Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

59. - BAM újoncokkal és kínai fenyítéssel

2014.08.05. 17:19 Balazs_

Két hét múlva mentünk a BAM-ra, az éves hegyi kiképzésünkre a Magas-Alpokba. Jött velünk egy szakasznyi újonc is, akiknek ez volt az első hegyi kiképzésük. Nekem már a második, így a jelvényem megvolt, és nem kellett részt vennem a technikai teszteken. Az első hetünk úgy telt, mint tavaly, hegyi menetelésekkel és sziklamászással.

legio.alpok.jegmezo.jpg

 

Az egyetlen változatosságot egy újonc kínai szolgáltatta, aki egy fekvőzésnél 20 után felállt, mondván, hogy ő fáradt. Erre pihenőidőben kiküldték kövekből piramist építeni az udvarra, de fél óra múlva visszasunnyogott a szobájába aludni. Ekkora pofátlanság már komolyabb fegyelmezést követelt, három caporal el is kapta este, le akarták vinni az udvarra. Az egyik fegyelmező eszközként egy vasrudat is vitt magával. A kínai persze nem akarta annyira a dolgot, kapaszkodott is a fűtőtestbe, és visított, mint a sakál. Erre előjött a századparancsnok-helyettes, és visszaküldött mindenkit a szobájába. Az egyik caporal viszont út közben gyorsan behúzta a kínait a mosdóba, és a falon lévő vérfoltok arról tanúskodtak, hogy mégis volt egy kis fenyítés.

Ekkor robbant bombaként a hír nálunk, hogy a század egyik volt brazil őrmesterét buzuláson kapták Castelben. A leendő őrmesterek kiképzésére küldték őt oda, az egyik tanítványával, egy lengyel caporallal lepték meg akció közben. A lengyel azonnal dezertált (a honfitársai már keresték, meg akarták rajta torolni a rájuk hozott szégyent), de a brazilt csak kirúgták Castelből, és visszaküldték hozzánk (szerencsére nem a mi századunkba). A homoszexuálisokat nem szeretik a Légióban, meg általában más hadseregekben sem, és igyekeznek is tőlük megszabadulni. Egy őrmesternek viszont nem bonthatták fel a már élő szerződését, így azt leszolgálhatta.

Azzal a két orosz újonccal nem voltak ilyen elnézőek, akiket érkezésem előtt egy évvel kaptak el a casteli zuhanyzóban. Meztelenül kivitték őket az alakulótérre, sorakozót hívtak össze, és mindenkinek megmutatták a bűnösöket. Az éjszakát vigyázzállásban a szakaszparancsnok irodája előtt töltötték, a reggeli kihallgatáson már kérték is a civilt, más választásuk gyakorlatilag nem volt. A horvát őrmesterem Elefántcsontparton lepett meg két reguláris franciát hasonló tevékenységközben, azok hiába magyarázták, hogy ez csak bajtársiasság, aznap este már kézről-kézre jártak a fotóik.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr616575737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blacklord 2014.08.14. 18:27:05

Mi a különbség a "civil kérés" és a "dezertálás" között? Ez nem igazán derül ki. Van valami kölcsönös egyetértésben szerződésfelbontás, ez a civil kérés?

Balazs_ 2014.08.14. 21:34:02

Az első 6 hónapban jogod van felbontani a szerződést, és kilépni, ez a civil kérés.

AnitaHl 2021.01.02. 01:22:46

Eleve így léptek be, vagy a körülmények hatására kezdenek el buzulni?

Balazs_ 2021.01.04. 02:45:12

@AnitaHl: Nem tudom, ilyen mélységekben nem kérdezik ki őket a dologról. De valószínűleg már civilként is hajlamosak voltak rá.

AnitaHl 2021.01.11. 02:01:15

Értem, akkor ott ezek szerint nem dívik, ami már az USA-ban elterjedt, hogy teljes lmbtq-baráttá teszik a hadsereget

Balazs_ 2021.01.13. 02:57:10

@AnitaHl: Papíron nincs diszkrimináció, de a gyakorlatban a sereg minden, csak nem homoszexuális-barát. És ez minden szintjére érvényes. Mindenki jobban jár, ha ide nem jönnek.
süti beállítások módosítása