Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

96. - Vissza az őserdőbe

2014.09.24. 16:21 Balazs_

Augusztusban megkaptuk a nyári szabinkat, ezalatt egy újabb botrány öregbítette a sereg hírnevét. A történet krimibe illik. A perpignani toborzóirodában lett öngyilkos egy adjudant-chef, a kötelet a nyakába téve kiugrott az ablakon. Hónapokkal előtte eltűnt a lánya és a felesége, és ekkor lépett elő gyanusítottá, a lánya vérét megtalálták a hűtőszekrényén. A holttestek azóta sincsenek meg. Csak hab a tortán, hogy ezt a történetet már eljátszotta hét évvel ezelőtt a brazil barátnőjével. A közös számlájukra utaltatta a lány pénzét, majd a lány nyom nélkül eltűnt. Az adjudant állítása szerint visszatért a hazájába, és mivel holttest akkor sem volt, a rendőrök kénytelenek voltak elhinni.

A szabadságról visszatérve egy hétig a közeli lőszerraktárat őriztük, majd mentünk két hétre az erdőbe aranyásókat keresni. A szakaszparancsnok cseréje magával hozta az erdei missziókat is tömegével, innentől kezdve többet voltunk az őserdőben, mint a laktanyában. Véget ért az unalom.

Helikopterekkel érkeztünk, de az első két napon a parancsnokság nem tudta eldönteni, hol legyen az állandó táborunk, így az aggregátoroktól a benzinig mindent hurcoltunk magunkkal a dzsungelben, legalább 40 kiló volt mindenkin.

Amint végre meglett a táborhely, nekikkezdhettünk az őrjáratoknak és a rejtekhelyek felkutatásának. Látványos fogásunk nem volt, de aggregátorok, motorok, szivattyúk és egyéb felszerelések szép számmal kerültek a kezünkre. Felégettünk néhány telepet is, és egy az erdő közepén felhúzott étterem is lángba borult. A választék viszonylag nagy volt, de csak arannyal lehetett fizetni a menüért, az árak is grammban voltak megadva. Végül helikopterrel vittek ki minket, ami le tudott szállni közvetlenül a tábor mellé, így cipekedni nem kellett már visszafelé. Következett hat nap őrség az egyik erdei bázisunkon, majd még egy ötnapos hadművelet, ebben már a komplett század résztvett. Az eredmény itt is közepes volt.

IMGP0785X.jpg

Hadizsákmány

P1010121X.jpg

A csendőr és a kígyó

IMGP0867X.jpg

Távozás helikopterrel

Visszatérve tudtuk meg, hogy egy hét múlva indul a szakasz a CEFE Aguerrissement dzsungel-kiképzésre. Erre a nagy fizikai megterhelés miatt egy hétnél többet szoktak készülni, de nekünk be kellett érni ennyivel.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr386727199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruka1 2014.09.24. 19:41:54

Hello! Az egyik képen a helikopter ha jól látom francia gyártmányú, talán Gazelle típus lehet?
Még annyi, hogy ez a légióhoz tartozik, vagy a francia hadsereg tulajdona?
Az őserdőben egyébként mennyire veszélyes bóklásznotok, mármint kígyómarás, egyéb vadállatokkal való támadás mennyire volt/van napirenden? Volt ilyen eseted?
Előre is köszi a válaszokat, várom a következő részeket....

Dobri 2014.09.24. 20:14:48

@Fruka1: Super Puma, a Gazelle egész más.
A légió is a francia hadsereg! ;)
Légiónak nincs semmilyen repülőgépe vagy helikoptere. Már, mert Guyane-ban volt a '90-es évek legelejéig sárkányrepülője.
Erdőben nem voltam, majd azt Balázs elmeséli.

Rico69 2014.09.24. 21:32:01

Sárkányrepülő ???

A csendőrségnél a guyane-iposzt önkéntes, vagy ha menni kell tipus...mert szarabb lehet ott, mint St. Tropez-ban :)

Fruka, szerintem várd meg az újabb posztokat, ennél a CEFE kurzusnál szvsz lesz kigyó, béka, bogár...leopárd. Szép a kitűzéje, kérjünk egy képet róla.

Balázst kérdezném, van jaguár ?
Mármint a táborban, valamelyik riportfilmben pár éve valami istenbarma őrmesternek az ujjacskáit csak a reflexe mentette meg, mikor nyújtogatta a dögnek befelé.

Erről meg mindig az jut eszembe,az ilyen tábor kedvencekről, pár éve olvastam egy cikket, valami afrikai különleges egység veteránja irta (vagy SA, vagy Rhodézia) hogy tartottak a táborban egy k.va nagy oroszlánt.
A dög szelid volt, de ezt rajtuk kivül nem nagyon tudta senki.
Egyszer helikopteren berombolt valami inspekciós tábornok, akire rájött a szarás, vagy a hugyozás,
leugrott a chopperről,valamit odaugatott az ezredeséknek hogy hol a budi, meg kopjanak le.
Igenám, de Szimba meg a jó meleg napocska elől mindig a budiba vonult be hűsölni.
Úgyhogy a tábornok nekiállt csorgatni, mikor hallja hogy valami morog, meg ásitozik a sarokban. Odasasol, egy k.bva nagy oroszlán heverészik az ajtó mellett.
A fáma szerint, mivel kiadta az ukázt, hogy ne zavarják, egy ideig nem hallották meg, hogy vonyitozik kifelé a budiablakon :)

Dobri 2014.09.24. 21:57:37

@Rico69:
www.mydrive.ch
Vendeg@Dobri
budapest

Belépsz és a lista alján van az anyag, les ULM du 3REI.

Rico69 2014.09.25. 06:51:34

@Dobri:
Ja, köszi...megvolt nekem ez valahol, már leszedtem szerintem egyszer tőled, csak kiesett.

Rico69 2014.09.26. 15:08:58

Dobri

Te ismerted ezt az adjutanot ?

Dobri 2014.09.26. 18:21:58

@Rico69: Látásból, ott volt Nimesben a '90-es évek végén, de akkor még sch volt. Adj.-chef volt, mikor tavaly öngyilkos lett.

Balazs_ 2014.09.26. 18:52:44

@Fruka1: Van rá egy kis esély, de nem gyakori. Az összes ottani vadállat menekülőre fogja, ha észreveszi az embert. Csak akkor támadnak, ha veszélyben érzik magukat. Amíg ott voltam, pók, skorpió meg denevércsípés volt a században, kígyó senkit nem támadott meg.

@Rico69: A CEFE állatkertjében van. Szabadon nem láttam szerencsére. Az egyik őrmesterünk nézett eggyel farkasszemet 20 méterről, aztán megunta a jaguár, és odébbállt.

@Dobri: Kösz, javítottam.

Kronenbourg 2014.09.30. 13:04:13

Sem állampolgárságukat, sem meggyőződésüket nem titkolták az orosz tévében azok férfiak, akik Franciaországból, Szerbiából, illetve a távoli Brazíliából érkeztek a Luhanszktól délnyugatra lévő Alcsevszkbe. A külföldiek parancsnoka egy francia állampolgárságú szerb férfi. Nikola Perovic elmondta, hogy most még kevesen vannak, de a csoportjuk létszáma hamarosan megduplázódik. Az egységet öt szerb, négy francia és egy brazil alkotja.

Utóbbiról, a dél-amerikai országból való fiatal férfiról a tévében azt mondták, hogy magyar származású. A brazíliai Sao Paulóban élt korábban, majd Franciaországba települt át, mert katonáskodni akart. Deszantosként szolgált a francia hadseregben, most mesterlövészként szolgál a felkelők soraiban, és meg van győződve arról, hogy a szakadár Új Oroszország erői győzni fognak.

Perovic, a külföldi fegyveresek parancsnoka is hivatásos katona. Öt évig szolgált NATO egyik különleges egységében. Harcolt Afganisztánban, Líbiában és Irakban. "Épp ott csalódott a nyugati értékekben" - mondta a riporter.

A délkelet-ukrajnai Alcsevszk lakói már megszokták, hogy a felkelők nap mint nap gyakorlatoznak, és tudják, hogy külföldiek érkeztek oda megvédeni őket, és létrehozták saját egységüket - hangzott el a tévériportban. Eközben a kamera azt mutatta, ahogy a fegyveresek házról házra jártak a szakadárok kezén lévő településen a feltételezett ellenség után kutatva. Most még csend van, az ukrán hadsereg nem sérti meg a tűzszüneti egyezményt - mondták az orosz állami tévében.

A Rosszija 24 riportjában az is elhangzott, hogy mindennap érkeznek Alcsevszkbe külföldiek, azzal a céllal, hogy megállítsák a Nyugatot, amely segítséget nyújt az ukrán hadseregnek megsemmisíteni a békés Donyec-medencét.

forrás: hunhir.info

Rico69 2014.09.30. 20:27:17

@Kronenbourg:

Csávó Afganisztánban, Libiában meg Irakban csalódott a nyugati értékekben ???
Egyem a szivét :P

Dobri 2014.09.30. 21:07:03

@Kronenbourg: Komoly oldal lehet ez a hunhir.infó! :)

Brazil srác: tehát volt légiós( ki tudja mennyit? ). De mi az, hogy deszantos volt a francia seregben? Olyan nincs! Az összes személyszállításra használt harcjármű azon részét, ahol azok az emberek vannak akik nem részei a harcjármű kezelő személyzetének, deszant térnek hívják. Tehát ilyen van a BMP-ben, VAB-ban, helikopterekben, stb. Tehát amint a lövész kiugrál a nyuszibuszból vagy a műszakis a helikopterből, deszantól, tehát ezt a cselekedetet végrehajtó ember deszantos.

A francia-szerb srác:Nikola Perovica külföldi fegyveresek parancsnoka is hivatásos katona. Öt évig szolgált NATO egyik különleges egységében. Harcolt Afganisztánban, Líbiában és Irakban.
...........................
Azért kevés olyan francia alakulat van, akik mind a 3 helyen voltak. Irakban csak azért voltak francia különlegesek, hogy a nagykövetségükre vigyázzanak és a közlekedését a személyzetnek. Tehát nem harcolni mentek és a legjobb tudásom szerint( persze tévedhetek) a csendőrség különlegesei voltak akik ott voltak. Viszont az nem értem, hogy a 27.-ik hegyi lövész dandárba tartozó 13.-ik hegyivadász(lövész) zászlóalj mióta tekinthető a NATO egyik különleges egységének? mert hát ez a srác ott szolgált szakaszvezetőként. :) Csak Afganisztánban lehetett katonaként, míg Líbiában vagy Irakban max. csak túrista lehetett.

fortune.fdesouche.com/353069-ukraine-des-paras-francais-dans-le-donbass

Ez a teljes cikk, mert ami aug. végén jelent meg a lemonde újságban, ott csak az elejét jeleníti meg, de beteszem azt is.

www.lemonde.fr/europe/article/2014/08/26/des-paras-francais-dans-le-donbass_4476646_3214.html

Itt meg kép is van erről a 4 srácról.

www.liberation.fr/monde/2014/09/03/ukraine-quatre-francais-avec-les-prorusses-du-donbass_1093268

A francia-szerb az a nagy magas srác a végén. A bajszos meg egy volt 3RPIMa-s tizedes, akit kirúgtak a seregből.

Rico69 2014.09.30. 22:58:36

@Dobri:

Hát most az ukrán konfliktus, neg az ISIS elleni harc felsziv mindenféle félamatőr p.csát, aki vagy nyerészkedni akar, vagy rambózni.
Lásd ezt a japán gyökeret, aki ha nem valamelyik titkosszolgálatbnál van, akkor egy ordináré balfasz.

www.dailymail.co.uk/news/article-2727683/Japanese-mercenary-captured-interrogated-knifepoint-ISIS-jihadists-British-accents-Syria.html

Kronenbourg 2014.10.01. 20:57:14

@Dobri:
Szerintem az a deszantos ejtőernyős akart lenni. Gyakran látom a sajtóban, hogy az ejéket légideszantosoknak nevezik.

Rico69 2014.10.02. 00:51:49

@Kronenbourg:

Itt a 2. bekezdés leirja mi a magyarban a deszantos
uni-nke.hu/downloads/konyvtar/digitgy/phd/2009/hegedus_erno.pdf
de ez huszadrangú kérdés,általában a légideszantosokat hivják deszantosnak, igazad van.
Ha a franciából indulunk ki, a descendre azt jelenti járműveknél, amit a magyar leszállás. Tehát ilyen alapon deszantol az ember a buszról is.

Nekem nem engedi a teljes Le Monde cikket,de ott is parachutistes francais-t ir, de már a második a 13.hegyivadászoknál volt a cikk szerint, azok meg nem is ejtőernyősök... szerintem.
süti beállítások módosítása