Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

74. - Misszió a völgyben és az öngyilkos merénylő

2014.08.17. 21:23 Balazs_

A következő nagyobb misszión egy másik völgyben töltöttünk egy teljes napot. Először házakat kutattunk át, majd az ellenállók egyik parancsnokát akartuk elkapni. A hírszerzés mindig más információt adott a tartózkodási helyéről, így bejártuk az egész völgyet keresztül-kasul, de csak nem találtuk meg, üres kézzel mentünk haza. Volt egy kis tűzharc is a végén, de nem volt veszteség. Ekkor már 40 fok felett volt a hőmérséklet napközben, a menet alatt több reguláris is hőgutát kapott, és kidőlt.

legio-szikla.jpg

Délen a tengerészgyalogosok tűzszerészeinek még pocsékabb napja volt, egy fel nem robbant lövedéket próbáltak hatástalanítani, de az ekkor mégis felrobbant. Két nagyon súlyos és egy könnyebb sérült lett a vége.

legio-volgy1.jpgFolyóvölgy

legio-volgy2.jpgFolyó, völgy

legio-konvoj.jpgKonvoj a porfelhő mögött

legio-tuz.jpg

 legio-vab.jpg

Ezután valamivel nyugodtabb időszak következett, csak őrjáratoztunk, konvojt biztosítottunk, meg pokolgépet kerestünk. Néha foglyokat kellett a bázisra vinni, ezt nem szerettük, mert órákig szellőztetni kellett utánuk a VAB-ot, olyan büdösek voltak.

A tálibok még mindig nem nagyon mutatkoztak, a legnagyobb ellenségünk a hőség volt. De tudtuk ez már nem lesz így sokáig. A fák kezdtek kizöldülni, ami nekik rejtekhelyet, nekünk meg lecsökkent látótávolságot jelentett.

Közben az USA-ban elégettek néhány Koránt, erre tömegtüntetések söpörtek végig az országon, lefejeztek néhány ENSZ-alkalmazottat, de mi nem érzékeltünk ebből semmit. Franciaország beszállt a líbiai és az elefántcsontparti polgárháborúkba is, így otthon még kevesebbet foglalkoztak velünk.

Egy reggel egy faluba hatoltunk be, néhány házban védőállást foglaltunk el, hogy innen fedezzük egy konvojunk elhaladását. Nyugodtan telt a napunk, míg délután egyszer csak megremegtek a falak egy nagy robbanás kíséretében, majd egy gomba alakú füstoszlopot láttam tőlem 50 méterre. Egy autós öngyilkos-merénylő robbantotta fel magát ott, ahol a tartalékaink álltak. Szerencsére az eső miatt a katonák a VAB-okban voltak, így néhány légnyomásos sérülttel megúsztuk a dolgot, de két VAB totálkáros lett.

legio-totalkar.jpgLeamortizált VAB-ok a bázison

A merénylőt ennél kicsit jobban megviselte a dolog, belőle csak a két lábfeje és a két füle maradt meg, az autójából meg a motor és a sebváltó, és egy szép krátert is hagyott maga után emlékül az országút közepén. A visszaúton pokolgép robbant a konvojunk mellett, a bolgár haverom könnyebben megsérült, de két hét múlva újra harckész volt.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr116612263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása