Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

101. - Futás minden mennyiségben

2014.11.03. 18:22 Balazs_

Visszatérve megkaptuk a 3 hetes téli szabinkat, majd rögtön egy hónapos terep következett a brazil határon. Itt őrködtünk és kisebb őrjáratokat tettünk, de alig volt valami fogás. A bázisunkon kényelmes életünk volt, mindennel jól el voltunk látva. Nem úgy a tizedes képzőn lévők, akik szintén itt töltötték a kiképzésük utolsó két hetét, mi meg testközelből nézhettük a szívatásukat.

DSC02112.JPGTönkretettük az esti partit

DSC02117.JPGVárosrendezés

Ekkor lehetett jelentkezni a kouroui maratonra, de nem jött össze az öttagú szakaszváltó, rajtam kívül csak egy srác jelentkezett. Erre hirtelen felindulásból kijelentettem, hogy mindenképp futni fogok, ha nem lesz csapat, akkor lefutom az egészet egyedül. Abba bele se gondoltam, hogy terep után csak 9 napom lesz felkészülni a versenyre, míg erre elvileg hónapokat kéne.

Vasárnap reggel volt a rajt, ami egy közlekedési baleset miatt 1 órát csúszott, így reggel 7-kor indultunk. A kínai szakasztársam volt olyan rendes, hogy mellettem tekert biciklivel, és biztosította a vízutánpótlást. Szándékosan lassan kezdtem, visszafogtam magam és hagytam sokakat elfutni mellettem, a verseny első felét komótos tempóban futottam le. Ez a 21. kilométernél lévő fordulóig tartott, ekkor kezdtem gyorsítani, majd az előzések miatt még jobban elkapott a hév. A 30. kilométernél sokan elkészültek az erejükkel, látványosan lelassultak, többen kidőltek és fel kellett adniuk a versenyt. Én meg csak kerülgettem őket, mint a bójákat. Végül engem is utolért a holtpont, 6-7 kilométerrel a cél előtt elkezdtem lassulni. A nap ekkor már teljes erejével tűzött, az aszfalt felforrósodott alattam, én meg 200 méterenként kértem el a kínaitól a kulacsot. Végül csak elfogytak a kilométerek, 4 óra 10 perc futás után elértem a célt. A kicsivel több, mint 200 indulóból 63. lettem.

Az ezredben elkezdődött a felkészülés Cameronera és az ezzel járó sportversenyek. A 8 km-es bakancsos futáson mindenki indult, a másik négyen (vízilabda, vízi akadálypálya, szárazföldi akadálypálya, kötélhúzás) csak a századok válogatottjai. A szárazföldi csapatba beválogattak engem is.

Egyenruhában, fegyverrel és egy 10 kilós ládával (csapatonként) kellet végigmenni a pályán. Kezdésként a kötélre másztunk fel csak kézzel, majd párosával a teherautó kerekét hurcoltuk el 100 métert, átkúsztunk 2 teherautó alatt, majd áthúztuk magunkat egy 20 méteres kötélre felfeküdve. Ha valaki útközben leesett, annak elölről kellett kezdenie a kötelet, szerencsére a mi csapatunkban nem volt ilyen. Mikor mindenki megérkezett, megint kúsztunk a drótok alatt, majd embergúlát formáztunk magunkból, a legkönnyebbnek erre felmászva kellett megütnie egy felfüggesztett kolompot. Ezután végigküzdöttük magunkat a katonai akadálypálya négy akadályán, végül gyakorló gránátokat kellett célba dobni. Mikor az utolsó is eldobta, akkor állt le az óra. Mi nyertük a versenyt, és összesítésben a századunk is győzött, a serleg hozzánk került egy évre.

Következő rész: Itt

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr316859745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoMa96 2014.11.04. 11:17:47

Hello
Balázs te hány éves voltál mikor jelentkeztél ?
A youtube-on láttam egy videót ahol egy öreg beszél a légióról ,még van olyan ha valakit veszélyes helyre küldenek 1 évre akkor nyugdíjnál azt 2vagy 3 évnek veszik ?

seggarcubarom 2014.11.04. 13:18:48

gratulálok Balázs a maratonhoz és a serleghez is!
szép teljesítmény

Balazs_ 2014.11.04. 19:43:37

@KoMa96: 24. Vannak helyek másfél vagy kétszeres szorzóval, de ehhez is le kell szolgálni a teljes időt a nyugdíjkorhatárig. Csak az összeg kiszámítását befolyásolja.

@seggarcubarom: Kösz!

Dobri 2014.11.04. 19:46:59

@KoMa96: Igen, vannak olyan helyek, ahol az ott töltött időt többnek vesznek a nyugdíj kiszámításánál. Tehát nem a szolgálati időd lesz több! Régebben a 3REI is ilyen volt, most nem tudom. Háborúk is ide tartoznak. Viszont legjobban ezeket nem a szárazföldiek használják ki. Légierőnél a pilóták és a haditengerészetnél a hajók személyzete. Főleg a tengósok.

KoMa96 2014.11.05. 16:47:20

Hello
Jövő nyáron tervezek kimenni én nemtudom milyen komolyan veszik a töréseket ?Mert már tört el a kezem párszor de semmi komoly.Mindegyik 100%-ra felgyógyult ezt kérdezik ?Meg azt láttam hogy elég csak 1 személyit kivinni az iratok közül +3 pár zokni 3alsógatya 1papucs 1törcsi 1sportcipő+50 euró .És hogy a szerződés az hogyan van ?Mert láttam olyat is hogy van egy előszerződés ami az alapkiképzésig tart és addig mind a két fél megszakíthatja.Meg láttam olyant hogy már az elejétől számít az 5 év. Melyik az igaz ?

oroszii 2014.11.05. 17:51:52

Az előző bejegyzésben írta Balázs, hogy az esős idővel megjelentek a betegségek és sokan kidőltek.
Egy adott térségre jellemző betegségek ellen, milyen óvintézkedéseket alkalmaznak? Pl. mint a malária?
Tudják ezeket gyógyítani, vagy vannak halál esetek emiatt?
Nem feltétlenül csak a dzsungelben gyakoriakra gondolok most.
És a veszélyes állatok mint a mérgeskígyók, pókok stb. okoznak problémát?

Dobri 2014.11.05. 18:50:56

@KoMa96: én nemtudom milyen komolyan veszik a töréseket ? - Balázs se tudja, mert nem felvételiztető doki. :) Mindegyik 100%-ra felgyógyult ezt kérdezik ? - Igen. A szerződést már a felvételi alatt aláírod ha nem változott. :) Én júni 4.-én jelentkeztem, júni 7.-én írtam alá és július legelején vettek fel. Onnantól számít az 5 év, amit a kiképzés végéig fel lehet bontani.

Dobri 2014.11.05. 18:56:13

@oroszii: Ami ellen lehet beoltanak. Malária ellen nincs oltás. Én még a Paludrin nevű kapszulát szedtem ellene. Indulás előtt pár nappal kezdtük el, ott végig, majd visszautazás után még 4 hétig. Kintlétünk alatt szúrópróba szerűen ellenőrizték az állományt és akiben nem volt kimutatható, azt büntették. Sok embernek fájt tőle a feje, meg nem bírta úgy a piát, így az előírt napi 1 kapszula helyett, csak két naponta vett be egyet.

oroszii 2014.11.05. 20:41:38

Köszönöm a választ!
Akkor, ha erre ügyelnek az király!
Azért az kemény, hogy nem veszi be valaki :) Inkább a fejfájás, meg nulla pia.

Dobri 2014.11.05. 21:05:16

@oroszii: Mondod most! :) Nekem nem fájt tőle a fejem és naponta szedtem. Inni meg amikor csak lehetett, mert milyen legyen egy 20-22 éves srác! :)

Zsoltsd 2014.11.09. 20:58:46

Sziasztok.
Én is kiszeretnék majd menni a légióba, de eddig németet tanultam és azt szeretném kérdezni, hogy mennyire kell jól tudni angolul?

Dobri 2014.11.09. 21:49:07

@Zsoltsd: Én is szeretnék kérdezni tőled! Az intézménynek mi magyarul a neve? Francia idegenlégió vagy angol idegenlégió?

Zsoltsd 2014.11.10. 12:52:49

De valahogy jelentkezni is kell és nem értem hogy milyen kérdést tesznek fel így válaszolni se tudok. Meg tudom hogy lesz francia nyelv oktatás de addig meg magyar tudásom nem sokat ér a kiképzők is gondolom eleinte angolul beszélnek. DE ezt nem tudom ezért kérdeztem meg.

Gábor86 2014.11.10. 12:57:24

@Zsoltsd: A kiképzők franciul beszélnek nem angolul. Őket nem fogja érdekelni hogy nem érted mit mondanak. Felvételin meg keresnek olyat aki fordít neked kb 5 percig és ennyi. De majd Dobri röviden és lényegre törően biztos fog válaszolni :)

Dobri 2014.11.10. 14:07:51

@Zsoltsd: Jelentkezéshez nem kell semmilyen nyelvtudás, mert vagy a kapú melletti csengőt kell megnyomni vagy az ajtón kell kopogni. :) Azért a légió nem a hülyék gyülekezete, így a felvételi ideje alatt csak olyan nyelven fognak hozzád szólni, amit megértesz. Ez csak a felvételivel kapcsolatos dolgokra értettem! Ha ebéd után után ott tartanak mosogatni, azt franciául fogják mondani. Majd csinálod azt amit a franciák. :) Kiképzés alatt meg csak franciául fognak hozzád beszélni. Pont azért, hogy minél előbb megtanuld a nyelvet. Ha oktatás közben valamit nem értesz( oda azért tényleg hülyének kell lenni, mert érthetően magyaráznak :) ), akkor végszükség esetén,lehet, hogy a nem értett részt valamilyen másik nyelven is elmagyarázzák. Persze franciául fogja először elmagyarázni, és ha még nem érted akkor. Kifogsz egy portugál, francia és arab kiképző őrmestereket, akkor nagy esély van, hogy b.szhatod a német nyelvtudásodat. :)

Zsoltsd 2014.11.10. 18:46:14

@Dobri: Nagyon szépen köszönöm, hogy részlagyaráztad.:) Egyébként az igaz hogy úgy könnyebben lehet tanulni ha rá vaguynk kényszerítve mert csak azt halljuk. Meg ha nem értem mi aparancs valaki rajtam kívül tuti érteni foglya követem és utána következőleg tudom.:)

Balazs_ 2014.11.10. 22:53:08

@Dobri: Mi már az újabb változatát kaptuk, a Doxycyclinet. Ettől már nem a fejünk fájt, hanem a hasunk. De inni lehetett rá.

Balazs_ 2014.11.10. 23:10:17

@oroszii: Szúnyogriasztó spray, szúnyogháló a függőágyon, zárt ruházat+sapka, minden este fürdés és az aznap hordott ruha kimosása. Meg a malária elleni gyógyszer. Ennél több óvintézkedést nagyon nem tudsz tenni.

A malária gyógyítható, ha idejében észreveszik. Bár pont most volt tőle egy halott a reguárisoktól Közép-Afrikában, de ez ritka.

Rico69 2014.11.11. 13:46:35

@Balazs_:
Az új szerződésed +8 év, vagy az ötre kötöttél hármat pluszba ?

Kiteszem az indexre, ha nem gond, ezt a cikket, meg elküldöm a francianyelvnek, legen kint egy normális riport a sok faszság mellett...

Balazs_ 2014.11.11. 14:12:46

@Rico69: Az ötre kötöttem még 3-at. Szerintem egyszerre 8-at nem is lehetne hosszabbítani, 5 a maximum.

Rakd ki nyugodtan!

ukran47 2014.11.11. 15:21:16

@Balazs_:

Szia!

Chef d’equipe ? hmm.... grat :)

Elolvastam a honvedelem.hu cikkét, és nevetésben törtem ki. Természetesen nem miattad vagy az olvasottak miatt.
Szerintem egy kisebb fajta idegenlégió reklámmal ér fel cikk. Evvel nem volna semmi gond de a HONÉDELEM.HU közli le ? Nem is olyan rég még megráncigálták az embert, ha más hadsereg berkeiben szolgált (pontos törvényt vagy BM rendeletet nem tudok,de azt hiszem még érvényben van csak szemet hunynak felette)most még leközölnek egy ilyen cikket :D

Dobri 2014.11.11. 15:33:22

@ukran47: Azért a chef d'equipe-hez nem kell gratulálni, mert a harci századokban lévő tizedesek 90%-a az. A maradék meg a specialitása miatt nem az.
Szerintem te chef de groupe-ot akartál írni! :)

Zsoltsd 2014.11.11. 20:24:55

A 2eREP ha jól tudom akkor az ejtőernyős ezred. Valaki tud róla valamit? Annyit tudok, hogy azt hiszem ott van a legtöbb sport rengeteg futás meg évente kb 70 ugrás is van. De ennél többet nem tudok. Olyasmikre vagoyk kíváncsi hogy miket csinálnak, holvannak bevetéseik milyen idő közönként mennek és milyen időkre?.

oroszii 2014.11.12. 07:13:16

@Balazs_: Köszönöm szépen a választ (válaszokat)! Így már világos minden ami érdekelt. Sok sikert a jövőben is!

Dobri 2014.11.12. 12:23:45

@Zsoltsd: Állításod szerint jelentkezni akarsz majd az idegenlégióba, ennek ellenére furcsán viselkedsz! Ha én lennék a helyedben, akkor teljes mértékben kihasználnám, hogy ennyi részletes infóhoz juthatok hozzá a témával kapcsolatban és elolvasnék mindent róla. Te még erre se vagy képes! Csak a 100.-ik rész hozzászólásait kellett volna átolvasnod és mindent megtudhatnál a REP-ről feltett kérdéseidre. Kivétel az ugrások száma, de én a 70-es számodat túlzásnak tartom.

ukran47 2014.11.12. 12:46:25

@Dobri:

Csak keményen az újoncokkal !! :D

Természetesen hogy chef de groupe akartam írni, csak elnéztem :D

01191691 2014.11.12. 13:05:18

Sziasztok! 1 éve volt egy kisebb műtétem.Érdemes róla igazolást vinni hogy teljesen gyógyult vagyok ,vagy lényegtelen a papír,mert úgy is az ott lévő orvos dönti el az alkalmasságot ? A válaszotokat előre köszönöm ! Szép napot !

Rico69 2014.11.12. 15:14:53

@01191691:
Szerintem mindkettő igaz lehet.

Nem árt egy papir, nem tudom, talán jó lenne lefordittatni.
Illetve az orvos dönti el, de a tippem, hogy akkora a túljelentkezés, hogy komolyabb műtéti hegekkel, főleg ha térden, gerincvonalon stb. van, nem fognak felvenni, illetve nagyobb az esélyed ha tudod igazolni, hogy 100% ban gyógyult vagy.

AZ index topikon évek teltek ennek tárgyalásával, ha esetleg ez segit.

Kronenbourg 2014.11.12. 18:42:38

Jugoszláviától Kongóig – interjú András Imre volt légióssal

A székelyudvarhelyi András Imre tizenöt évig szolgált a francia idegenlégió ejtőernyős ezredénél – több mint két évig Dzsibutiban dolgozott kommandós kiképzőként. Szabadidejében szigonyozott és hegyet mászott. Élményeiről csillogó szemmel és szívesen, érdemeiről szerényen nyilatkozik. Vele készült interjúnk egy zárt, ám már-már családias közösség életébe nyújt betekintést.

www.szekelyhon.ro/magazin/jugoszlaviatol-kongoig-a-interju-andras-imre-volt-legiossal

Kronenbourg 2014.11.12. 18:43:39

@Kronenbourg:
Egyszerűen nagyszerű interjú, öröm volt olvasni.

Hzs 2014.11.12. 20:55:44

Sziasztok bocs, hogy ide írok e hónap végén megyek ki, aki esetleg kijönne velem az csatlakozhat.Eurolines busszal megyek népligetből Marseille-be.... üdv

Dobri 2014.11.12. 22:16:45

@Hzs: Miért nem használod az eszedet? Félsz egyedül buszozni?

Dobri 2014.11.12. 22:19:21

@Dobri: Eszed, már írni se tudok. :(

Rico69 2014.11.13. 13:31:08

@Dobri:
Mindkettő jó szerintem, sőt a tárgyeset miatt az "eszedet" a nyelvtanilag helyes, de néha elmaradhat a tárgyrag, mint itt. :P

Dobri 2014.11.13. 15:17:11

@Rico69: Ennek ellenére Hzs azt fogja majd írni, hogy milyen bunkó, beképzelt vagyok, hogy nem tudok normális választ adni neki! Pedig ha kicsit elgondolkodna a válaszomon, rájönne, hogy csak jót akarok neki. :) Meg hát, szakadó esőben, este tíz után egy kötélen lógva szopni a munkában, nehéz hosszú hozzászólásokat írni. :) Csak lényegre törően! :)

Rico69 2014.11.13. 15:40:57

@Dobri:
Jó, hát azért mondom, hogy jól irtad :)

Nem ide tartozik, de láttam, hogy karácsonyi diszitést csináltok...basszus, a multik egyszerűsithetnének, a Mikulás vágtasson be Húsvétkor nyúlfogaton, az Újéve meg kezdődjön a Húsvéttel.

Karácsony, szilveszter milyen volt bent ?

Dobri 2014.11.13. 16:00:36

@Rico69: '96 dec. elején kerültem Nimesbe. Karácsony ( dec. 24. ) közös vacsi a századnak, ajándékok( ezredtől és századtól), azévi bakik előadása a legénységtől, főleg az altisztek, tisztek hülyeségei felelevenítése. :) Majd pihi és takarítás. Dec. 26 nem ünnepnap a franciáknál( kivétel Elzász és Moselle megye). Szilveszter meg kimentünk a városba inni. Kocsma-tour. :) '97 és '98 dec. 25. 18:00-tól szabin volt a század január közepéig. '99 szokásos. REP riadóztatva és dec. 25.-én dél körül két század elment Elefántcsontpartra. Dec. 26 hatalmas vihar franciáknál, 81 halott. Századnak szabi volt tervben dec. 30 18:00 - jan. 02. 06:00, Párizs volt betervezve szilveszterezni. Dec. 30.-án 05:30-kor nem azt kiabálták, hogy ébrezstő, hanem 05:00 riadó! :) Tudtuk, hogy repesek elmentek, így mi is elkezdtük pakolni a cuccokat Afrikára. Napolaj, rövidgatya, szuhogyháló, stb. Közölték, hogy irány Franciaország közepe ( Limoges) fát vágni. Pár napig egy laktanyában voltunk, dec. 31 megittunk mindent hajnalig. Jan 01 06:00 ébresztő, 07:00 irány fát vágni. Utána egy közeli kisváros lánykollégiumában szállásoltak el(diákok plusz szünetet kaptak) A századom, 250 német és 100 ír tűzoltó is ott lett elszállásolva. A század adta a 82.-ik halottat a viharhoz. Majd január végéig voltunk ott. 2000-ben meg dec. elején jöttünk vissza Djiboutiból és így mind a kettőt otthon töltöttem szabin.

Rico69 2014.11.13. 19:26:08

@Dobri:
Ez most beugrott (a viharos dolog), pár éve volt róla szó, Párizzsal kapcsolatban.Nem felejtettem el, ha nyerek a lottón a hempergést Párizs mocskában- csak nem jött be eddig.
Még Alizée is jó, van még pár éve, aztán majd lecseréljük egy fiatalabbra:P

Szóval, akkor ha van bent Karácsony, annak van hangulata, kohéziója.(?) Nyilván utólag a vihar is jó sztori...neked:) A 81 emberke másképp élte meg.

Dobri 2014.11.13. 22:58:16

@Rico69: Nem szépek a tetoválásai.

Tomi Szegfű 2014.11.14. 00:43:27

Üdv!
Egy olyan kérésem lenne hogy itt van ez a kép,nézzétek meg.
usite.hu/x/5967

Elmúlt időszakban töltöttem le a képet az internetről, (a forrásra nem emlékszem)de nem nem tudtam már vissza keresni hogy ki az a félszemű tiszt,és esetleg hol/ mikor készülhetett a kép.
-A kérésem az hogy aki esetleg tudja , vagy van fogalma hogy hol tudom megtalálni az írja meg nekem legyen szíves. Köszönöm!

www.legion-etrangere.com/ néztem , a magyar változat már nem él, így nem találtam itt sem.
Érdekelne mert ilyen ilyesfajta háborús , katonás képeket gyűjtök,és mindegyiknek utána nézek mit lehet róla tudni, vagy mint itt pl a személy, ki lehet rajta.

Balazs_ 2014.11.14. 07:02:59

@Zsoltsd: Teljesen felesleges olyan kérdéseket feltenni, hogy melyik ezred mikor, hol és milyen gyakran lesz külföldi misszión. Nem látunk a jövőbe, és megtippelni se nagyon lehet.

@Tomi Szegfű: Nem kezdek el találgatni, inkább megvárom Ricot, ő jobban otthon van ebben. Meg van néhány ismerőse, aki kisujjából kirázná a választ.

Rico69 2014.11.14. 14:09:27

@Balazs_:
Az túlzás, de megpróbálok rákérdezni ismerősnél meg kiteszem a francia topikra,ha megértik amit gagyogok (csak olvasni szoktam, azt is egyre ritkábban) ott még sok veterán van, még indikinai időkből is.

Szeretem én is ezeket a képeket.

Tomi Szegfű 2014.11.14. 21:36:59

Üdv!

Köszönöm a válaszokat Balázs és Rico69, és neked még azt is hogy segítesz utána járni .

Rico69 2014.11.15. 07:00:44

@Tomi Szegfű:

Na, azt a választ kaptam, hogy: Col Favreau 5° REI van photón, valószinűleg Tiz-ben (Algérie).

www.fanion-vert-rouge.info/cc_5eme_re.htm

1958- nál nézd.

Tomi Szegfű 2014.11.15. 10:59:05

Igen tényleg, biztos hogy ő van rajta. Fantasztikus! Köszönöm a segítséged! A helyszín pedig legyen az amit mondtak,ők még mindig közelebb járnak mint én.
Az a durva hogy egyszerűen nem tudom előkeresni netről a képet. nem dobja ki , csak a gépen van meg.

Köszönök mindent. Üdv!
süti beállítások módosítása