Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idegenlégiós Blog

Egy magyar katona élményei a Francia Idegenlégióban, jelentkezéstől napjainkig. ********************************************************** A Vasihazafi végleg leállt technikai okok miatt, így itt indítottam újra a blogot. A régi oldalon nem tudok üzenni, ezért TŐLETEK KÉRNÉM, HOGY MONDJÁTOK EL MINÉL TÖBB ISMERŐSÖTÖKNEK AZ ÚJ OLDAL CÍMÉT, hogy valahogy a régi olvasóim idetaláljanak! Köszönöm!

Friss topikok

107. - Terrortámadások és utóhatásaik

2015.01.27. 23:15 Balazs_

A szabinkat töltöttük, amikor a hírcsatornák megszakították adásaikat, és az egész világ Párizzsal kezdett el foglalkozni. Két Szíriát is megjárt iszlamista berontott egy hecclap szerkesztőségébe és Kalasnyikovval gyakorolt sajtókritikát. 10 újságíró és két rendőr maradt utánuk holtan, és még két napba telt, amíg végeztek a támadókkal. Egy társuk ezalatt még 5 embert ölt meg, aztán a rendőrök egy bohózatba illő túszmentés végén őt is likvidálták.

unnamed-21.jpg

A politikusok döbbent arcot vágtak, és úgy tettek, mintha derült égből villámcsapásként jött volna a támadás. Pedig előjelek bőven voltak. Szemmel látható, hogy az itt élő muzulmánok közül sokan nemhogy nem akarnak beilleszkedni, hanem egyenesen gyűlölik Franciaországot. Az ország piacvezető az iszlamisták Szíriába történő exportjában (és ezeket a francia média évekig a zsarnokság ellen küzdő szabadságharcosokként sztárolta). A szíriai veteránok haza is térnek, és ezzel se a titkosszolgálatok, se a jogrendszer nem volt képes mit kezdeni. Nekünk már hónapokkal ezelőtt megtiltották a kimenőruha viselését, civilben kellett kimenni, még a katonai hátizsák is tilos volt, hogy ne legyünk potenciális célpontok. Aztán megkezdődtek a kisebb támadások, és erre a hivatalos propaganda úgy reagált, hogy ezek csak „kiegyensúlyozatlan személyiségek” egyéni ámokfutásai, semmi közük se az iszlámhoz, se a terrorizmushoz. A parancsnokunk a Vigipirate előtt kijelentette, hogy „gyakorlatilag háborúban állunk, csak ezt föntről senki nem hajlandó elismerni”. Ezek után nem lepődtem meg a dolgokon.

A szabadságról visszatérve megtudtuk, hogy lefújták a 4 hetes síkiképzésünket, helyette a század Marseillebe megy. Tízezer katonát küldtek ki az utcákra, mi is köztük voltunk. Az ezredünk négy századdal vett részt a műveletben. A felszerelésünk a helyzet komolyságához illő volt (nehéz golyóálló mellény, sisak, extra lőszer), ezzel őrjáratoztunk és védtük a kijelölt helyeket, bár tízezer katonát ennél jóval többre is lehetne használni. A francia lakosság szinte megmentőként fogadott, sokan integettek, megköszönték, hogy védjük őket, és szatyorszámra hordták nekünk az ételt. Ez eddig nagyon nem volt jellemző a marseilleiekre.

Az első két hétben nem történt incidens. Illetve egy mégis, de ez teljesen más jellegű. A Párizsba küldött századunk egyik raja valami zsinagógát őrzött ott, az egyik francia srác meg becsempészte a barátnőjét. Persze hogy egy intim pillanatban találtak rájuk. Szerintem a rabbi azóta is sokkos állapotban van.

Következő rész: Itt

A napi élelmiszer ellátmányunk: Klikk ide

Ugrás a blog legelejére: Klikk ide

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://francia-idegenlegio.blog.hu/api/trackback/id/tr397116509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.28. 10:07:54

És mit szóltok az egyre szaporodó no-go zónákhoz? Nemrég egész Marseillet ilyenné akarták nyilvánítani. Ez gyakorlatilag a nyilvános beismerése annak, hogy a terület elesett, a központi hatalom kivonul onnan és átadja a hatalom és közigazgatás gyakorlását egy megszálló, idegen erőnek. Belgium és Franciaország szinte menthetetlen, és Svédország is jó úton halad afelé. Innen már nagyon nehéz lesz nyerni. Komoly katonai műveletek kellenének a visszafoglaláshoz, és ezt a döntést senki nem fogja meghozni.

Dobri 2015.01.28. 15:56:16

@retrovírus: De jól informált vagy! ;)

Zoltán94 2015.02.02. 12:05:42

Érdekes ez az ország, minap láttam 1 videót ahol néger csoport randalírozott egy egyetem körül és diák lányokat vertek...

imi1982 2015.02.03. 20:46:07

hát mégis megtették!
Szomorú a dolog, hogy idióta rajzokért embereknek kellett meghalniuk

De tény az is, hogy az iszlámot ilyen szinten azért nem szabad kicsúfolni mert mégiscsak a második világvallás és azért ezt tiszteletben kell tartani mert itt nem terroristákat csúfoltak hanem egy vallást járattak le és kicsit a franciák is hibásak most azért ebben a történetben szerintem

Örömmel olvasom egyébként a blogodat Balázs büszke dolog, hogy magyarok is vannak kinnt a légióban

(Magam is szivesen megpróbáltam volna kijutni pár évvel korábban)

Kronenbourg 2015.02.05. 13:29:45

Magyar hazafiak: Köszönjük Zaharcsenko!

Tegnap bejárta a hazafias sajtót, hogy Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Köztársaság vezetője egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a kárpátaljai magyarokat hazaengedték, ugyanis ellenük nem harcolnak. Nem maradt el a magyar hazafiak köszönetnyilvánítása.

A Hídfő.net beszámolójában az alábbiak olvashatóak a kárpátaljai magyarságra vonatkozólag: Zaharcsenko külön kiemelte, hogy az ukrán kormány által besorozott, majd a fronton bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. "Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni." A donyecki elnök elmondása szerint a fronton harcoló csapatok 8-9 napja érkezhettek, még azt sem tudják, hogyan kell rendesen tartani a fegyvert (Az ukrán médiapropaganda szerint a besorozottak csak több hónap kiképzés után mehetnek a frontra, így Kijev egy újabb hazugsága is megdőlni látszik).

Tegnap esti órákban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke Incze Béla, a szervezet budapesti vezetője Lipták Tamás és egy aktivista egy transzparenst feszített ki a Hősök terén, melyen az alábbi felirat volt olvasható. "Thank You Zaharcsenko! God save the Hungarian Nation, and warriors of Donbass." (Köszönjük Zaharcsenko! Isten óvja a magyar nemzetet, és Donbass harcosait.)

Incze Béla - HVIM alelnök
Lipták Tamás - Budapesti vezető

Kronenbourg 2015.02.10. 11:40:54

Marine Le Pen 2015. február 8-án írt Twitter üzenetei:
(1)
"Concernant l'Ukraine, nous nous comportons comme les valets des Américains."
(2)
"Tout ce qui va dans le sens du règlement diplomatique du conflit ukrainien doit être privilégié."
(3)
"L'objectif des Américains est de déclencher une guerre au sein de l'Europe, pour pousser l'OTAN jusqu'à la frontière russe."

Balazs_ 2015.02.10. 23:13:14

@imi1982: Kösz!

@ukran47: Ennek szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Mára már semmi nem érződött a dologból.

ukran47 2015.02.11. 07:48:39

@Balazs_: Szerencse :)
Egy kérésem volna feléd. Írnál egy kis francia-magyar(vagy légiós-magyar :D ) szószedetett? Olyasmie gondolok mint, amikor a hegyi kiképzésről írtál pl : "farok a seggbe" = álljatok közelebb egymáshoz XD.

Balazs_ 2015.02.11. 11:19:03

@ukran47: A lexikon írás nagy munka lenne. Meg aki kint van, arra ezek a szavak ragadnak rá először, aki meg nem volt kint, annak nem sokat mondana egy ilyen szószedet.

Itt találsz francia katonai szlenget:
fr.wiktionary.org/wiki/Annexe:Jargon_militaire_fran%C3%A7ais

ukran47 2015.02.11. 13:28:40

@Balazs_: Köszi szépen :) Nyelviskolába ahova járok van francia tanár is odaadom neki fordításra :D
russia-insider.com/en/2015/02/09/3262

ukran47 2015.02.12. 02:57:18

@Rico69
Rico neked meg mondom h mi a kedvenc autó márkám !
Merci :)

Rico69 2015.02.12. 11:05:52

@ukran47:
Jó, azért válogasd át, az elejét én irtam annak idején, a többit más. Sok szó régebbi, nem tudom ma használják-e, de ezeknél ez kivehető. Pár helyen két szó is van ugyanarra, ott valószinűleg az egyik a szleng, a másik inkább a hivatalos nyelvé.Tudomis én, bastos-munition. Aztán ki tudja, lehet hogy az angol ammo-t használják :P

De szerintem pont a katonai kifejezéseket nem nagyon érdemes bebiflázni,egyrész úgyis ezeket hallod majd, másrészt nem tudom mennyire értékelik, ha egy kopasz nyomja a szleng dumát, egy adott szleng mindig egy közösségé, előbb be kell fogadjanak.Tippelném, hogy az okostónik mindig nyomnak pár millió fekvőtámaszt, minden seregben :P

ukran47 2015.02.12. 20:33:21

@Rico69: Korrekt írás, hiánypótló szakirodalom XD

Értem mit mondasz s értékelem is :)

Én párszor elgondolkodtam a légiós francia nyelvezeten. Pl Binyom rendszeren mert hallottam/olvastam pro és kontra érveket. Hogy kár volt tudatni a felvételin h a delikvens rendelkezik francia nyelvismerettel.

De én arra jutottam h nem árt ha aktuális ha nem a katonai szlenget áttanulmányozni, mert talán könyitenék a dolgomon, s nem szó szerint belém vernék a nyelvet :D
Jelen pillanatban angolt tanulom mert rá vagyok kényszerítve(munkavállalás akár hazánkban). Utána esélyt látok arra hogy belekezdjek egy francia kurzusba is. persze folyamatosan fejlesztve a kondiciomat is.
Okoskodás ide-vagy oda ugy is szívni fog az ember legalább is az elején.
Fedi a valóságot az h sak az lehet rádiós vagy örmester aki jól beszél angolul ?

sweey01 2015.02.14. 14:03:05

Mikor lesz a következő rész? :D

sweey01 2015.02.17. 18:44:14

Itt olvastam a legtöbbet a Francia Idegenlégióról, szóval itt teszem fel a kérdést. Melyik ezredben lehet mesterlövész kiképzést kapni? Az alap kiképzés után mely ezredben lehetéges megszerezni ezt a fajta tudást?
A válaszokat előre is köszönöm! :D

Sweey01

Dobri 2015.02.17. 21:45:09

@sweey01: 1REC,1REG,2REG,2REI,2REP,3REI.

Dankó Mátyás 2015.03.11. 23:11:44

Sziasztok! A 4 hónapos kiképzés alatt is jár fizetés?
Köszi

gigabursch 2015.05.26. 14:07:44

"Nekünk már hónapokkal ezelőtt megtiltották a kimenőruha viselését, civilben kellett kimenni, még a katonai hátizsák is tilos volt, hogy ne legyünk potenciális célpontok."

Ha valami, hát ez durva.
A Légiót és a légiósokat ennyire féltik, nehogy célpontok legyenek.
Mert értelmetlen csetepatéktól sose féltettek Titeket, az világos. Nagyfiúk vagytok, oldjátok meg, ámde az idézett rész és a felette lévő szíriai re-export elég sokat elárul a dolgok folyásáról.

Amúgy egy érdekesség:
Volt egy erdőmérnök prof., Fehér Dániel, aki 1932-ben és 1934-ben a Szaharában kiterjedt biológiai vizsgálatokat folytatott tk. francia akadémikusokkal.
A munka eredményes és tanulságos is volt, olyannyira, hogy a világ összes űrügynöksége a mai napig ezt a munkát alapmunkaként tarja nyilván abból a szempontból, hogy egy nyers bolygót hogyan lehet kolonizálni, élettel megtölteni.
De ami érdekes. 1934-ben leírja, hogy nagy a gond Franciaországban, mert jól láthatóan rövid időn belül az é-afrikai gyarmati területekről beáramló muszlim vallású és életszemléletű, elsősorban arab és néger betelepülők ki fogják szülni a fehér fajt, melynek a jelei egy olyan városban, mint Marseille már elképesztőek.
Mindezt ha jól számolom uszkve 80 éve írta le.
80 év nagy idő, de ha úgy nézzük nem nagy idő.
Akkor még a polkorrektkedés nem volt szempont, így le lehetett írni (kiadva útleírás formájában: Fehér Dániel: A Szaharán keresztül; Röttig-Romwalter nyomda, Sopron, 1943)
Halkan jegyzem meg, van bent pár utalás az akkori légióra is. Nos, nem hasonlít a rejtői világra.

Balazs_ 2015.05.27. 00:48:44

@gigabursch: Minden katonának megtiltották kint az egyenruha viselését. A kisebb csetepaté az egy dolog, de mivel kimenőn természetesen fegyvertelenek vagyunk, lőfegyver ellen esélyünk se lenne. (3 reguláris katonát már agyonlőttek így)
süti beállítások módosítása