendőrség meg előállította őket. Így ők Djibouti helyett nálunk várták a tárgyalásukat, a vád már „antiszemita indíttatású súlyos testi sértés” volt. Szerencsére végül az ügyvédeik kimosták őket, de vagy fél évig tartott a meghurcoltatásuk.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr596550533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.