Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

  • Ancsi Messenger: @Dobri: a köszönet neked szólt, nem magamnak . (2019.06.17. 15:52) 134. - A búcsú
  • kvadrillio: ...HÁÁÁÁÁT...MEGÚSZTAD ! :) (2019.01.23. 13:01) 125. - Skorpiók és pokolgépek
  • Dobri: www.facebook.com/100013433679118/videos/591346177989833/ '89-es riportfilm a légióról. (2019.01.17. 21:39) 133. - Díszszemle a Champs-Élysées-n
  • hummingbird025: Sziasztok! Ha bárki tud hiteles információkat adni nekem légióval kapcsolatos néhány kérdésre, ak... (2019.01.17. 17:01) 2. rész - Felvételi
  • Márk0317: @Dobri: Igen, ez még azóta sem változott, most is ezt a 0-20 pontig tartó rendszer van. Habár,... (2018.12.07. 14:57) 132. - Hétköznapi terrorizmus

55. - Djibouti helyett áthelyezés a 3. századba

2014.08.04. 03:49 Balazs_

Cameronet megelőző héten voltak a hagyományos századok közti sportversenyek. Hétfőn egy homokzsákokból és gerendákból álló harcállást kellett 100 méterre áthelyezni egy tízfős csapatban a többi századdal versenyezve, engem is beválogattak. Másodikok lettünk.

Kedd éjszaka 30 kilométert meneteltünk a környező hegyekben, majd reggel 14-ünket kihallgatásra hívtak a századparancsnokhoz, aki elmondta, hogy áthelyeznek minket a 3. századhoz, és velük készülünk fel Afganisztánra. Ez kitüntetésnek számított, és Afganisztán volt a legfőbb vágyam (és a Légió legkomolyabb, legjobban fizető és legnagyobb presztízsű missziója), mégis felemásak voltak az érzéseim. Régi századommal biztosan mentem volna Djiboutiba, itt viszont meg kellett küzdenem a helyért olyanokkal, akiknek fél-egy évvel több szolgálatuk volt, mint nekem. Egy teljesen ismeretlen századba kerültem, ahol én lettem a legfiatalabb.

Djibouti most nyugodt helynek számít, csak a szomszédos Szomáliában vannak harcok. A stratégiailag fontos helyen fekvő kis állam erős francia befolyás alatt áll, még ha névleg független is. Hogy ez így is maradjon, szükség van a francia csapatok, köztük a Légió jelenlétére, meg persze az állandó háborús tűzfészeknek számító szomszédok féken tartására. A hely még híres az állandó hőségről, a kemény kommandós kiképzésről a nyílt tengeri és hegyi akadálypályával, a vadkeleti állapotokról, és a sok balhéról.

legio.djibouti.terkep.jpgDjibouti és zászlaja

Itt az egyik legnagyobb az egy főre eső nemi betegségek aránya, ugyanis a nők szinte mindegyike fő- vagy másodállásban a testével keresi a pénzt. Ráadásul nevetségesen alacsony összegekért, van akit két doboz konzervért meg lehet kapni (mármint annak, akinek van gusztusa a helyiekhez).

legio.djibouti.utcakep.jpgUtcakép Djibouti városból (Kép: traveladventures.org)

Jelenlegi századom egy időben ki volt tiltva Djiboutiból, ugyanis volt benne három nagyon jókötésű magyar légiós, akik összesen 17 djibouti rendőrt vertek össze egy éjszaka alatt (igaz nem egyszerre, a rendőrök négyes csoportokban érkeztek). Ezzel olyan hírnévre tettek szert, hogy még más ezredek tagjai is bejártak hozzájuk a fogdára gratulálni.

legio.djibouti.jpgRégen sem bántak kesztyűs kézzel a feketékkel

Volt egy orosz gyerek, aki úgy zárta rövidre a vitát két prostival, hogy mindkettőt kihajította az ablakon a 3. emeletről, majd rövidesen a segítségükre érkező futtatójuk is repült utánuk. A fogda utáni következő kimenőjén megint hallatott magáról, egy taxi ablakait törte be. A taxis fejével. Egy észt a kimenőin rabszolgát tartott. Napi 2 Euróért egy fekete követte őt mindenhová, kinyitotta előtte az ajtót, és vitte utána a kepijét.

A légiós kantinban még mindig gyűjtemény van a francia tengerészek (hagyományos ellenségeink) sapkabojtjaiból.

legio.marines.egyenruha.jpgFrancia tengerész díszegyenruhában, sapkáján a bojttal

A 90-es évekig ez díszítette a kimenő-egyenruhájukat, és ha egy légiós a városban összevert egy tengerészt, akkor levágta a sapkájáról a bojtot, és elhozta trófeának.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr916571651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2014.08.11. 10:11:08

Ha a fekete kapott pénzt, akkor nem rabszolga volt hanem inas.