Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

83. - Karácsonyi ajándék: 2 év Francia Guyanán

2014.08.27. 12:08 Balazs_

A karácsony előtti reggelen azzal keltettem fel az észak-ír protestáns szobatársamat, hogy fel van írva a karácsonyi misére. Erre ő halálsápadtan, egy szál gatyában rohant ki a folyosóra, hogy keressen valakit, akivel le tudná magát szedetni a listáról. Akkor szóltam neki, hogy csak szívatom. A belfasti srác láthatóan megkönnyebbült, mondta, hogy még a fogdán is szívesebben töltené a karácsonyt, mint egy katolikus misén.

Aznap délben mentem a századoshoz kihallgatásra, ott közölte velem, hogy elfogadták a kérelmemet a tengerentúli kiküldetéshez, nyártól két évre a 3REI-hez leszek áthelyezve Francia Guyanára. Ez volt eddig a legszebb karácsonyi ajándékom

Francia Guyana a Dél-Amerikai kontinens északi részén található, Brazíliával és Suriname-mal határos. Franciaország egyik tengeren túli területe (így az Európai Unió része) és egyben legnagyobb kiterjedésű megyéje is a maga 86500 km2-es területével, tehát majdnem akkora, mint a mai Magyarország.

French_Guiana_Flag.pngFrancia Guyana zászlaja

 

Területének nagy része mocsaras, 83%-a őserdő. Éghajlata trópusi, az átlag hőmérséklet 26 °C, a páratartalom 80-90 % körüli.

Több mint 200 ezren lakják, de így is a világ egyik legalacsonyabb népsűrűségű területe: 2,4 fő/km². A lakosok túlnyomó többsége a tengerpartra koncentrálódott. Az őslakosok az indiánok, de a feketék vannak hatalmas többségben, akik az afrikai rabszolgák leszármazottai. A francia származású fehérek mindössze a népesség 12%-át teszik ki.

 

64677-004-65387CA7.gif 

Nagyobb városai: Cayenne (a székhelye), Saint-Laurent du Maroni és Kourou, utóbbi az Európai Űrügynökség (ESA) rakétakilövő központja is. Gazdasága importfüggő, a munkanélküliség jelentős probléma, főként a fiatal és képzetlen lakosság körében. Sok részén harmadik világbeli állapotok uralkodnak. – a Szerk.

A Szenteste nyugodtan telt, mert mindenkinek csak egy sört lehetett innia, így verekedés sem volt. Másnap reggel kezdődött a két hetes szabim, ami alatt az ezredünk újabb három halottat vesztett, „szövetséges” afgán katonák ölték meg őket hátulról. Egyikük, egy bolgár sergent-chef a kiképzőm volt az első hegyi képzésemen.

A szabiról visszatérve letettem a jogsit VAB-ra is. A tanfolyam három hetes lett volna, de kaptam egy személyes oktatót és egy VAB-ot, így gyorsítva elvégezhettem két hét alatt. A nagy sietség azért kellett, mert rögtön utána kezdődött a nyolc hetes caporal képzőm Castelben. Minden légiós álma és rémálma…

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr106640655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sargarigo 2014.08.27. 18:42:53

Sok sikert a Caporalhoz.

Kronenbourg 2014.08.27. 20:04:14

@sargarigo:
Azon már túl van, lassan a Sergent iskolára gyúrhat. ;)

CounterS 2014.08.27. 21:39:49

"ami alatt az ezredünk újabb három halottat vesztett, „szövetséges” afgán katonák ölték meg őket hátulról"

Milyen arányban fordulnak elő ilyen esetek, és milyen intézkedések történtek ezek megelőzésére?

f.t.b 2014.08.28. 07:45:39

Francia Guyanában szolgálni az nem büntetés hanem jutalom? Melyik a legrosszabb hely, ahol szolgálnak légiósok?

Balazs_ 2014.08.28. 12:46:17

@CounterS:
Az utolsó évben sűrűsödtek meg az ilyen esetek. Tovább nem tudott folytatódni, mert kivonultak a franciák. Ellenintézkedésre nem volt sok lehetőség, mert ilyen támadások az OMLT-t érték, az afgán honvédséghez beosztott kiképzőket.

@f.t.b:
Minden tengeren túli kiküldetés jutalom, főleg manapság, mikor lecsökkentek a missziók. A zsold is majdnem duplája a franciaországinak.

harvy666 2014.08.28. 15:17:46

gondolom hasonloan lehetnek kikepezve a "szovetsegesek"

www.youtube.com/watch?v=8N1JO2YNg_0

Kronenbourg 2014.08.28. 18:38:09

Ha már így szóba hoztam a Sergent témát: Milyen reális karrier lehetősége lehet egy 30 körüli bejutónak? Szakaszvezető, vagy akár altiszt is lehet belőle?

Balazs_ 2014.08.29. 11:55:47

@Kronenbourg:
Szakszi simán lehet. Őrmesterre is van esély, csak oda szívesebben küldik a fiatalokat.
süti beállítások módosítása