Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

84. - A Farm visszatér: Caporal képző a leghidegebb hetekben

2014.08.28. 12:32 Balazs_

A caporal képzőn a pelotonban (szakasz) 34-en gyűltünk össze a Légió különböző ezredeiből. Ebből négyen voltunk magyarok, gyorsan össze is haverkodtunk. Öt kiképző jutott ránk, közülük az egyik francia sergent az alapkiképzésemen is kiképzőm volt caporalként. Szerencsére emlékezett rám, itt is rendes volt velem.

legio-castel.jpgA szívatások színhelye: újra Castelben

Az első hetet a laktanyában töltöttük, ez viszonylag nyugodt volt. Megcsináltuk a belépő sport teszteket kötélmászásból, úszásból (egyenruhában), akadálypályából és 8 kilométeres TAP futásból (egyenruhában, fegyverrel, sisakban és 10 kilós zsákkal). Ketten már itt megbuktak, ők mehettek is haza.

Az időnk többi részét elméleti oktatással, pakolással, egy rakás értelmetlennek látszó munkával és compte renduk (jelentés) írásával töltöttük. Ezt tízes nagyságrendben íratták azokkal, akik valami banánt csináltak, de a büntetéseket mindig elosztottuk egymás között, mert ha nem készültek volna el a compte renduk, úgyis együtt szívtunk volna.

Hétfőn 35 kilométert meneteltünk a farmra, itt töltöttük a következő két hetünket. Ez volt egyben az év leghidegebb két hete is, éjszakánként -20 fok körül volt a hőmérséklet. Ekkor mi vagy a sátorban aludtunk, vagy éjszakai tájékozódási futást csináltunk a környéken. Az egyik éjszaka az egyik francia kihűlt, erre őt egy napra elvitték a gyengélkedőre, mi meg három éjszakát az épületben tölthettünk.

A hideggel szerencsénk is volt, mert lazítottak a programon, főleg csak elméleteztünk, és jóval kevesebbet szívattak a szokásosnál (megtette helyettük az időjárás). Az ezredem még egy halottat vesztett ekkor otthon, egy lavina végzett vele a hegyekben.

Hétvégén a laktanyában voltunk, majd hétfőn jöttünk ki megint a farmra. Valamelyest javult az idő, úgyhogy fokozódtak a szívatások és elkezdődtek a verések, de én abból nem kaptam, mert nem banánoztam, meg szerencsére az alakzatban is a hátsó sorban álltam. Büntetésből állandóan egy farönköt cipeltünk, meg futkostunk vele körbe-körbe.

A sajtót is bejárt, nagy botrányt kavaró casteli képek 2008-ból:

legio-szivatas1.jpg

legio-szivatas2.jpg

legio-szivatas3.jpg

Három nap reggeltől késő délutánig harcászkodtunk az őrmester-képzősökkel, ezt élveztem, meg ekkor a kiképzőinktől is nyugtunk volt általában. Az utolsó éjszaka a fegyvereket pucoltuk, ezek persze sosem lehettek elég tiszták, így alvásra nem is volt remény. Végül lefeküdtünk a földre a zsákok közé, és állítottunk egy őrt, hogy jelezzen, amikor jön az egyik kiképző ellenőrizni, így tudtunk aludni néhány órát.

Képek: La face cachée de la Légion étrangère

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr76644345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kronenbourg 2014.08.29. 18:45:43

Ebből botrány lett, mert alsógatyában túrják a sarat? :) Szerintem csak hadifoglyokat "játszottak".
süti beállítások módosítása