Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

90. - Éjszakai turistaút Brazíliába

2014.09.06. 18:29 Balazs_

A táborba visszaérve fogadott minket az örömhír, hogy másnap reggel már indulunk is egy kilenc napos őrjáratra. Három napot meneteltünk az előző rész végén leírthoz hasonló terepen, de legalább ösvényen. Az aranyásók faluján ütöttünk rajta, nekik sikerült időben elmenekülniük, de a hátrahagyott cuccaikat és a falut lángba borítottuk.

legio.tuz.jpgÉgjen a tűz!

Másnap hirtelen lefújták a hadműveletet, helikopterekkel visszatértünk a táborba, a rá következő napon pedig a laktanyánkba.

legio.heliko1.jpgCsapatszállító heliko

legio.heliko2.jpgUtazás az égi platón

legio.heliko3.jpgAlul az őserdő rengetege

Előtte az éjszaka nem múlt el eseménytelenül, néhány srác motorcsónakkal átlógott a folyón a szomszédos Brazíliába inni és kurvázni, majd voltak olyan hülyék, hogy az őrposzt előtt szálltak partra visszatérőben. Az őrséget a slaborok adták, be is köpték őket, majd röpködtek a 2-3 hetes fogdák (ráadásul a slabor őrparancsnok még azt is elsírta, hogy őt halálosan megfenyegették, ez plusz egy hét fogdát ért a vádlottnak, ő meg a négy hónapos kiküldetése alatt a szobáját sem merte elhagyni).

legio.csonak.jpgMotorcsónak hasít a vízen

Később a „turistautat” szervező román caporal elpanaszolta, hogy a semmiért kapott 3 hetet, mert úgy berúgott már az odaút alatt, hogy a lányokkal semmit sem bírt kezdeni. 

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr546673885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kronenbourg 2014.09.07. 18:46:24

Milyen hatással van a légióra a rossz gazdasági helyzet? Leépítések, század vagy ezred megszünés(ek), vagy semmi ilyesmiről nincs szó?

Balazs_ 2014.09.07. 21:51:53

@Kronenbourg:
Már legalább harmadszor csökkentették zsinórban a katonai költségvetést, az egész hadsereget érinti a dolog. A légióban a 2REI és a 1REC egy-egy százada szűnt meg. A 3REI 3. századának is ezt a sorsot szánták, de az végül megmenekült.
Európa nagyon meg fogja szívni előbb-utóbb, hogy mindenki a hadseregén spórol, miközben a világ többi része rendületlenül fegyverkezik.

Fruka1 2014.09.08. 16:34:38

@Balazs_: Oké, de ez a mindennapokban is látszik nálad? pl. kevesebb a kaja, vagy gyengébb minőségü,nem cserélik az elhasználódott cuccokat azonnal, kevesebbet áldoznak a szociális dolgokra, szóval érezni -e belőle valamit?

szekelyideg (törölt) 2014.09.08. 21:13:35

Akik ott szolgaltak a 2REI es 1REC-nel azokat masik ezredekbe helyeztek?
Jobban megvalogatjak a jelentkezoket?

Balazs_ 2014.09.09. 01:33:02

@Fruka1:
Annyira azért nem rossz a helyzet, hogy ne kapjunk kaját. De külföldi misszió kevesebb van.

@szekelyideg:
A legtöbbet az ezreden belül rakják szét a többi századba. És igen, ennyivel is kevesebb újonc kell.

Kronenbourg 2014.09.09. 13:59:18

@Balazs_:
"De külföldi misszió kevesebb van." Ez azt jelenti, hogy kevesebb a szökevények száma is. Plusz 1 kellemetlen tényező.

Rico69 2014.09.09. 16:12:55

@Kronenbourg:

Miért ?
A logika az ellenkezőjét mondja. Minnél kevesebb a misszió,ami új érdekes dolgokat hoz, minnél több a napi rutin, annál több az, aki megpattan.

Kronenbourg 2014.09.09. 20:31:33

@Rico69:
A légiósoknak is ugyan ez a logója (a gránát hét ágú lánggal), amúgy ez mit jelent? i.ytimg.com/vi/ghg2UFvZOdA/hqdefault.jpg

Kronenbourg 2014.09.10. 12:52:00

@Kronenbourg:
A képen mellesleg nem a Sayeret Matkal hivatalos jelvénye látható, ez csak egy Airsoft csapat jelvénye. A hétágú lángot csak beleszerkesztették.

Rico69 2014.09.11. 01:29:02

Hát, amennyire tudom, a gránátos elit fegyvernemnek számitott, ezt átvette a gyalogság és a hétágú gránát a Légiónál az elit csapatot jelöli. Na most a wiki is azt irja, hogy jelenleg a Légió, a Csendőrség, a Saint Cyr katonai akadémia és a Vámőrség hord hétágút, vagy hétlángút. De őszinte leszek, én a Csendőrségét 8 ágúnak látom, agancsszerűnek. A vámosoké hetes, a fősulinak meg elhiszem, mert én nem tudom megszámolni, régebbi kepijeiken több volt mint hét.

Állitólag a 2. VH körül kapták meg kiemelt, elitnek számitó ezredek, a hétlángú gránátot, de van két egyenruhás ujságom, azokban már 1930 tól is 7 flammes-t számolok.AZ a gondom, hogy epub-ban van,ez a linuxos reader meg egy fos, ha valakinek van kedve franciul bogarászni és érdekli, feltehetem.A muzeum anyagát használja, meg a munkatársak szakértették, tuti hogy ott van a válasz, csak nem látom, de most szó szerint :P

De hátha Balázs is tudja, mert érdekes kérdés.

Azért a régi időkben volt pár egyenruha divat, zöld felső, piros alsó, kék-piros, kék-kék etc.

EZ is érdekes, hogy egy 1868 as minisztériumi döntés foglalja irásba először, hogy a légió hagyományos szinei a zöld és vörös.

Dobri 2014.09.12. 19:36:50

La grenade à sept flammesAttribuée officiellement au Régiment étranger à la fin de 1873, elle se présente avec flammes écartées et bombe pleine. Par la suite, le nombre de flammes, leur disposition, l’aspect de la bombe sont sujets à maintes variations. Dans les années qui précèdent la Seconde Guerre mondiale, l’attribut prend progressivement la forme qu’on lui connaît aujourd’hui: sept flammes (dont deux en retour), le plus souvent accolées, et bombe creuse portant le numéro du

Rico69 2014.09.12. 20:18:35

@Dobri:

Köszi...így dátummal persze már ezer helyen meglett :)
süti beállítások módosítása