Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

71. - Sarkozy prioritásai és két debil újságíró

2014.08.14. 00:14 Balazs_

A hadműveletük alatt a tengerészek egy halottat vesztettek pokolgéptől, majd leállították az egészet és visszatértek a bázisra, mert úgy nézett ki, hogy az egy éve elfogott két francia újságíró átadásáról meg tudnak egyezni a franciák a tálibokkal, és nem akarták ezzel veszélyeztetni a tárgyalásokat. Sarkozynek a külpolitikai siker fontosabb volt, mint a mi katonai érdekeink, de végül az egész tárgyalásuk kudarcba fulladt.

legio-ket-kreten2.jpgMédiakampány a molinón:„Szabadságot a túszoknak!”
(Fotó: France24)

A két észlény egyébként tudósítani ment Afganisztánba, de nem fogadták el a hadsereg védelmét. A nagyon civil agyukkal azt hitték, hogy ha afgán ruhát vesznek fel, azzal már be is olvadnak az őslakosok közé. Aztán beszálltak egy kabuli taxiba, de a megadott úti cél helyett a taxis egyenest a tálibokhoz vitte őket, azok meg interjú helyett inkább váltságdíjat akartak. Az otthoni kollégák rögtön mártírt csináltak a két túszból, a híradók szinte többet foglalkoztak velük, mint velünk, így érthető volt Sarkozy buzgalma is az ügy iránt.

legio-ket-kreten1.jpgMég a diadalívre is őket vetítették (Fotó: RFI)

Az utolsó előtti napon sportverseny volt a századok között, mi vendégek is kiállítottunk egy csapatot, amelyben hat légiós és két reguláris hegyivadász volt. Hét percen keresztül négyen (köztük én is) fekve nyomtunk 60 kilóval felváltva, közben a másik négy váltóban futott, a végén összesítették az eredményeket. Mi nyertünk, hazai pályán győztük le a tengerészek négy csapatát és a csendőröket is, néhány tisztjük majdnem felrobbant a dühtől. Másnap indultunk vissza a mi bázisunkra, véget ért a nyaralás.

Itt tudtam meg, hogy egy másik légiós szakaszból a mongol srác mellett RPG robbant, kapott néhány repeszt az arcába és a tüdejébe, így őt visszaszállították Franciaországba.

Más összetűzés nem nagyon volt a tálibokkal, a nyílt összecsapásokról átálltak a pokolgépek telepítésére. Télen amúgy is ez a szokásuk, meg a veszteségeik is közrejátszhattak benne.

legio-csoportkep.jpgLégiósok vendégségben

legio-heliko1.jpgFelszállásra készülődvén

legio-heliko2.jpgHeliko a magasban

Néhány reguláris sebesült így is volt, de ehhez a szakállasoknak nem volt sok közük: volt aki legurult a hegyről, egyet megcsípett a skorpió, egy másikat a bajtársa lőtt lábon, meg volt aki két saját ujját lőtte el a géppuska karbantartása közben.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr596602047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Ickenham 2014.08.14. 19:54:51

A két "hülye" újságíró legalább nem pénzért lövöldözni ment Afganisztánba... Persze nem is olyan kemények, mint a légiósok, akiken kívül minden más hadsereg béna, hülye, nyafogós kislányokból áll. Szánalmas, nevetséges.

2014.08.15. 00:16:17

@Lord Ickenham: Te valami ótvaros buzi liberó lehetsz. Miattatok olyan szar hely a világ. Szerintem gondolkozz el az öngyilkosságon.

Pötty1 2014.08.15. 14:11:37

Csak tudnám, az az ember, aki láthatóan zsigerből gyűlöli a légiósokat, mi a frászért olvas légióról szóló blogot... Pláne mi a f@szért szól hozzá. Én utálom a balettot, de még egy balettal foglalkozó oldalt se néztem meg, nemhogy fikáztam volna. Vagy téged kényszerítenek hogy ezt olvasd? Ha igen, bólints hármat...

Lord Ickenham 2014.08.15. 15:13:50

@Pötty1: Azért olvasom, mert érdekelt. Tudod, én megpróbálom megismerni a dolgokat, mielőtt véleményezem. Hány balettot láttál, hogy már elmondhatod, hogy utálod. Én viszont elolvastam ezt, és nem tetszik az a nagyképűség, lenézés, ahogy a szerző másokról ír. Ez a "mivagyunk a legkeményebbek, húú", mindenki más hülye. Egyébkébt az újságírók sem voltak olyan hülyék, ahogy leírta. Nem pontosan úgy estek fogságba. Olvassatok utána! A vélemény meg szabad. Én semmilyen csúnya, ordenáré dolgot nem írtam, ergo nem trollkodtam. Nyugodtan elküldhettek az anyámba, nem igazán érdekel, jót mulatok rajta. A stílus maga az ember. Ráadásul ez egy francia (nem légiós) szállóige. Üdv.

Pötty1 2014.08.15. 16:00:59

Sajnos láttam már balettet. :) Viszont a gondolatmenetedből kiindulva gondolom katona nem voltál. Bármilyen szakmában, ahova nehéz bekerülni, a már benne lévők joggal büszkék arra amit elértek, amivé váltak, amitől mások mit a többiek. Ezt nevelik beléjük, ettől nem adják fel sokszor akkor sem, amikor egy civil már rég hazaszaladna anyucihoz. Nincs ez másképp a légióban sem. Bárhogy keverjük a szavakat, nem lehet bárki légiós, nem bírja ki bárki azt amit ők. Lehet szeretni vagy utálni, de azt számon kérni, hogy egy harcoló alakulat tagjainak van önbizalma, az szerintem baromság. Mi lenne, ha úgy mennének harcolni, hogy hű basszameg, én semmivel se vagyok jobb mint az a szakállas, aki a szomszédban b@ssza a birkát?? Így csak a nagyon amatőrök gondolkodnak.

Balazs_ 2014.08.15. 16:13:07

@Lord Ickenham:
1. Szerinted ők ingyen csinálták, szociális munkában?
2. Az elfogásuk történetét elég magasról hallottam, a saját fülemmel. Biztos vagyok, hogy az ő verziójuk nem ez. Ha én lennék ilyen balfék, én se dicsekednék vele.
3. Ez a szabadúszó haditudósító marha romantikusan néz ki a filmeben, csak ugye a valóságban vannak ilyen veszélyei is. És itt nincs happy end. Ha valaki ilyen szakmát választ, az vállalja ezt is, és ne sírják vele tele a sajtót! Amíg leállnak tárgyalkatni a túszejtőkkel, túszejtés is lesz.
4. Hülyézni itt csak a hülyéket szoktam. A világ többi hadserege szóba sem került, itt csak a regulárisok szokták kapni az ívet, azok is csak akkor, ha rászolgálnak. Tessék visszaolvasni, van szó bőven az én balfékségeimről is!

(válasz meg következő rész csak vasárnap)

Lord Ickenham 2014.08.16. 15:59:45

@Pötty1:
Civil vagyok, szégyellem is magam... Sajnos, hiába a legjobb alakulatok, Afganisztánban évtizedek óta nem tudnak rendet tenni.

Lord Ickenham 2014.08.16. 16:12:10

@Balazs_:
Én azt hiányoltam a blogból, hogy leírd, hogy valaki miért akar a világ legszarabb helyein a francia érdekekért harcolni? Nyilván a pénz nem annyira motiváló erő. Manapság állítólag már nem fogadnak bűnözőket. Mi a jó abban, hogy embereket totál megalázva, kegyetlenül kiképeznek arra, hogy bármikor-bárhol -bármit végrehajtassanak. Évekig férfiakkal összezárva éljenek. És, hogy pszichológiailag hogyan dresszírozzák ilyenre őket. Mert pont a normális emberi reakciókat iktatják ki: ellentmondás, félelem, bűntudat. Ezek ott gyengeségnek számítanak, függelemsértésnek számítanak. Ezek miatt "gyengék" a regulárisok, vagy az olyan civilek, mint én, vagy az életükért remegő újságírók.
Engem ez érdekel nagyon. Lesz erről is szó, vagy ez túl indiszkrét téma?

Kronenbourg 2014.08.16. 19:11:00

@Lord Ickenham: Jobb harcolni valamiért, mint élni a semmiért (George Patton). Ez amúgy tetszik. Én konkrétan a második esély miatt akarok jelentkezni, mert elbasztam az életemet. Bűnhődni megyek. Egy biztos, hogy mindenki okkal megy oda, ami egyben a magánügye is.

Lord Ickenham 2014.08.16. 20:28:37

@Kronenbourg:
Szerintem az is számít, hogy miért harcolsz? Ha nem vesznek fel, van B terved? Ha vezekelni akarsz, nem csak bűnhödni, nem lenne érdemesebb valamiféle szolgálatot vállalni? Valamilyen segítő tevékenységet? Ne vedd kötekedésnek, tök komolyan kérdezem. Akár valamilyen durva helyen kemény melót, mint amilyet a baptista szeretetszolgálat csinál.

jzf44 2014.08.16. 20:51:28

@Lord Ickenham: Miért akar a férfiember katona lenni? Szükség van rá. A történelem túlnyomó része katonai konfliktusok sorozata. Miért az Idegenlégió? Bárki mehet. Egészségügyileg, fizikailag feleljen meg. A magyar hadseregben is volt, van, lesz megalázás (a civil munkahelyekről nem is beszélve). Ennek megélése egyénfüggő. A zsold? Magyar szerződéses minimálbért kap. A légiós francia minimálbért. Van különbség. Az életéért remegő újságíró, civil, stb. elvárja, hogy bajba kerülése esetén a kitűnően képzett katona, rendőr, stb. kihúzza a slamasztikából. Magára valamit adó katonai alakulat tagjai önmagukat tartják a legjobbnak, ez teljesen természetes.

Balazs_ 2014.08.17. 21:51:09

@Lord Ickenham:
Röviden, hogy miért akartam katona lenni? Kaland, bajtársiasság, rend, adrenalin, meg még sportolhatok is kedvemre. Amiért a férfiak nagy része vonzódik a katonasághoz. Még ha nem is vonul be, pozitívan viszonyul a témához.

Kronenbourg 2014.08.18. 13:38:31

@Balazs_:
Na persze...
www.youtube.com/watch?v=1SpcYRdPsnY
33:00-nál ezt a magyart is a kaland motiválta. "Kevés a pénz MO-n, nem lehet megélni, stb."

rizsugeza 2014.08.19. 01:11:33

@Balazs_:La 3-eme photo la meilleure !!!!Kurva , j'ai rigolée
toute la journée! :)))
süti beállítások módosítása