Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

95. - Kourou-i hétköznapok: Maraton, hadművelet, verekedés

2014.09.17. 12:19 Balazs_

Egyik vasárnap rendezték a hagyományos kouroui maratont, én is futottam a szakasz váltójában. Fejenként 8,5 kilométert kellett futni, plusz az utolsó 2 kilométert együtt. 21. helyen végeztünk a 177 csapatból, sok egyenruhás váltót is magunk mögé utasítva. Az első az ezred válogatottja lett, soraiban az ex-triatlonos magyar barátommal. Ők minden évben nagy csatát vívnak a slabor válogatottal, általában sikerrel.

DSC_3488X.jpg

Féltávnál

DSC_3549X.jpgA befutó

DSC_3550X.jpg

A befutó más szögből

DSC_3565X.jpg

Magyarok

Camerone után végre nekünk is jutott egy komolyabb terep, a 10 napos „Morpho” hadművelet a surinamei határ közelében. Egy nagy illegális aranybánya volt az erdő közepén, mellette az aranyásók falujával, de sajnos a csendőrség két héttel azelőtt rajtuk ütött, így nem sokan maradtak ott. Helikoptereken érkeztünk meg, azt a keveset elfogtuk, és berendezkedtünk a falujukban. A következő napokban innen indítottuk az őrjáratokat az elrejtett felszereléseik felkutatására. Nem könnyítette meg a dolgot, hogy állandóan esett az eső, és így gyakran derékig gázoltunk a vízben vagy a sárban. Találtunk 6 quadot és egy rakás élelmiszert, ruhát és aranyásó felszerelést. Amit tudtunk elvittünk, amit nem elégettük. Az utolsó nap szétvertük és felgyújtottuk a falut is, itt végre kiélhettem piromán hajlamaimat. Visszaút helikopterrel, a megszokott útvonalon.

Az ezredben megint nem volt sok érdekesség, kivéve mikor az ukrán caporal összeszólalkozott egy arab légióssal, de én már csak a verekedés hangjaira rohantam be a szobába. Adiggra az arab rátámadt a caporalra, úgyhogy adtam neki ököllel. Közben egy orosz légiós a földre rántotta őt, így adtam neki ott is, meg ekkor csatlakozott egy másik caporal. Az arab el akart menni a gyengélkedőre, hogy rosszul érzi magát (mondjuk ezen nem csodálkoztam), de az ekkorra odaérő szakaszparancsnok megtiltotta neki, engem meg biztosított, hogy nem lesz bajom az ügyből. Nem is lett.

Július végén egy hét alatt lecserélték az ezred-, század és szakasz-parancsnokunkat (ők is csak két évet vannak itt), és ekkor volt a század ünnepe (a Phu Tong Hoa-i csata évfordulója) is. Ez nekünk folyamatos vasalást, díszmenetet, ünnepségeket és kötelező össznépi vacsorákat jelentett. Ennek meg is lett az eredménye, valamelyik vacsorától a fél század ételmérgezést kapott. A szakasz-parancsnokunk leváltását sajnáltam, rendes ember volt, és az ország egyik legjobb mesterlövésze.

Hétvégén kelet-borsodi hangulat köszöntött Kouroura: valamelyik négernek olyan jól sikerült a kábellopás, hogy sötétségbe borult a fél város, a laktanyával együtt. A szerelés majdnem egy napot vett igénybe.

KÖZLEMÉNY: Mostantól következnek azok a részek, amiket a Vasihazafin se lehetett még olvasni. Heti egy rész fog kimenni, nehogy túl gyorsan a végére érjek.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr726705673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dobri 2014.09.17. 18:25:45

Heti egy rész fog kimenni, nehogy túl gyorsan a végére érjek.
......................
Hát igen, mert most tartasz 2013 júliusánál. :)

Kronenbourg 2014.09.17. 18:55:21

Baszki, jó erőben lehetett az az arab, ha négyen tudtátok csak elintézni!

Rico69 2014.09.17. 20:37:33

Azt mondod Kourou Kazincbarcika testvérvárosa ? :P
Hogy kell amúgy ejteni, kouru vagy kuru ?

Balazs_ 2014.09.18. 09:55:56

@Dobri: Ott. A másodi évem azért mozgalmasabb volt, mint ez az első.

@Kronenbourg: Végül is ketten. Az első nem tudta megütni, a negyedik meg csak hullagyalázás volt.

@Rico69: Simán csak kuru.

Kronenbourg 2014.09.18. 18:30:08

Légiósokat küldhetnek Ukrajna háborús övezetébe, hogy védelmet biztosítsanak az EBESZ megfigyelőknek. Érintett ezrdek: 2REI, 1REG, a légión kívül 21RIMA. A pletyka magas szintről terjed!

Dobri 2014.09.18. 20:08:43

@Kronenbourg: Nem pontos a pletykád! ;)
Tegnapi cikkben szépen le van írva, hogy a 61RA-ból 40 katona mehet a drónjaikkal besegíteni az EBESZ-nek. És ezt a 40 katonát védené egy lövész század, amit vagy a 2REI vagy a 21RIMa adna. Meg menne egy kis légiós műszaki is, és itt nincs megnevezve, hogy melyik ezredből.

lignesdedefense.blogs.ouest-france.fr/archive/2014/09/17/ukraine-une-mission-militaire-francaise-en-appui-de-l-osce-12412.html

Kronenbourg 2014.09.19. 18:38:07

@Dobri:
Nézd, figyelembe véve, hogy a 21RIMa és a 2REI is a 6. dandárban található, a két műszaki ezred közül csak a 1-es, akkor rájuk fogadnék. Persze ez az én szubjektív véleményem.

Rico69 2014.09.20. 18:38:51

@Kronenbourg:
Vacsati :P

Szubjektiv vélemény= magasszintű pletyka ? :):):)
süti beállítások módosítása