Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

58. - Századparancsnok váltás és egy hét a FOB-ban

2014.08.04. 22:07 Balazs_

Az ezredünkbe visszaérkezve részt vettünk egy alap egészségügyi kiképzésen, és a következő terepünkre készültünk. Volt egy lövészet teszt is, a szakasz egyik legjobb eredményét lőttem.

legio.ejjellato.jpg

És elérkezett az a pillanat, amire szinte mindenki várt, a századparancsnok váltás. A századosunk leszolgálta nálunk a két évét, és a helyettese lépett a helyére. Az ezred egyik legjobb tisztje volt, aki mindig az érdekeinket nézte, mentes volt a tiszti gőgtől, közvetlen és barátságos volt velünk. Látszott, hogy nem a tiszti iskolából érkezett közénk, hanem alulról kezdte ő is.

A következő néhány hetet egy déli kiképzőbázison töltöttük. A hőmérséklet 30 fok felett volt folyamatosan, de a VAB belsejében lehetett vagy 50 fok is. Kivéve az első két napot, amikor szakadt az eső, a környező folyók megáradtak, elöntöttek néhány falut, voltak halottak is. Úgy volt, hogy minket is visznek menteni, de ezt végül lefújták.

legio.ied.jpgIED (házi készítésű pokolgép) bemutatása

Itt vettük fel az afganisztáni felszerelésünk első részletét is. Nagyon sok hasznos holmit kaptunk pár hónap alatt, több ezer Euró összértékben. Az utolsó hetet egy direkt a kiképzésre felépített FOB-ban (egy afganisztáni előretolt bázis hasonmásában) töltöttük.

legio.fob.jpg

A „tálibok” minden éjszaka megtámadták a bázist, de szerencsére mindig megvárták a foci-VB esti meccsének végét, így azt nyugodtan meg tudtuk nézni.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr666574051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása