Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

86. - 1000 compte rendu és az ejtőernyős gyorsvonatok

2014.08.31. 16:23 Balazs_

A 7. hét volt a gyakorlati tesztek hete. Az első két éjszaka már sátor sem volt, csak lövészgödrökben aludtunk a sátorlapon, és az „ellenség” állandóan megtámadott, amit nekünk alvás helyett vissza kellett verni. Egy egész napon át tartott a harcászat teszt.

A robbantást, a fegyverismeretet, a rádiózást és a vegyvédelmet gyorsabban lezavarták. A kínainak a sergent ellopta a fegyverét, így 1000 compte rendut kellett írnunk hétvégén miatta.

legio.kinai_1.jpgA kínai és banánjának hozománya

Péntek reggel értünk vissza a laktanyába, rögtön le is futottuk a 8 kilométeres TAP futás tesztjét. A mezőny végén értem célba 48 perc alatt, az ejtőernyősök úgy húztak el mellettem, mint a gyorsvonat. Nem voltam büszke magamra, bár 55 perc alatt sikeres a teszt.

Az utolsó hétvégén és hétfőn én voltam a napos caporal, és sikerült banán nélkül lehozni, miattam nem írt senki compte rendut. Most már végre a casteli laktanyában voltunk, nem mentünk vissza a farmra. Megvolt az utolsó két sportteszt (úszás és kötélmászás), ezek jók lettek.

legio-wc.jpgWC díszítése

A hét többi fele takarítással, vasalással, a felszerelés leadásával és szolgálattal telt. Szívatás sem volt már nagyon, csak ha rászolgáltunk, például amikor az egyik fekete a takarítás alatt elbújt a zuhanyzóba aludni, a segent meg megtalálta, és futhattuk miatta a köröket.

legio.alszik.jpgA fénykép elkészülte után be is toppant a sergent…

Csütörtökön volt a záróünnepség, itt hirdették ki, hogy 34-ből a 7. helyen végeztem. A 2REP ejtőernyősei nagyot taroltak, szinte csak ők tudtak megelőzni, köztük a székely birkózó haverom is, akinek a legjobb fizikuma volt köztünk. Az egyik kínainkat meghúzták, így végül 4-en fejezték be bukással.

Péntek délelőtt engedtek el minket, és vitt ki a busz a vasútállomásra. Egy tömött vonat gördült be oda, de nem voltunk hajlandók két órát várni a következőre, és bajtársat sem hagytunk hátra. A vonatnak várnia kellett, amíg mindnyájan felpréselődtünk mi is, meg az összes csomagunk is. A civilek elég furcsán néztek, de mi minél gyorsabban a hátunk mögött akartuk hagyni Castelt, két hónap pont elég volt belőle.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr476652737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre apó 2014.09.01. 18:02:20

Csak keményen :) Ügyes vagy, nekem anno a 10km es felszereléses futás 54 perc pár másodpercbe került. Kegyetlen, mikor a puska csapkodja az oldalad, a társadnak kicseszte a bakancs a lábát, húzod vonod... szar na. Sok jót neked :)
süti beállítások módosítása