Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

  • Ancsi Messenger: @Dobri: a köszönet neked szólt, nem magamnak . (2019.06.17. 15:52) 134. - A búcsú
  • kvadrillio: ...HÁÁÁÁÁT...MEGÚSZTAD ! :) (2019.01.23. 13:01) 125. - Skorpiók és pokolgépek
  • Dobri: www.facebook.com/100013433679118/videos/591346177989833/ '89-es riportfilm a légióról. (2019.01.17. 21:39) 133. - Díszszemle a Champs-Élysées-n
  • hummingbird025: Sziasztok! Ha bárki tud hiteles információkat adni nekem légióval kapcsolatos néhány kérdésre, ak... (2019.01.17. 17:01) 2. rész - Felvételi
  • Márk0317: @Dobri: Igen, ez még azóta sem változott, most is ezt a 0-20 pontig tartó rendszer van. Habár,... (2018.12.07. 14:57) 132. - Hétköznapi terrorizmus

54. - Botrányok, szívatások és búcsú a Cheftől

2014.08.04. 03:37 Balazs_

A következő hetek szolgálattal, szabadsággal, majd Cameronera való felkészüléssel teltek. A Chef, aki Valloireban a síoktatónk volt, ekkor ment el 15 év szolgálattal nyugdíjba. Egy igazi légióssal lettünk kevesebben.

Előtte azért még megcsinálta az utolsó balhéját. Ő volt az egyik hétvégén az őrség parancsnoka, és egy nagyszájú francia is be volt alá osztva. Ezzel már az őrség első perceiben összeszólalkozott, majd fegyelmezésként eltörte az orrát. A francia tovább pofázott, erre kiállította 14 órán keresztül őrködni vigyázzállásban. Ezt rendszeresen ellenőrizte, és ha nem állt vigyázban, már ütötte is. A gyerek az őrség elteltével rohant haza, bement a kórházba látleletet felvetetni, de olyan állapotban volt, hogy csak két nap múlva engedték ki onnan. Civilben feljelentést tett, majd az anyjával jött vissza a laktanyába, az meg már a bejáratnál elkezdte felelősségre vonni a katonai rendőröket, hogy merték bántani az ő kicsi fiát. Azok megmondták neki, hogy ez itt a Légió, nem egy papnevelde, és elhajtották mind a kettőt. Végül a feljelentésből nem lett semmi, a gyerek meg két hét múlva dezertált. Belátta, hogy így jár a legjobban.

Szakaszunkban is zajlott az élet, az elefántcsontpartinak olyan szaga volt, hogy a horvát sergent nem bírt vele egy légtérben megmaradni, azonnal el is zavarta tusolni. A délutáni sorakozón ezt le is ellenőrizte: kihívta őt az alakulótér közepére, és az egész század előtt megszaglászta. Utána mehetett egész délután a WC-t sikálni, mert ő még attól sem lesz büdösebb. A sergent külön ragaszkodott hozzá, hogy védőszemüveget is vegyen fel, arra az esetre, ha merülnie kéne takarítás közben. A feketének elég is volt ennyi megalázás, a szabadságról már nem jött vissza. Nem ejtettünk érte könnyeket.

Volt egy kínaink is, aki felmentettként került a szakaszhoz egy balesete miatt, és fél év után most járt volna le a felmentése. Erre ő elment az orvoshoz egy igazolást kérni, hogy neki továbbra is pihenésre van szüksége a legyengültség miatt. Ekkora pofátlansággal még az orvos sem találkozott, rögtön fel is hívta a századosunkat. A kínai aznap délelőtt rohamsisakban és hátizsákban, arcán álcafestékkel vasalt a folyosón, aztán mehetett karbantartani a WC-nket a fogkeféjével (az egyik caporal rögtön ezután fogat is akart vele mosatni, de ez sajnos elmaradt). Ez is megpróbálta kijátszani a rasszista-kártyát, de ennek itt nincs nagy sikere, így végül ő kapott egy hét fogdát a „gyógykezelési szabályok megszegése” miatt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr666571649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2014.08.11. 10:06:20

A dezertálásnak mi a következménye? A rendőrséggel köröztetik vagy nemigen foglalkoznak vele?