Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

  • Ancsi Messenger: @Dobri: a köszönet neked szólt, nem magamnak . (2019.06.17. 15:52) 134. - A búcsú
  • kvadrillio: ...HÁÁÁÁÁT...MEGÚSZTAD ! :) (2019.01.23. 13:01) 125. - Skorpiók és pokolgépek
  • Dobri: www.facebook.com/100013433679118/videos/591346177989833/ '89-es riportfilm a légióról. (2019.01.17. 21:39) 133. - Díszszemle a Champs-Élysées-n
  • hummingbird025: Sziasztok! Ha bárki tud hiteles információkat adni nekem légióval kapcsolatos néhány kérdésre, ak... (2019.01.17. 17:01) 2. rész - Felvételi
  • Márk0317: @Dobri: Igen, ez még azóta sem változott, most is ezt a 0-20 pontig tartó rendszer van. Habár,... (2018.12.07. 14:57) 132. - Hétköznapi terrorizmus

70. - Hadművelet a hidegben és 11 napos „nyaralás” a tengerészgyalogságnál

2014.08.12. 18:49 Balazs_

A hadművelet harmadik napján is a házban maradtunk készenlétet adva, de nem kellett kimennünk, a tálibok a faluban már nem mertek mutatkozni. A negyedik nap visszavittek minket a bázisra, ez volt a szakaszunk pihenőnapja.

legio-hadmuvelet2-1.jpgAfgán szobabelső

legio-hadmuvelet2-2.jpg„A légiósok már a spájzban vannak!”

legio-hadmuvelet2-3.jpgIdeiglenes otthonunk

legio-hadmuvelet2-4.jpgHálószoba

legio-hadmuvelet2-5-jav.jpgŐrszem a ház tetején

legio-hadmuvelet2-6.jpgA lőállásban várakozva

legio-bazis1.jpgHoldbéli tájon

legio-bazis2.jpgŐrtorony a bázison

Másnap újból éjszaka hatoltunk be, feltörtük az ajtókat a kijelölt házakban, és védelmi állást foglaltunk el bennük. A tálibok beszivárgását kellett volna megakadályozni, de felénk egyik sem akart szivárogni, így nyugodtan telt a napunk. Gondunk csak a hideggel volt, mert ekkor már nyoma sem volt a korábbi őszies időjárásnak, éjszaka -10 fok alatt volt a hőmérséklet.

Este számunkra is véget ért a hadművelet, visszatértünk a bázisra. Nekem még maradt izgalom, mert a sötétben az egyik lábammal beleléptem a vizesárokba, a Famaszom csöve viszont fennakadt a kis fahídon, így a puskatus marha nagy erővel az arcomba vágódott. Ha néhány centivel arrébb talál el, eltöri az orromat, így viszont megúsztam egy kisebb sebbel.

Három nap pihenő után elindultunk a tartomány déli részén lévő bázisba, ahol főleg a francia tengerészgyalogság (hagyományos ellenségeink) állomásoztak, de most szinte mind kint volt közülük egy hadműveleten, így mi őriztük a bázist, és adtuk a készenlétet. Utunk a fővároson, Kabulon keresztül vezetett, itt a civilek sokkal barátságosabbak voltak, mint vidéken, és állandóan integettek nekünk. Nem is csoda, marha sokat szenvedtek a táliboktól, és a városi embereknek valahogy nem jön be egy olyan rendszer, ahol még a kazettás magnó, a borotválkozás és a foci is tilos.

A bázison összesen 11 napot töltöttünk, ez olyan volt, mint valami nyaralás. Nem riadóztattak minket, nem ért semmilyen támadás, egész nap csak edzettünk, meg néha bokszoltunk.

Egyszer láttam az egyik tengerész raj reggeli sportját, nem bírtam végignézni röhögés nélkül. A futás után 4-et kellett volna húzódzkodniuk fejenként, de ez csak az emberek felének ment. A csúcs egy dagadt katonájuk volt, akinek még az egy is lehetetlen volt, két társa tuszkolta végül fel alulról.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr286598657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.