Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

49. - Menetgyakorlat, fókabőr és igluépítés

2014.07.31. 16:20 Balazs_

A második héten már megkezdődtek a komolyabb menetgyakorlatok is a síoktatás mellett. Hétfőn rögtön egy 900 méterrel feljebb lévő hegycsúcsra síeltünk fel a fókabőrrel, majd lesiklottunk róla.

legio.bsm7.jpgFent a felhők közt

Kedden lánctalpas hegyi járművel vontattak fel minket a hegyre, majd megtanultunk rögtönzött menedéket meg hókunyhót (iglut) építeni.

legio.bsm8.jpgLánctalpassal fel a hegyre

Szerdán kezdődött életem egyik legkeményebb, két napos menetgyakorlata. Szerda délelőtt végig síeltünk, aztán délben elkezdtük hármas csoportokban a hókunyhóinkat építeni, majd berendezkedtünk bennük. Ezekben töltöttük az éjszakát, bent kellemes, 0 fok körüli hőmérséklet volt, de az egy órás éjszakai őrségünk alatt a szabadban lehetett vagy -15.

legio.bsm9.jpgAz iglu belsejében

Csütörtök reggel tábort bontottunk, leromboltuk az iglukat, majd felsíeltünk a 2900 méteres hegycsúcsra. Elkészítettük a századfotókat, majd lesiklottunk a hegyről. Itt még a legjobb síelők is sokat estek, nekem folyamatos esés-kelésből állt az egész lesiklás, a végére már nagyon elegem volt.

legio.bsm10.jpgPihenő

Szombaton volt a BSM-teszt útvonalának a bejárása, de az utolsó szakaszon már nem tudtunk végigmenni a lavinaveszély miatt. Délután síeltünk a sípályán, most fordult velem elő először, hogy élvezetet okozott a síelés. Már a legnehezebb pályán is le tudtam jönni szinte esés nélkül, a tíz nappal ezelőtti teljesítményemhez képest belejöttem a dologba.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr466562709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.