Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

64. - Afganisztán: Egy kupleráj Közép-Ázsia kellős közepén

2014.08.07. 14:08 Balazs_

Afganisztán egy kb. Franciaország nagyságú ország Közép-Ázsia kellős közepén. Lakossága kb. 30 millió, ennek 40%-a pastu (ők a rosszfiúk), a maradék különböző nemzetiségekhez tartozik, akikben csak az a közös, hogy a dari (kb. mint a perzsa) nyelvet beszélik.

MapAfg.jpg

Az ország nagy része 2001-ig a tálibok uralma alatt állt, őket döntötték meg az amerikaiak, és egy hozzájuk hű kormányt raktak az élére. Azóta is ott vannak egy rakás más ország, köztük Franciaország hadseregének a társaságában. Ellenfelünket egyszerűen csak „táliboknak” hívtuk, de a helyzet ennél összetettebb, vannak köztük más ellenálló csoportok, pakisztáni meg arab önkéntesek, helyi hadurak és drogbárók is.

afganistan-flag.gif

Afganisztán zászlaja

Az ország belső helyzete egy katasztrófa: az egyetlen piacképes terméke az ópium, az állami bevételek 90%-át a külföldi segélyek adják, óriási a korrupció, egyes területek nincsenek is a kormány irányítása alatt, az életszínvonal és a közbiztonság a béka feneke alatt van. Az afgán hadsereg nélkülünk tehetetlen, a rendőrség gyáva és korrupt, a milícia egy része meg másodállásban a tálibok oldalán harcol.

opium-poppies-afghanistan.jpgAfgán az ópiumültetvényen

Ebbe a kuplerájba érkeztünk mi meg, az egyik nagy amerikai légi bázison szállt le a gépünk. Az első néhány napon felvettük a fegyvereket és felszereléseinket, némi oktatás volt, meg élveztük az amerikai menzát, ahol sült húsoktól a fagyiig hegyekben állt minden, korlátlan fogyasztási lehetőséggel. Ilyen az, ha nem a kínaiak főznek.

legio.repulo1.jpgAfgán hegyek a repülőből

legio.repulo2.jpgAfgán falu a repülőből

legio.bazis1.jpgAmerikai gép a bázison

legio.bazis2.jpgA repülőtér épülete

legio.bazis3.jpgKatonai szállítógépek

Volt némi elméleti felkészítés is, meg azt is a lelkünkre kötötték, hogy az amcsi katonalányokat még csak ne is nézzük, mert náluk már az is szexuális zaklatásnak számít. Ehhez képest már rögtön az első nap láttunk egy amcsi katonát egy katonalánnyal, akik a menza kellős közepén nyalták-falták egymást. Úgy látszik, csak nézni tilos őket…

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr836581481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberlord 2014.08.07. 16:07:26

Elég jól összehoztad! Szép oldal, Like-oltam. ;)

csi szi 2014.08.07. 22:33:14

A reptér a felirat alapján Dusanbe, ami Tadzsikisztán fővárosa.

Balazs_ 2014.08.08. 20:51:39

@csi szi:

Igen, az első éjszakát ott töltöttük.
süti beállítások módosítása