Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

87. - Győzelem a sporthéten és Camerone PVP-vel

2014.09.02. 19:23 Balazs_

Az ezredembe visszatérve a századom guyane-i felkészülésében vettem részt, egy hét terepen is voltunk. Kapóra jött, hogy ők is oda mennek, ahova majd én, de a többiek 2 év helyett csak 4 hónapra.

A felkészülés a camerone-i sportversenyek kezdetekor ért véget. Hétfőn indítottunk az éjszakai meneteléssel, kedden egy homokzsákokból épült lőállást kellett áthelyeznünk 100 méterrel arrébb. Most is benne voltam a csapatban, mint 2 évvel ezelőtt, csak akkor kopaszként, most meg frissen előléptetett caporalként futkostam a zsákokkal. Mi nyertük.

Szerdán tájékozódási futás volt, itt 20 pontot hoztam a csapatnak (0-25 között szerezhetett egy ember). A verseny leglátványosabb jelenete az volt, amikor a fényképész caporal-chef elénk akart vágni biciklivel, de belehajtott az árokba és lefejelte az aszfaltot. Senki nem sajnálta, őt még az orosz honfitársai is utálták. Legtöbben röhögve futottunk el mellette. Pénteken volt a 12 kilométeres hegyi futás, ezzel ért véget a sporthét, a századom nyerte az összesített versenyt.

Cameronekor a PVP-t vezettem körbe-körbe a laktanyában fedélzetén a civilekkel. A második nap végén nekem tolatott egy VAB és összetörte az orrát, nekem szerencsére nem lett bajom.

legio-pvp1.jpgAz utas egy magyar civil

legio-pvp2.jpgAz esős idő miatt alig voltak látogatók Saint Christolban

legio-pvp4.jpgA volán mögött

legio-pvp3.jpgItt még épségben a PVP

Másnap átkerültem a CCL (parancsnoki és logisztikai) századba, hogy itt várjam ki a Guyane-ba indulásomat, mert a századom már május elején elment. Mivel egyébként ehhez a századhoz semmi közünk nem volt (összesen 5-en jöttünk át), megkaptam egy rakás unalmas munkát a következő hónapban: kábelt fektettem, leltároztam, hetes tizedes voltam, parancsnoki sofőr, meg még meszeltem is. Utána a két hónapos szabadságot már jobban élveztem.

A szabi utáni két héten már nyugton hagytak, a kötelező oltásokon, papírmunkán és költöztetésen kívül általában az Olimpiát néztem. Majd egy reggel elhagytuk Saint Christolt és a 2REG-et, és egy Párizsban töltött nap után elrepültünk Guyane-ba.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr336660073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stjep 2014.09.02. 21:59:17

Szia Balázs! Jó a blog. A használt felszerelésről nem tudnál írni felhasználói véleményt? Kíváncsi lennék miket használtok és milyen a vélemény róla.

Balazs_ 2014.09.03. 05:17:42

@Stjep:
Talán lesz majd ilyen, de csak ha majd elértem napjainkig a bloggal.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2014.09.03. 11:50:18

Szia, meg az elso indexes cimlapnal vegigolvastalak, es azota is kovetlek. Az vilagos, hogy kb 2 eves idobeni csuszasban vagyunk ( ugye?) . De azt mond el, hogy ehhez kepest hogy vagy ennyire preciz az idotartamokkal, napokkal, tortenesekkel kapcsolatban. Jelenidoben mininotesz van nalad a 40 alapkilod melle, vagy elektronokusan jegyzetelsz? De azt hol toltod? Szoval a bejegyzesek alapjanak mikentje furdalja az oldalmat. Regi naplot update- elsz?
Tovabbi vegtelen szerencset!

cyberlord 2014.09.03. 16:36:41

Szia Balázs, meg tudnád mondani, hogy mi a külömbség a zöld és a piros sapkás légiós között? Mert láttam egy pár képet amin piros sapkában vannak.

Gábor86 2014.09.03. 16:43:06

Szia. Ha olyan ejtőernyős jelzés volt a piros sapin mint a zöldön akkor azok csak ejtőernyősök valamelyik francia alakulattól. Nem hiszem hogy légiósok lennének. Ha viszont a Legion etrangere felvarró ott díszeleg a francia zászló felett a bal vállon akkor meg egy nagyon jó kérdést tettél fel. :D

Imre apó 2014.09.03. 18:31:13

@Balazs_: Akkor bele kell húznod :)

Imre apó 2014.09.03. 18:31:52

@cyberlord: Mivan kölyök, mész te is a légióba?

Stjep 2014.09.03. 20:22:12

@Balazs_:
Köszi a választ. Addig is sok sikert.

Fruka1 2014.09.03. 20:37:44

Szia Balázs!
Szuperek az írásaid!
Összesen mennyit voltál/vagy még légiós?
Meg esetleg több részt nem lehetne olvasni egyszerre? Nem lehet abbahagyni szinte......
Köszi az eddigi részeket!

Balazs_ 2014.09.03. 22:31:11

@sajtosbrokkoli:
Ennél a résznél pont két éves a csúszás, de ez egyre csökken, ahogy mennek ki az új részek. A szöveg nagy része már kész. A toll és a jegyzetfüzet meg kötelezően nálunk van terepen is, abba néhány szóval felírom, ha történik valami érdekes. Aztán ha van időm, írom belőle a blogot.

@Gábor86:
Igen, a piros beretet a francia reguláris ejtőernyősök hordják, senki más. A légiósoknak mindnek zöld a beretje.

@Fruka1:
5 és fél éve vagyok, és nem akarom még abbahagyni.

Rico69 2014.09.04. 00:36:47

@Balazs_:

Talán érdekes lehet annak aki nem hallott róla, hogy igazából 2 légiós század is fehér beretet hordott az indokinai háborúban, a 1e CIPLE és a 2e CIPLE (Compagnie Indochinoise Parachutiste de la Légion Étrangere)

Az első az 1BEP a második a 2BEP-hez tartozott, egy 1951 ben indult pogram miatt, integráltak helyieket a két zászlóaljba és a háború végéig szolgáltak,a vége felé azt hiszem számozott század lettek, 4e compagnie néven.Hordták a kék övet, a zöld-vörös vállapot, de kepijük nem volt. A 2.BEPének egy időben Hélie Saint-Marc volt a parancsnoka, aki 1961 ben a puccs idején mint megbizott parancsnok vezette az 1 REP et.

Rico69 2014.09.05. 17:33:49

@Kronenbourg:

Az elég érdekes dolog, hogy a Commandos Marine a brit Marine commando mintájára alakult, az angolok képezték ki az első alakulatokat, tőlük örökölték az angol módra hordott zöld berettet.

Egyébbként a brit Kommandók ma egyszerű tengerészgyalogosok, a belőlük alakult külföldi egységek, francia, maláj, meg különleges alakulatok.

Tehát a brit kommandókból létrejött CM olyan mint az SAS, a csavar, hogy a szabad francia erők SAS alakulataiból létrejött RPIMa ezredek meg egy kivételével sima ejtőernyősök.

Akik tengerészgyalogosként a szárazföldi haderőhöz tartoznak, ellenben a Commandos marinnel, akik a Haditengerészethez, és ők a brit/amerikai tengerészgyalogosok ekvivalensei nem a Fusiliers marine, akik szintén "tengerészgyalogosok" de inkább egyfajta őrök és támogató alakulata a Haditengerészetnek- olyan matrózfélék.

A piroson és zöldön kivül van még úgy tudom kék berettes ejtőernyős is, a Les Commandos parachutistes de l'Air, a légierő kommandósai.
süti beállítások módosítása